Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 16. října 2016 17:21
Reakce na 0zero7:

Jsem ve špatném vlákně, ale taky potřebuju zhubnout, protože se aktuálně nevejdu do nějakých zimních věcí, no vejdu, ale vypadá to děsně. Jako plus 3-4 kg na těch správných místech a kolik neplechy to udělá!

Jenže diety jsem nikdy nedržela - byla jsem půl života podvyživená a ještě ke všemu nemůžu dělat nic zátěžového, ani běhání, bazén omezeně a teď jako v zimě co? No nežrat! Hrůza hrůza. Chci začít aspoň s jogou či pilatesem, ale co to udělá, těžko říct.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 16. října 2016 17:57
Reakce na Karja:

Můžu doporučit jógu s Václavem Krejčíkem - jestli jste v Praze, tak pořádá i kurzy (sestra chodila a byla nadšená), já mám doma jen jeho DVD a jsou skvělá. Ono to vypadá jednoduše, jakože tam strčím nohu, tam protáhnu ruku, ale za hodinu je člověk solidně zpocený a během pár týdnů byl dost pokrok jak ve fyzické zdatnosti, tak i v úbytku kil spolu se správným vytvarováním. Fakt doporučuju. Pilates vyučuje moje sestřenice, tak mám taky nějaká její DVD a taky supr, i když méně náročné, jak ta jóga.

Zdravé stravování určitě neuškodí (spíš hlídat to, co člověk jí), ale popravdě bez cvičení to podle mě nejde, já byla vždy štíhlá, ale po třicítce jsem bez cvičení rozkydlá.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 16. října 2016 19:10
Reakce na Guinea Pig:

Ano, s tím souhlasím. Já se hýbala za poslední rok víc než dost, ale teď to jde s pohybem z kopce a proto taky ta kila navíc. Musím si dávat pozor na jídelníček, omezit pečivo a přestat se sladkým. Díky za tipy na jogu! Pokud to nebude daleko, určitě využiju:-).

A omlouvám se za OT, určitě na to je příslušné vlákno:-D

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. října 2016 19:21

o vikendu - v sobotu jsem vyzkousela novou bottegu - La bottega Linka - prijemny podnik, dobre zakonceni dne po shoppingu. Jidlo bylo velmi dobre, predkrm buvoli mozzarela a italska rajcata, oliv olej a bazalka, klasika, ktera ale muze mit spoustu vice ci mene zdarilych variant, pricemz tato byla velmi chutna. Hlavni chod morsky vlk pripraveny v soli, priloha grilovana zelenina, vyborne. Servis taky fajn, netrpel zadou zacatecnickou chybou, coz se jinym bottegam po otevreni obcas prihodilo. 

Prostredi pekne, malou vytku mam osobne k interieru, konkretne k osvetleni a sice v tom smyslu, ze je to trochu prekombinovane. Moc prvku a vsechny se perou o pozornost. 

Foto nemam, tak jsem se zakecala a jedla a jedla, ze jsem si na to ani nevzpomnela. Celkove je to prijemny podnik. Byl tam nekdo? 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. října 2016 19:24

No a dnes paradni obed v me milovane esce - uzeny hovezi tatarak, salotka a horcice jako predkrm a hlavni chod byla grilovana kachna, stava z cerveneho zeli, kaderavek a pyre z hrusky. Top! 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. října 2016 19:28

v tydnu jsem vyvijela rovnez i osobni kulinarske usili, pricemz se mi podarilo vyrobit neco, co nevim, zda oficialne existuje, ale nazvala bych to řepové chipsy. Pekla jsem repu nakrajenou na tenke platky, bohuzel jsem na ni trosku pozapomnela (ale jen chvilinku) a byla tak malinko krupavejsi. Kupodivu to s fetou, orisky, acetem balsamicem a polnickem nechutnalo vubec zle 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. října 2016 19:39
Reakce na jinx:

jo to zni a vypada velmi dobre.ach tu kachnu bych ochutnala hned.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. října 2016 19:43
Reakce na Zarinya:

ja jsem v esce casto a nikdy me nezklamali, kachna je soucasti podzimniho menu, takze pokud jsi z Prahy...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. října 2016 19:45
Reakce na jinx:

bohuzel a v Praze uz sem nebyla ani nepamatuju.No je to ostuda,ze sem tam jeste nevzala meho Reckeho manzela.

Ale diky za tip.

Offline CHristal
52 příspěvků moje polička 16. října 2016 19:53
Reakce na jinx:

Řepové chipsy oficiálně existují, ale za mě teda nic moc. A tady je moje kulinářské úsilí, které bude díky těm vašim fotkám vypadat jako obyčejný chleba s máslem. Kynuté tvarohovo povidlové koláče.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. října 2016 19:54

ja dnes varila muj oblibeny obed ktery se sklada z nekolika chodu.Krevety s fetou,zapecena feta s cheri rajcatky,kapusticky od cukety,no a krkovice ze vcerejska s  bramb.kasi.

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 16. října 2016 20:01
Reakce na jinx:

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 16. října 2016 20:13
Reakce na jinx:

Jsem zapomněla, že text musí být nejdřív.

Takhle nás učili dělat mořského vlka v solné krustě na stáži v italské hotelovce :-)

Já dneska houbičky - dutonožky, hřiby a kozáci, bramborová kaše a domácí tatarka. A domácí rajčata.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. října 2016 20:19
Reakce na Dadoo:

jaj to musela byt dobrota.Ja uz nemela lesni houbu ani nepamatuju.:-/

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 16. října 2016 20:19

No a pośední z mý h dnesních počinů dám sem - tzv testovací vánočka 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. října 2016 20:21
Reakce na Ounz:

uz?

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 16. října 2016 20:22
Reakce na CHristal:

Krásný dvojctihodný koláčky..

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 16. října 2016 20:24
Reakce na jinx:

já mám řepu, když se podaří upéct trochu víc do křupava moc ráda, i dýně je takhle dobrá ... tu mám v plánu přes týden na večeři :-) s popisem linky naprosto souhlasím, osobně mě asi nerušila ani ta světla.

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 16. října 2016 20:24
Reakce na Zarinya:

No to je zkouška  (rozumněj, ta vánočka je tak dobrá, že nezvládnu péct ji jen jednou za rok a teď už mám i alibi - zkoušim, jestli sem to nezapomněla )

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. října 2016 20:27
Reakce na nolita:

ja ji teda prece jen radeji, kdyz nekrupe, ale dalo se to a taky jsem mela hlad  

dadoo - je to ma oblibena uprava, nebo grill no.