"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 05. října 2020 22:40

711990 Pockej, takze kdyz jsem ockovana, tak to i pasovej opar se me netyka? Husty teda!

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 05. října 2020 22:45

Karja netýká, dokud máš protilátky. nejsou napořád. pak můžeš chytit ty neštovice (jednou) a pak dostat i ten pásovej opar (víckrát). ten kdo neštovice prodělal už je znovu mít nebude, pásovej opar mít může kdykoliv.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 05. října 2020 22:50

viktorka_od splavu Ty jo, to ja vubec nevedela, ze mi to ockovabi vyprcha. To si musim vyzjistit, jako nestovice po ctyricitce, to neni nic, oc bych stala!

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 05. října 2020 22:51

Karja "vyprchá" každý

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 05. října 2020 22:55

viktorka_od splavu No, ja byla v takovym zvlastnim ockovacim centru, doktorka ani nevedela, ze na nestovice jsou dve davky, musela jsem ji to.rict, jinak by mi dala jednu a cau, uz by me nepozvala. No ja nejsem nejak zvykla si neco zjistovat, co mi doktor nerekne, to nevim, to preockovani me vubec tim padem nenapadlo! Takze diky vsem;-)

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 05. října 2020 23:01
Reakce na Sweet Potato:

eeny-meeny Ten test mi teda u doktorky rozmlouvaly, že pravděpodobnost bezpříznakového průběhu je nulanulanic, no, v našem případě měly pravdu. Ale stejně bych příště postupovala stejně.

​Fakt, jo? Já je totiž bezpříznakově taky měla, nechávala jsrm si nabrat protilátky a dr říkal, ze pravděpodobnost, ze bych je neměla, je dost malá a mel teda pravdu

Offline Černá kočka
1640 příspěvků moje polička 05. října 2020 23:13

Potrefenáhusa Já se na ten test na protilátky taky chystám zeptat. Akorát teď se mi k doktorovi nechce, tak doufám, že než skončí covid, že na to nezapomenu.

Teď jsme se o tom bavily s maminkou a ta si vzpomínala, že jako dítě jsem trpěla na různé kožní problémy, kopřivky, velké štípance od komárů atd. tak si říkám, že se ty neštovice třeba mohly schovat za to.

Offline Lamicka
13989 příspěvků moje polička 06. října 2020 07:33
Reakce na brrr:

viktorka_od splavu Sweet Potato Sestra se v těhotenství nechávala testovat a zjistilo se, že je v dětství bezpříznakově prodělala.

​moje mama a svagrova taky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2020 12:08

Syn má hrozně rozpraskané rty, má rýmu, tak asi jak dýchá pusou. Máte někdo nějakou radu, co s tím?

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 06. října 2020 12:21

Evaevamazala bych Purelanem, jestli to snese (náš by nesnesl ).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2020 12:29

Pinot Noir myslím, že snese. Při nejhorším ho přeperu;), už to má skoro do krve.

Offline Pavlena
6760 příspěvků moje polička 06. října 2020 12:34

Evaeva Zkusit vrstvicku medu na noc. Pokud mu tam teda chvilku vydrzi.. A taky na cokoliv sucheho kozniho pouzivam kokosovy olej..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2020 12:38

Pavlena jo, med je na to super, ale to by slízal, to by bylo spíš horší. Potřebuju asi spíš něco nedobrého:)

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 06. října 2020 12:44

Evaeva furt mazat, jakýkoliv jelení lůj, lepší je treba bambucke máslo z loccitane. Ale lepší namazat hned ted necim nedokonalým, než o tom do zítra rozjímat. 

Starší dcera to má celou zimu, protože si rty pořád olizuje a nakonec skončíme u Herpesinu, protože ji tam vleze infekce. 

Offline Stará existence
274 příspěvků moje polička 06. října 2020 12:53

Mám ještě dotaz k šátkům Hermes: je přímo na prodejně v Pařížské nějaký slušný výběr nebo je tam jen nějaké malé množství kusů a tím pádem nabídka dost omezená?

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 06. října 2020 13:15

Stará existence je tam velice mila a ochotna obsluha a co nemaji, da se casto doobjednat. Stoji to za navstevu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2020 13:21

continuity jo, to je jasné, jelením lojem mažu. Ale přijde mi, že ho to musí bolet, chtělo by to něco, co to rychle zahojí.

Offline Bowle
598 příspěvků moje polička 06. října 2020 13:25

Evaeva co zkusit infadolan? já ho používám na prasklé koutky, má promašťovat a hojit zároveň.

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 06. října 2020 13:30

Evaeva fakt zkus ten purelan, nechutná nijak, ale sníst se může, hojí strašně rychle a ty ranky pod ním hned přestanou bolet. Za mě úplný zázrak (začátek kojení bych bez něj asi nepřežila, od té doby ho používám na všechny praskliny, nos odřený od rýmy atd.).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2020 13:33

Pinot Noir zkusím, odpoledne jdu do lékárny. Zatím zkusím krém na bradavky z dm, co mám doma.