Ordinace 24/7

15. ledna 2024 19:01
Offline 33lejaby
570 příspěvků moje polička 12. února 2025 13:07

viktorka_od splavu 

Já myslím že psychoterapie ani nepomůže, umím pojmenovat moje problémy a hlavně co je příčinou. Navíc psychoterapie je běh na hodně dlouhou trať. Spíš potřebuji zklidnit, oprostit se od pracovních myšlenek a snahy všem dokázat že umím, rozumím své práci, prostě jsem celý život podvědomě toužila dokázat otci že jsem schopná, a zasloužím si uznání i lásku. 

Potřebuji spíš asi berličku na tohle přechodové období, kdy pracovně se mi trochu zhroutil svět. A hlavně především skoncovat se závislostí na prášcích na spaní. Sice mi zlepšují kvalitu života že si tělo a mozek odpočine, ale z dlouhodobého hlediska je to cesta do pekla (a já na té cestě jsem zhruba 10 let)

Offline Tabea
6601 příspěvků moje polička 12. února 2025 13:20

continuity až ho někdy zas potkám, tak se ho zeptám, proč to bere tim blistexem místo WD. To wédéčko by vyšlo levnějc (5,20€/200ml x 2,20€/4g) a do kapsy se taky vejde.

Offline Tabea
6601 příspěvků moje polička 12. února 2025 13:22

33lejaby poradit neumím, ale držím palce, ať najdeš tu správnou pomoc.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 12. února 2025 13:49

33lejabyjá bych ty antidepresiva nezavrhovala, jsou i takové, co tlumí, teď mi to vysvětlovala neuroložka, že si to pacienti berou navečer a pochvalují si, že se lépe vyspí. 

Ono to pomůže i když má člověk naloženo, protože sebere sílu na tu psychoterapii (že to máš nejak pojmenované, ještě bohužel neznamena, že to máš v sobě i vyřešené). 

Ale nevím, jestli to není na praktika privelke sousto. 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 12. února 2025 15:22

33lejaby Trittico užívám už několik let, v kombinaci s ještě jedním lékem.

A určitě doporučuji pomoc nejen praktického lékaře.

Offline Fakirka
2210 příspěvků moje polička 12. února 2025 17:44

33lejaby já užívám tritico večer, právě kvůli spánku a uzkostem, které mě budily...mám to v kombinaci se zoloftem, který beru ráno...

Offline 33lejaby
570 příspěvků moje polička 12. února 2025 18:18

Fakirka 

A obojí ti napíše praktik? A předpokládám, že když tohle užíváš, tak ti tahle kombinace pomohla?

Zatím zjišťuji informace, ať vím jaké jsou možnosti řešení.

Offline 33lejaby
570 příspěvků moje polička 12. února 2025 18:27

Dříve jsem několikrát týdně běhala, na kole a výšlapy na kopce, hodně mi to pomáhalo vyčistit hlavu. Ale postupující artróza kyčlí a bederní páteře mi do toho hodily vidle, takže rok už mám pohyb jenom v práci. A na psychice i fyzické kondici je to znát.

Děkuji všem ,  určitě to budu nějak řešit, v 53 to ještě není konec světa

Offline milacka
5817 příspěvků moje polička 12. února 2025 19:29

33lejaby určite zájdi na psychiatriu, môj syn mal panické ataky, lieky mu pomohli, už ich postupne vysadil. 

Offline Bowle
598 příspěvků moje polička 12. února 2025 19:30

33lejaby dva roky beru na noc třicítku mirtazapin, jsem spokojená, usnu hned, jsem víc v klidu. akorát se po něm může přibírat (proto jsem ho začala brát) a musí člověk počítat s tím že ho to na 10-12 hodin vypne, tzn když vstávám ve tři čtvrtě na pět do práce tak si ho beru nejdéle v devět večer. měla jsem kdysi i trittico, ale to mě tlumilo tak, že jsem přes den nebyla schopná fungovat. nicméně se přikláním k tomu, že i terapie je významným pomocníkem.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 12. února 2025 22:15

33lejaby Trittico si veľa ľudí pochvaľuje prave kvôli tej kombinacii, ze je to AD a zaroveň pomaha spať. 

Ale tu psychoterapiu by som nezavrhovala a tiež mám lepší pocit, keď taketo lieky predpisuje psychiater a nie praktik.

No a z tej prace prchať....

Offline Fakirka
2210 příspěvků moje polička 13. února 2025 13:32

33lejaby píše mi to psychiatr, ale myslím, že může i praktik. Pomohlo mi to hodně,  před tím jsem byla uzlíček nervů. 

Offline Tak Betty
5653 příspěvků moje polička 13. února 2025 23:22

Taky beru už dost let Trittico, důvod je lepší spánek, usínání . Jiné problémy nemám. Údajně není návykový .

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 14. února 2025 16:07

33lejaby Ještě technická k tomu Tritticu, má se užívat až 2h před plánovaným uložením ke spánku.

Offline 33lejaby
570 příspěvků moje polička 14. února 2025 21:24

Super holky, děkuji, asi se zkusím pozeptat u doktora, jdu na preventivku příští tyden

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 15. února 2025 12:59

Tabea kam na dveře zvenku?

Edit- myslím to mazání blistrem.

Offline Fiction
1544 příspěvků moje polička 15. února 2025 16:06

33lejaby Jak to líčíš, tak bych určitě navštívila psychiatra. Ten si s tím určitě poradí lépe než praktik. Zvlášť když už dlouhodobě užíváš léky na spaní. Překvapuje mě, jak píšeš o svém věku, jako bys byla nějaká stařena. Tohle dneska nejsou žádné roky.... a tím spíš je potřeba potíže s psychikou vyřešit.

Offline 33lejaby
570 příspěvků moje polička 15. února 2025 20:21

Fiction 

Nene, já se za stařenu nepovažuji, na svůj věk nevypadám, jenom mne zaskočily problémy s pohybovým aparátem a úbytek sil. Mam práci kdy celý den stojim na nohou i 13 hodin v kuse, přesto jsem ještě před rokem měla sílu 3x, 4x týdne si zaběhat 8 km, dát si kolo v tempu, takže jsem dorazila domů spařená jak jetel a vydrapat se na Lysou se šťastným úsměvem pod 1,40 hod.

Mé současné problémy jsou hodně dány tím, že pro práci jsem žila, prodejnu jsem budovala od nuly, bylo to jako moje dítě, obětovala jsem tomu i volný čas a změny které firma vymyslela mne odrovnaly, proto ty 2 panické ataky. 

Problemy se spánkem mám dlouhodobě, snažila jsem se je vždy řešit sportem, ať jsem večer unavená  (a nakonec jsem nemohla spát, protože mne vše bolelo ). Což v 30ti spát pár hodin je OK,  ale v 50ti už to nestačí, když tě čeká celý den na nohou, a v práci musíš ještě v 19 večer s úsměvem a elánem vysvetlovat proč by si měl zakaznik koupit místo IQOSU, třeba GLO, a vyargumentovat všechny výhody, tak aby to znělo přesvědčivě a věrohodně, a zakaznik mel pocit ze mu fakt někdo poradil.

Takže proto že je mi právě jenom 53, tak bych tu závislost na prášcích na spaní chtěla řešit, a zároveň trochu utlumit ty myšlenky které mi v hlavě lítají jako bumerang tam a zpět, co by se v práci dalo udělat jinak, líp, a jak to celé posunout vpřed, a to je to co mi právě spát nedá.

Offline Fiction
1544 příspěvků moje polička 15. února 2025 21:33

33lejaby tak to je dobře, je vidět, že máš na situaci náhled a chceš ji resit

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 16. února 2025 01:50

Dilema.

V rámci minulého týždňa som dostala od rôznych lekárov na rôzne moje problémy o.i. 2 druhy liekov, ktoré sa majú skladovať v chladničke.

Budúci týždeň cestujem, to som riešila, takže cesta nie je problém, ale ja som práve zistila, že s najväčšou pravdepodobnosťou na izbe nemám chladničku.

Môj nápad bol nechať to v chladničke na recepcii.

Môj muž hovorí, že to by neriskoval, lebo tie lieky nebudem mať pod kontrolou a že radšj si ich mám dať na okno, že vo februári by na okne mohlo byť dostatočne chladno.

Čo by asi bolo lepšie?