Ok, rozumím. Nezkoušela jste housky s použitím domácího kvásku? Chystám se na to, prozkoumat, jestli to půjde, ale ještě nebyl čas, tak jestli máte zkušenost, budu ráda, když se podělíte.
Jídlo a vaření
Já mám kvásek koupenej a ta Maškrtnice mi ze začatku byla platná hodně..a furt tam chodim..
Housky jednou a jako šlo to ale byly to takový buchty cítit po kvasu..už to nebudu opakovat, leda až najdu zajímavej recept..tak se kdyz tak poďelte, když najdete..
Pokusím se! Už na to myslím dlouho, tak snad se dokopu...
Tak jste mne tady namlsali, že jsem dnes na večeři vyráběla sushi. Bohužel mi došla žlutá ředkev, kterou přilehlé obchody nevedou, takže to bylo okurka+ tuňák a avokádo+uzený losos. Fotku jsem nestihla :(
A když už se tady řeší lívance, přidám náš rodinný, naprosto blbuvzdorný recept. Libovolné množství vajec (z jednoho vyjde cca 1,25 lívance), kolik vajec, tolik lžíc cukru a 2x tolik lžíc hrubé mouky (jedno jaké, vyzkoušela jsem celozrnnou, kukuřičnou, žitnou i obyč bílou)
Žloutky utřít s cukrem, promíchat s moukou, z bílků udělat sníh. Když už večer opravdu ryju nosem v zemi, je to nejjednodušší a nejoblíbenější večeře
Maskrtnica je fakt bozska,recepty funkční a ma tam i dobre a přitom vstrebatelne popsanou teorii
ja se na tu kvaskovou vanocku tak strasne tesim,ze si ji snad cvičné upecu uz ted
(akorat pozor,ma tam množství na dvě,ne vzdycky si toho vsimnu hned na začátku,ze je to dvojité množství ... :-))
Když tu bylo zmíněno sushi, pořád pátrám po dobrém rceptu na rýži, máte prosím někdo něco osvědčeného?
Neděláte někdo doma tapiokový puding? Já ho mám ráda, ale když ho vařím doma, tak mám tapiokové perly rozpadlé, rozvařené, navíc chutná hodně škrobově. Kupované drž tvar. Dělám to přesně podle návodu.
No já ho koupila náhodou na trhu od pekaře. Některé menší pekarny ho prý taky prodávají a existuje ta kvásková mapa.
Nevíte někdo, čím to může být, že se mi palačinky nafukují? Ony pak zase splasknou, ale nikdy předtím sjem se s tím nesetkala - že by za to mohla ta německá mouka?
Koukla jsem na vánočku od Maškrtnice a vypadá opravdu dobře, díky za tip. Určitě vyzkouším, když už teď chápu jak převést kvásek:-)
Dělám podle kluků v akci, ale myslím že stejně nejvíc záleží na tom, jakou použijete rýži a ocet.
Já taky spřádám plány na 'cvičnou vánočku' :) a z toho množství sem dělala jednu obří..než mi došlo, že skoro všechny recepty má na dvě porce. A ta obří, ta byla :)
asi kapka vlhkosti na pánvi
První pokus vložit obrázek
Dnešní oběd - polévka z červené řepy a jablek; pečená vinná klobása s rakouským bramborovým salátem

Ta polevka z cervene repy a jablek vypada vyborne, ja pripravuji kremovou polevku z cervene repy s rapikatym celerem, ale jsem jedina, komu chutna horka, ostatni si ji davaji studenou. A jsem ted ve velkem pokuseni zkusit tu Vasi. :)
asi kapka vlhkosti na pánvi
No mě to právě dělají pravidelně každá při obrácení - jakmile obrátím, tak se nafoukne a potom tedy postupně zase splaskne.....
Nedelala jste prosim nektera cake pops? Je lepsi si na to poridit formu nebo to "ukoulet" rucne?
A jeste jeden dotaz, nemate nekdo prosim tip na dezert na detskou halloween party ( nejaky dynovy kolac, muffiny, ...). Muffiny jsem kdysi delala ale zkusila bych nejaky jiny recept.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)