continuity super, děkuji.
Věčně zpívají lesy vypadá taky dobře, kouknu po tom.
continuity super, děkuji.
Věčně zpívají lesy vypadá taky dobře, kouknu po tom.
nellielovett continuity Bacha to je trilogie Věčně zpívají lesy, Vane vítr z hor a Není jiné cesty (ale kdysi dávno, ještě za komáru to vyšlo jako jedna kniha - velká, černá).
brrr ano, už jsem to našla na můj-antikvariát. Vydání někdy z roku 1947, takže komplet.
Docetla jsem Neopoustej me od Kazua Ishiguro a doporucuju, moc se mi to libilo, je to lehounce scifi, lehounce neco jako Pribeh sluzebnice
hned bych si od nej precetla neco dalsiho
baltik Je to i zfilmované
Karoleena
super!!
brrr Jé, to se ještě dneska čte? Super.
baltik To zní jako že by se mi to mohlo líbit, já pořád obcházím v knihkupectví kolem Pohřbeného obra. Četla jsem o nějakém sporu mezi autorem a Le Guinovou, protože on sám se prý vyjádřil nějak v tom smyslu, že se mu nelíbí, že někdo jeho tvorbu považuje za fantasy a asi to vyznělo trochu pohrdavě ve vztahu k celýmu tomu žánru a Le Guinovou to napružilo...
coralline jee, diky, sezenu si
Tak jsem dočetla celou česky vyšlou sérii Velké století od Guillou. Na první díl Stavitelé mostů neměl žádný následující dílů. 2. díl Norský Dandy se mi líbil díky uměleckému prostředí, ve kterém se odehrává. 3. díl Mezi červenou a černou rozvinulo osudy postav rozvětvené rodiny Lauritzenů. Bylo zajímavé sledovat rozdílné reakce postav na nástup nacismu. 4 díl Klapky na očích mne nebavil vůbec a těšila jsem se na konec. 5. díl Modrá hvězda se také odehrává za druhé světoví války jako Klapky, ale na rozdíl od Klapek není vypravěčem otec, ale dcera. Stejný čas, jiný vypravěč a hned byla kniha zajímavější. 6. díl Pravé americké džíny, byly ze všech následných knih, nejlepší. Vypravěčem se stává příslušník třetí generace a popisuje dospívání ve Švédsku v 50. letech. Ději určitě prospělo, že se soustředí jen na pár postav z velkého klanu a děj není tak roztříštěný.
Co mne rozčilovalo ve všech dílech, že autor neustále opakuje, co se stalo v předchozích knihách. A to opravdu hodně.
Povídková knížka Bílá zvířata jsou velmi často hluchá od Ivany Myškové se četla moc dobře. Jen jsem čekala, že si více užiji jazykovou stránku, neb autorčinu hru se slovy vyzdvihovali skoro v každé recenzi. Obsahově to bylo dost depresivní. Všechny povídky se nějak dotýkaly lidské neschopnosti mít rád sám sebe, děj byl často na hraně. Srovnám-li tyto povídky Myškové a Do vnitrozemí od Valové, které jsem nedávno četla, se mi více líbily ty od Valové. Byly nápaditější.
Sweet Potato No, dneska asi ne, já jsem to četla asi před dvaceti lety na doporučení mamky a babičky ![]()
Malvin Já jsem tu ságu taky přečetla celou a souhlasím, že první díl byl nejlepší, pak se mi líbil druhý a pátý. Těm Džínám jsem nějak neuměla přijít na chuť, resp. mi trvalo dlouho, než jsem se začetla.
Dívka, která upíjela měsíc od Kelly Barnhill je fantasy určená spíše pro dětské čtenáře. Ale mne zaujala obálkou i anotací. Je to moc hezký pohádkový příběh. A i když člověk ví, že to dobře dopadne, byla jsem na konci napnutá. Oceňuji autorčiny nevšední motivy - bojovní papírový ptáci, chtyrý netvor - básník. Pokud chcete potěšit čtenáře okolo 13 let nebo si udělat radost příběhem s dobrým koncem, sáhněte po příběhu Luny.
Malvin brrr První díl ságy se mi taky líbil nejvíc, dějově nejzajímavější. Další díly už se mi trochu pletou, s odstupem je úplně nerozlišuji. Modrá hvězda mě zprvu otrávila, že to nebylo pokračování děje... Americké džíny byly jakoby úplně z jiného soudku, ale líbilo se mi to a přišlo mi to i dost vtipné. Třeba "socani" ![]()
Přípomínání děje z předchozích částí - pro mě bylo zbytečné, ale pro ty, co to nečtou jako ságu, se určitě hodí
Tulipe Já chápu připomínání děje, ale tady mi to přišlo už moc. Byly to životopisy popsané do naprostých podrobností a kdo je kdo připomínal i několikrát za knihu. Dívala jsem se, že vloni vyšel další díl, 1968, tak snad to brzo vyjde i u nás. Zajímalo by mne, jak žijí další postavy, o kterých se v džínech moc nepíše.
Malvin já mám problém i s prvním dílem. Měla jsem pocit, ze to bude jako Trilogie století od Folletta, ale je to takové docela plytke. I všema tema katastrofama proplouvaji tak nějak automaticky. Nevím úplně me to nedostalo.
continuity Follett je jiné kafe. Lepší. Ale to je dáno tím, že sleduje několik rodin rozesetých po celém světě, Guillou má v hledáčku jednu rodinu, rozloženou hlavně mezi Skandinávii a Německo. Možná, bude-li sledovat linii Rose, dozvíme se něco z Anglie. Ale i kdyby, bude to jen okrajově.
V Knižní šifře mne zaujala slovenská kniha Trhlina od Jozefa Karika. Po přečtení jsem zklamaná. Čekala jsem víc. Děj byly zdlouhavý, spíš než román bych to osekalal na novelu. Horory nijak nevyhledávám a ani si nevzpomínám, kdy jsem četla nějaký naposled. Celá ta hra, že je to vlastně pravda mne nebavila. Víd jsem se děsila na základce při čtení Stop hrůzy.
Malvin ja nevim, to, ze sleduje jenom jednu familii nebo vlastne dve by mi vubec nevadilo. ale cele to prozivani tech postav je takove, nevim, plytke. na mne z toho nejdou ty pocity. kdejaka prumerna detektivka mne zasahne vic.
uz ten zacatek, klukum umrel tata a cele se to odbylo vice mene ekonomicky. rekla jsem si budiz, asi jina doba. ale pak sel poprve na tu stavbu a jak zustal viset v tom hlubokym snehu. zazila jsem to mimo civilizace jednou a fakt jsem myslela, ze tam zhebnu. ten pocit si pamatuji doted. a on tam resil, aby nemel ostudu. ![]()
no proste me to nechytlo, asi to uz ani nedoctu, bohuzel.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.