Nevíte koho by na Praze 5 nevolil Václav Klaus mladší, abych věděla koho mám volit?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
V rámci Dnů Marianne má slevu i Footshop. Je ta sleva i na e-shopu, příp. nevíte někdo kód? Díky
999 M4R14NN3CZ ![]()
pry nelati na slevy a limitky
Pavlena moc děkuju :-)
v diskusi na Vinted je seznam slevových kódů - nevím ale, zda je diskuse přístupná i neregistrovaným... a nebo pak tady
kdyby někdo ještě potřeboval, některé kody jsem našla např. tady: https://www.facebook.com/SlevoveKody/photos/a.476298179390146/700391160314179/?type=3
ale nemůžu najít kod do HM, nevíte někdo?
Prosímpěkně, pod jakými názvy se ve slazených nápojích mohou skrývat umělá sladidla?
dynda bylo by jednodušší kdybys konkretizovala oč ti jde
dynda Na zjišťování složení různých potravinových výrobků je super tenhle web
No nechci pít hnusný sladidla, ve složení poznám cukr a pak jsou třeba nějaký sirupy a to už nevím, co ve skutečnosti je.
Děkuju, to vypadá zajímavě.
KapkaMM taky jsem vyslechla na pedikure silenou historku - zena pred materskou byla zamestnana na dobu urcitou, takze v prubehu materske/rodicovske uz byla vpodstate nezamestnana, otec jezdil pracovat do Rakouska, zili v CR, dostavala ceskou materskou, pak to nejak urady prehodnotili a prisla ji vyzva, aby tu ceskou materskou vratila a ze si ji musi vyridit v Rakousku...
baltik troufám si tvrdit, že buď unikl zásadní fakt ohledně občanství zúčastněných nebo je to celý nesmysl
dynda aha myslela jsem ze ti jde treba o nejakpu konkretni latku kterou nemuzes. pak se nabizi nepit slazeny veci a mas vyreseno, hnusny jsou imho vsechny![]()
baltik taky se mi to zdá divné, pokud jde o občany ČR. Snad nezáleží na tom, kde pracuje manžel? Nárok na tyhle dávky zakládá pojištění matky, pokud se teda nerozhodl na mateřské zůstat otec, což snad v tomhle případě nebylo.
baltik Mutziputzi Co si tak pamatuju z bratrovy anabáze, tak rozhodující je, kde rodina žije. U nás to bylo komplikované, protože švagrová sice bydlela v ČR, ale pracovala v DE. Ona navíc byla učitelka se statutem "beamte", takže měla nárok z DE strany na nadstandardní podmínky mateřské, o které nechtěla přijít.
KapkaMM Já myslím, že nejdůležitější je, kde si platila pojištění
KapkaMM a o kterou davku slo? materska/nemocenska prvni pulrok je dle zamestnani a pocita se z vyplat, takze tam kde pracovala. rodicovsky prispevek je socialni davka na zaklade trvaleho bydliste.
Mutziputzi No, to jsme si taky mysleli. Ono to hlavně bylo strašný v tom, že jim úřednice ani nechtěly přijmout žádosti, rovnou říkali, to si podejte v tom druhém státě. Takže ze začátku ještě člověk musí bojovat o odevzdání papíru, aby se ten vůbec dostal dál k někomu povolanějšímu, než je, při vší úctě, nevzdělaná paní u přepážky. Pak si také člověk vyslechne, jak si nemáte brát cizince a ještě lepší perly, obzvlášť když si úřednice myslí, že jí protějšek nerozumí. No prostě byla to anabáze na tři roky, bratr se švagrovou jeli tři roky z jednoho platu a úspor. Ale gros sdělení mělo být, že v podobném případě se fakt vyplatí zaplatit právníka, protože co si my tady myslíme, je jaksi jedno. A to nemluvím o úžasné emocionální úlevě, že se s těma zkostnatělýma úřednicema trápí někdo jiný.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)