Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 16. října 2020 16:13

Co furt mate? Nekdo ten narod bavit musi, kdyz jsou zavreny kina a divadla! Pan premier to obetave vzal na sebe, no.

Offline JanieB
539 příspěvků moje polička 16. října 2020 16:31

Zítra to bude týden od svatby a zatím nikdo ze zúčastněných nemá jediný symptom nebo pozitivní kontakt odjinud atd. Držte palce, ať to tak zůstane;-) Počítám dny, pořád si měřím teplotu a jsem jak na trní, ale snad to bude dobré. Ovšem mezi těmi, které jsem předem odpozvala, případně kteří kvůli nachlazení nepřijeli, už nějaké případy jsou...

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. října 2020 16:36
Reakce na Jennyfor:

Jdu se poradit. Už druhý den je mi tak "chřipkově". Jako když na mě něco leze, teče mi z nosu, z vočí, trochu kašlu, zimnice, bolest svalů, kloubů,  ale bez teploty.
Normálně tohle na podzim mívám, vezmu Acylpyrin, horkej čaj s citrónem, zalezu, vypotím a jedu dál. 

A teď nevím, co dělat. Čuch mám, chuť mi nezmizela, teplotu nemám, snad to covid není. Naposledy jsem v práci a mhd byla v úterý, jinak jen u nás v albertu a roušky i mytí rukou je samozřemost. K tátovi teď lezu jen s respirátorem. 

ale: v pondělí mám zase dělat technickou podporu při těch státnicích, to znamená v mistnosti se studentsma tak 7 hodin, když se budou střidat po jednom. Nehledě na to, že to není moje náplň práce a očekávala bych, že to bude dělat nějaký z hochů z IT, já jsem tam spíš přes systém a data, tak stejně bych tam nerada jela i v případě, že to covid není, protože takhle nastydlá to můžu chytit raz dva kdekoliv a jako blbě mi teda je.

No, dostala jsem od nadřízené pokyn, že mám zajít na vlastní náklady na test, stihnout to do neděle a když budu negativní, musím do práce. Ostatní jsou na HO, aby právě nebylo opět celé studijní zase v karanténě.

Připadá mi to jako blbost, jít na testy, když to covid nemusí být. Počkám přes víkend, když budu mít horečku, nebo se dusit, tak půjdu na pohotovost, ale zbytečně tam lízt se mi nechce.

a když mi bude blbě v pondělí, tak buď test, nebo neschopenku, nebo mám se teď s tím nastydnutím někam vláčet mhd? Co byste udělali?

​taky jsem citila nejake priznaky, trochu ano, trochu ne, uvahy, zda moc neplasim, pak se mi zdalo, ze na me fakt neco leze. Nez cekat a resit pres obvodaka, sla jsem na test jako samoplatce, cekacka  zadna, za par minut hotovo, do par hodin vysledek. Negativni, takze muzu v ramci moznosti normalne fungovat a nemusim nic dal resit. Taze bych sla na test. 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 16. října 2020 16:39
Reakce na MP Meri:

Jo ale jediný co, tak se fakt seriózně bojím o Vánoce! Jestli mi na ty někdo sáhne, tak budu nepříčetná!

Rozumím ti!! Já ale teda zažila Vánoce v Japonsku už 2x bez toho okolo, protože se tam neslaví a i když je to trochu smutnější, pořád je to "jaký si to uděláš, takový to máš". Ale pravda je, že i tam jsem se vždycky účastnila velkýho bowlingovýho turnaje dědků a následné oslavy, oboje pořádané majitelkou našeho oblíbeného baru...no úplně osaměle to asi nejde...:-(

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 16. října 2020 16:43
Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 16. října 2020 16:45

Predlonsky Vanoce jsem stravila se strevni chripkou, lonsky s nejakou virozou, doufam, ze letos budu sama!

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 16. října 2020 16:52

jinx no já mám taky trochu problém s tím volným časem. U nás mám nejblíž ty Vinohrady, berou samoplátce, ale nejbližší termín je pondělí odpoledne. Pro pěší. Mají ty místa 3, jedno pro pěší, dvě jako drive-in. V těch už jsou termíny až od středy.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. října 2020 16:57

Jennyfor na letisti je odberove misto bez nutnosti se objednat a maji otevreno od ctyr od rana do pulnoci, to je celkem flexibilni. Ja chtela mit jistotu a to co nejdriv, takze pro me to byla dobra volba. Vygooglovala jsem to na strance 

https://koronavirus.mzcr.cz/seznam-odberovych-center/

Offline Pavlena
6760 příspěvků moje polička 16. října 2020 17:02

jinx Tak pokud to Jennyfor resi kvuli tatinkovi, tak je to dobra rada. Pokud ovsem kvuli "prikazu" (wtf!) zamestnavatele, tak to bych se na samoplatcovani vykaslala..

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 16. října 2020 17:03

Tak Razova prehrala rozhodnuti o Zemanovych oslavach na ministerstvo, pred chvili rikali v TV.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 16. října 2020 17:04

Můj muž teď strávil tři dny s klukem, který je pozitivní. A já si dělám stres se školníma obědama....ještě že jsem je nepřihlásila!

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 16. října 2020 17:06

Pavlena  na test bych asi pro klid duse sla, pokud by nepomohla pohotovost, tak jako samoplatce. Pokud by byl negativni, chtela bych v pondeli po obvodacce neschopenku na virozu.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 16. října 2020 17:06

Když měla starší tři roky, zlomila si 6 týdnů před vanocema klíční kost. Ven jsme teoreticky mohli, ale když se mi hned před vchodem rozmazla na zamrzlý louži a padla na tu ruku, dost jsem to přehodnotila. Ve výsledku to byl jeden z nejlepších adventu, seděli jsme doma a tvořili. 

Takže já včera nakoupila na ekokoze kupu věci na tvoření mýdel, pěn a kouli do koupele, lesklých papíru nám nasyslenych dost a budeme péct a tvořit. Akorát si to musím vyřešit s prací. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. října 2020 17:08

Pavlena ja ve sve odpovedi vubec neresim nejakeho zamestnavatele. Byt na miste Jennyfor, resila bych sebe  a sve zdravi a protoze jsem si v podstate tim samym prosla ted v pondeli, tak pisu, co bych delala, resp. vlastne i co jsem delala. Pro me by bylo cekat na jakysi volny termin dost tezko akceptovatelne, pokud bych vedela, ze jsou jine moznosti. A to jsou. Tak jsem za par hodin mela jasno a mohla dal planovat praci a dalsi veci. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 16. října 2020 17:16

jinx No jo, ale cesta mhd z jihovýchodního konce Prahy na letiště, odběr a návrat zpět se mi o víkendu musí vejít mezi dva inzulíny. To nedám.

Leda bych zkusila využít syna, buď jako odvoz, nebo jako domácí dohled.

A nebo taxi. Což je od nás dalši litr tam a druhej zpátky.

A nebo Thomayerka, ale tam crp až ve středu. Zato protilátky mi udělají mezi 8 a 14 každý všední den za 590, a bez objednání.

Vyčkám. Radši si ten covid zakážu, zítra budu jako rybička a pak bych případně šla na ty protilátky....

Offline 999
18864 příspěvků moje polička 16. října 2020 17:34

Jennyfor Já byla na letišti na testech už několikrát, když nejedeš ve 22,30 (jako já poprvé), tak máš šanci, že tě vezmou. Ale podívej se na Horní Měcholupy, kdyby ses tam měla jak dostat, myslím, že po rezervaci v systému tě vyšetří ještě dnes.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. října 2020 17:39

Jennyfor tak pak myslim, ze kdy jindy, nez ted, by syn mohl (mel) pomoct. Ale to chce dat si na prvni misto sebe. 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 16. října 2020 17:46

Na CT24 brifink po jednani vlady, samozrejme bez premiera, jen Alena a Prymula.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. října 2020 17:52

Jennyfor z naší strany Prahy ještě doporučují Beroun, tak se zkus kouknout, jestli není volno v nějakém menším městě poblíž vás. Syn tě jistě zaveze. Radši se objednej teď třeba na zítra odpoledne, vždycky to můžeš zrušit.

Offline Zu
2692 příspěvků moje polička 16. října 2020 18:15

Len Já o tom přemejšlela, že jsem se tu taky vymáčkla blbě, nepokorně, je mi jasný, že toho maj nad hlavu, a bude hůř, ale jsou v jedný ordinaci dva, takže tři půldny jeden a dva druhej, druhej je fakt mladej. Ale jak jsem byla v posledním tažení, tak mě to vykolejilo, nezabírají mi prášky na bolest a furt nemůžu dejchat, takže nevim, jestli v pondělí nebude druhý kolo. Fyzio za 10 dní :/ Tyjo, stalo se mi to podruhé a prvně ta injekce pomohla, tohle je mazec.