Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 03. dubna 2018 16:44

Karoleena I tak dobrý  Hlavně dík za info, já bych se k pokračování asi nedopátrala, narazila jsem na to úplnou náhodou...

Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 03. dubna 2018 18:47

Lilly_Ku a co ten zaver? Ten me moc neuspokojil...

Offline Lilly_Ku
4399 příspěvků moje polička 03. dubna 2018 21:27

baltik mi ten konec nevadil, byl otevrenej a pri trose optimismu i nadejnej. fakt me ale rusily ty radoby vtipny popisy diskuzi tehulek, prisly mi jako vylozeny klise. vlastne cela ta postava matky mi prisla dost sablonovita, akorat jeji trapeni ne.

Cos te knizce rikala ty?

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 03. dubna 2018 21:48

Gellnerova ona ta Cizinka je prý hlavně úplně tragicky přeložená. Seriál se mi líbil, ale viděla jsem jen první sérii (jsem skoto a irofil, takže jsem byla spokojená), ale máma to i četla a prý se to fakt číst nedalo, dokonce tam prý měli i nějak popletený jména a kusy pomalu jak z google translatoru...

Hana se mi moc líbila, i když pointa mi přišla už trochu naroubovaná.

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 03. dubna 2018 22:59

baltik dočetla sem tu Houbařku. Musim říct, že tohle téma sem nečekala. Četlo se to ‘dobře’ - jakože hladce, ale tohle téma je dost znepokojivý, no. Ten konec mi nevadil, aspoň nějaká naděje..

Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 06:18

Ounz takze ten konec chapete, ze ted uz se jako rozhoupe neco zmenit? mne to prislo takove zniceho nic, nevidela jsem ten popud, proc ted

Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 06:26

Lilly_Ku ty tvoje pripominky me teda nenapadly

ja jsem nedavno cetla Malinku, ktera ma podobne tema, tak jsem to nejak podvedome srovnavala, a toto mi prislo uveritelnejsi

jako jo, matka byla trochu jako z brozury, ale myslim, ze tim chtela ukazat, ze ani kdyz se matka chova jako z prirucky (jakkoliv mozna spatne HR prirucky), tak to neni zarukou zadneho vysledku (ani dobreho ani spatneho), ze to proste nejde mit pod kontrolou

no a diskuse matek, my se tady tomu tak obecne smejeme, tak neni to tim, ze ti to prislo az jako klise? ze lidem, co se v tom nepohybujou, to tak treba nebude pripadat

a ten konec mi prisel najednou takovy useknuty, naroubovany

zkus od ni jeste tu Houbarku, libila se mi vic

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 07:36

baltik to si úplně jistá nejsem, jen..je tam ta možnost, no. Ale tak ve skutečným životě to tak nebejvá, víme. Sem ani nemohla usnout, sem o tom přemejsllela..

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 19:11

Asi jen silou vůle sem dočetla Mrtvý muž od Biancy Bellový. Ne že by to nešlo číst, to šlo rychle, ale vodvázaná z toho nejsem. Asi bylo dost naškodu, že mi je ta vypravěčka a hlavní hrdinka dost nesympatysch. Příběh rádoby se zvratem ‘ach to ste nečekali’ ale vlastně o prdu ( přesně řečeno by se to dalo nazvat ‘osudy jedný blběny’ )

A už si teď dávám od těchchle psycho vyprávěnek pauzu, Anežku necham na později, nerada bych si to čtení něčím dopředu ovlivnila.

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 21:13

Dočetla jsem Knihu smíchu a zapomnění od Kundery. Super, moc se mi to líbilo.

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 07. dubna 2018 08:31

Nečetl ste už někdo Měsíční svit od Chabona? Uvažuju nad ním. Moc se mi líbil Židovský policejní klub, Úžasná dobrodružství Kavaliera a claye už tolik ne..co sem jukla na záložku, nemuselo by to bejt zlý, ale tak známe záložky..

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 07. dubna 2018 10:21

Moje sbírka knih od Pavla Čecha se rozšíří o další kus.  Zrovna jsem objednala ...

Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 07. dubna 2018 12:53

Ounz ja jsem cetla. Cte se dobre, ale finalni pocit jsem z toho mela, ze je to takove moc vybajene, malo uveritelne, moc zvlastnich veci najednou na jednu rodinu. Ale mozna je to zamer. 

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 07. dubna 2018 13:25

Článek o mém oblíbeném cestovateli. Jeho Habešskou odyseu vřele doporučuju.

https://zpravy.idnes.cz/adolf-parlesak-profil-cestovatel-kolo-habes-cisar-valka-pjc-/domaci.aspx?c=A180406_091808_domaci_amu

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 07. dubna 2018 15:11

baltik díky. Mně ve městě zkřížil plány maraton, takže sem si šla koupit knihu a číst si. Tak sem si to nakonec koupila. Hned nazačatku mě naprdlo házení koťátek, ale ještě tomu dám šanci. Po Mrtvým muži, myslím obstojí cokoli.

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 20:45

Dočetla sem Anežku, nebylo to úplně příjemný čtení a ten konec to tak zvláštně utnul, jako by jí došel dech..

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 10:18

Ounz podle popisu bych si knihu koupila. Téma mě zajímá.

Já se nemůžu dostat přes rozečteného Borise Viana, přitom jsem to zvolila jako oddech. Zkusím to zítra dočíst.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 10:37

nellielovett Jaký Vian? Oddech bych mu rozhodně neříkala, ale jinak 

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 10:51

Sweet Potato Motolice a Plankton.

Žádné těžké téma, samej večírek, tak jsem myslela, že to přečtu hned. Ale mám toho teď nějak moc a nejde mi se na to soustředit.

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 28. dubna 2018 11:56

nellielovett pěnu dní bych si chtěla přečíst od tý doby, co sem četla Doupě, vian mě dosud míjel. Jako ta Anežka za přečtení stojí, i Houbařka, oboje stojí za to..