Ounz Já taky, to ho určitě znám, radši v tom nešťourat, pověst má člověk jenom jednu![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Mutziputzi Ounz me rozcilujou poslechy, kdyz padne slovo, ktere se snazim rozlustit a utece mi 10 dalsich... Kdyz mluvi ucitelka, rozumim ji skoro vsechno, ale ty texty z CD jsou běs, hlavne kdyz mluvi zensky.
a co teprve, kdyz jsou to Italky! Ty poslechy jsou dost autenticke a kolikrat je to jak nekde na italske trznici a tempo je teda vrazedne ![]()
Mutziputzi
neboj budu mlčet ![]()
Potrefenáhusa neušetřim, ty se píšou skoro všechny stejně čtyřma možnejma znakama někdy tak, někdy jinak a ty musíš domejšlet jak zrovna v kterym slově
jinx snažit se poslouchat v některých jazycích rádio je taky dobrý peklo...to je jak střelba z kulometu
Potrefenáhusa Já miluju Radio Monte Carlo, ta italština tam a výborně hrajou!
Potrefenáhusa je, jenze to je jedina cesta a nese to progres a nakonec je to vlastne sranda. Ja se ucim ciste z osobniho zajmu a mam to jako konicek. A bavi me to ![]()
jinx Potrefenáhusa Jsem taky kafrala nad autentickyma poslechama a v reale mam obcas tlf hovor s nekym, kdo ridi a ma handsfree a navic dost spatny signal..
To snad ty poslechy z detskeho hriste nebo nadrazi byly lepsi... ![]()
Pavlena no handsfree je strašný i česky, jdu si zapnout to rádio :-)
Pavlena to jsem zazila nedavno, rodily Brit, londynsky prizvuk, sum a praskani a kazde pate slovo, fajn, ze jsem na to nebyla sama... Ale uplne nejfamoznejsi confcall jsem kdysi zazila s jednou moc milou francouzkou z airbusu, to proste nebyla anglictina, NEBYLA!!! To jsem pri te vzpomince orosena jeste dnes, ji proste neslo rozumet a nezapomenu tu touhu zahodit telefon a proste utect
![]()
Mutziputzi Moje kamaradka chodila na hebrejstinu pod IP Pavlova nekam. Podle myho mohla klidne zacinat v zacatecnicich ve stejnou dobu jako ty. A hele nedoporucovala jsi mi ty nejakou dobrou objemnou knihu o dejinach Izraele? Nekdo mi to tu urcite doporucoval a. Hooglu nemuzu zadnou knihu o ktere bych rekla, ze je to ona, vygooglit.
jinx á, angličtina s francouzským přízvukem, to mi hned připomnělo :D
Karja No tam chodim no, znova opakuju, pověst je jenom jedna
Dějiny Izraele zatím v takový tý edici jak už vyšly dějiny kde čeho nevyšly, já mám jen tyhle, ta první je spíš judaistika.
Myslim, že nejlepší je počkat až vyjdou ve výše zmíněné edici, ty jsou dobrý.

Karoleena no to je presne ono!!! ![]()
jinx Já jsem v minulý práci absolvovala taky jeden velmi zajímavý telefonát s Francouzkou
naprosto chápu. Ale nechápu, jak jsem tenkrát nakonec uhodla, co vlastně chce.
hehe, ja v minule praci absolvovala conf cally s francouzema tak jednou tydne. jako da se na ten priserny prizvuk zvyknout, ale odvazana jsem z toho nikdy nebyla. trochu pomahalo, ze jsem je mela i ve vedlejsi kancelari a osobne to bylo o hodne lepsi.
co jsem ale nedala vubec byl sef IT, taky Francouz. ja mu nerozumela ani jedinou celou vetu! vzdy jsem chytla par slov, a pak zoufale mrkala na sefa, (ktery mel vyborny sluch - hral na housle) a ten nejak zareagoval. podle toho jsem se pak chytla. po pul roce jsem se trochu uklidnila, kdyz se mi priznal muj francouzky kolega, ze on mu taky poradne nerozumi. a rekl mi, ze chlapik nejenom, ze je Francouz, ale jeste k tomu se anglicky naucil nekde v Azii. ![]()
ted mam za kolegy nemce a sefa anglicana a je to fakt blaho. akorat me uz nikdy nikdo nepresvedci, ze podmet v anglictine musi byt vyjadreny!
Mutziputzi Diky, tak tohle si pujcim a na tamto pockam k zakoupeni treba. Hele ona nechodila s tebou, to by mi o nejale zenske v zupanu urcite vypravela!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)