Emi To je na palici. Kdyby byla malinká, tak to pochopím, třeba ta práce je specifická, i kvůli komunikaci a získání důvěry, ale vždyť už je skoro dospělá....no nic, asi nemusíme chápat všechno. :-) Doufám, že brzy někoho najdeš!!
Ordinace 24/7
Emi to je ulet, neosetrili by sestnactiletou protoze to je dite![]()
711990 A to jsme jim říkali, že je to silná alergická reakce, dceři je na omdlení a dřevění jí ruka.
Emi Ježiš to je děs.
Tipla bych, že je to kvůli pojišťovně. Kdysi dávno mi to dětský doktor vysvětloval tak nějak že jako pediatr mi může předepisovat léky do věku 18 let a 364 dní, od 19 vejš už nesmí. Nejspíš to platí i naopak.
Mohučanka Tam to bude ještě nějak složitější, protože třeba naše praktická pro dospělé je ochotná u sebe registrovat kvůli nedostatku pediatrů už děti od patnácti let.
Mohučankazáleží jakou mají atestaci, naše doktorka na intraku si dodelavala atestaci, abychom u ní mohli zůstat po celou dobu studií až do 24 (jinak jsme museli od 21 hledat jiného doktora).
Obecně platí, že dítě není malý dospělý a některé věci jim v těle fungují jinak. Třeba ještě i pubertální děti mají některé laboratorní výsledky hraniční, aniž by to cokoliv špatného znamenalo.
Já jsem byla s dítětem na dětské neurologii a chodím se sebou jako dospělá a to vyšetření probíhá úplně jinak i se bere jiná anamnéza.
Mně na tom nic divného nepřijde, že se děti léčí jinak, mnoho léků na ně není registrovano. Tak mi ani nepřijde divné, že mají jiné doktory. (Nemluvím teď o urgentní záchraně života).
Ale moje teta léta dělala na dětské intenzivní péči a když ji u covidu hrozilo, že namaširuje na intenzivku k dospělým, byla z toho celkem na prášky.
continuity To se ani nedivim, moje známá dělá třicet let na dětský jipce a když jim tam za covidu zacali vozit dospělé, byla z toho dost v háji, ona i jen intubace malého dítěte a dospělého je úplně jiná a ona se o dospělé vlastně nikdy nestarala.
continuity Ale jo, dítě není malej dospělej, ale šestnáctiletá?...
Bolí mě kloub na palci u nohy
jako by mi tam něco přeskočilo, ale nejde to dát zpátky. Trochu mě to otravuje i při chůzi. Nemáte někdo nějakej nápad? (Jako řešení bude asi "porod", ale nechce se mi to mít ještě měsíc)
Aranel tak zase možná lepší než kdyby porod to řešení nebyl ![]()
Evaeva Tomu říkám poloplná sklenice ![]()
Aranel To máš z přetížení, na to jedině odpočinek mazat Alpou 3x za den a pohodlné boty. Máš nateklé nožičky?
Aranel pubertální děti plné hormonů, mají taky svoje specifika.
Gynekolog je klidně vezme už dospělý, ale je to kromě zubaře jediná výjimka, kterou jsem našla.
continuity oční třeba ![]()
Kam se očkuje HPV? A druhý den se funguje normálně, lze i sportovat? Jde o dítě 11 let. Děkuji
Evaeva no tam jo, ale třeba dítě do 16 let nesmí optometrista vyšetřovat.
Evaeva a ješe ORL![]()
monis a alergologie?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)