Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 27. června 2019 13:24
Reakce na eM:

@MP Marge Ještě přihazuju Markétu Pilátovou, cokoli - to je depka jenom trochu. Pak Jana Němce (povídky Hra pro čtyři ruce) nebo Dějiny světla (román o Františku Drtikolovi) a Martinu Leierovou - Dům s vypůjčeným výhledem.

​Dekuju, pisu si

Ale priznavam, ze az na cestne vyjimky povidky moc nemusim...

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 27. června 2019 13:27
Reakce na Aranel:

MP Marge A Probudím se na Šibuji, to vyhrálo Magnesii Literu za Objev roku a taky Cenu Jiřího Ortena. 

Moc pěkná kniha je taky Narodila jsem se pod šťastnou hvězdou. Už starší, ale zajímavá a čtivá.

​Tu jsem myslim cetla! To je autobiografie te romske aktivistky? Jak prezila druhou svetovou valku na Slovensku, kde se schovavali v lesich? Jestli jo, tak ta je vyborna

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 27. června 2019 13:29

A kdyz uz tady tak priserne plevelim, tak jeste pridam blbej dotaz: Nakupovat na Alze uz umim, ale pochopila jsem to spravne, ze lze (nektere) knizky i zdarma stahnout z ulozto.cz?

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 27. června 2019 22:32

MP Marge Ano :-)

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 28. června 2019 01:17

Garfie No a ted mi teda jeste rekni jak!? Protoze ja jsem si dnes experimentalne stahla knizku v praci do pocitace, a kdyz jsem si ji chtela poslat do ctecky, tak to ani neslo pripojit k emailu - pry soubor je moc velky a nelze nacist

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 28. června 2019 05:52

MP Marge To se mi ještě nestalo, co jsi to stahovala? To je divný :-/ Já ji normálně stáhnu a přepošlu, nemám s tím problém. Ještě ji můžeš zkusit přenést do čtečky rovnou z počítače pomocí šňůry. 

Offline Proč ne Eva
408 příspěvků moje polička 28. června 2019 08:28

MP Marge stahni knihu do pocitace, pripoj ctecku kabelem. no a pak uz jen pretahni soubor do uloziste ctecky. Nejjednodussi zpusob

Offline Hanka H
2908 příspěvků moje polička 28. června 2019 09:00

MP Marge A nestáhla sis audioknihu? Tam by mohl nastat problém. Jinak nejjednodušší je ten uváděný způsob - stáhnout do počítače a kabelem přenést do čtečky. Na internetu najdeš i online převaděče do jiných formátů - občas se mi stalo, že takto získaná kniha nešla otevřít, převedená třeba z epub do mobi byla OK.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 28. června 2019 09:23

MP Marge já už si teda dlouho sedim na rukách, ale už to asi nevydržim - jak máš radost, že nevyhledáváš modní trendy a neznáš nový technologie - není čas s tím něco udělat? mně to přijde hrozně omezující, neumět si něco kamkoliv nahrát, stáhnout fotky, případně na internetu vyhledat, jak se to dělá. Vono to frčí strašně rychle dopředu a já bych se bála, že si za chvíli nezapnu ani televizi

Offline Magráta
7973 příspěvků moje polička 28. června 2019 09:39
@MP Marge - Klevisová je fajn, přečetla jsem od ní vše.. pak ještě zkus Hanišovou (kniha Houbařka, teď vydala novou Rekonstrukce)
Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 28. června 2019 10:34
Reakce na MP Marge:

Garfie No a ted mi teda jeste rekni jak!? Protoze ja jsem si dnes experimentalne stahla knizku v praci do pocitace, a kdyz jsem si ji chtela poslat do ctecky, tak to ani neslo pripojit k emailu - pry soubor je moc velky a nelze nacist

​A kam sis to dala? Máš Calibre? Z toho se to do čtečky posílá bez problému.

Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 28. června 2019 10:35

Magráta ale ta je teda drasava, to neodpovida zadani

Offline Magráta
7973 příspěvků moje polička 28. června 2019 12:39
@baltik - aha :-)
Offline Samantha
2889 příspěvků moje polička 28. června 2019 14:29
Reakce na MP Marge:

​Ten "Mlyn na mumie" me zaujal uz jen tim nazvem

​a což teprv anotace 

...Komisař Durman je sympatický prasák vyšetřující sérii bizarních vražd. Hodně času však věnuje ženským vnadám, dobré krmi či zrzavému moku. Ostatně celá tato staropražská detektivka působí opulentně: zažijete v ní honičku na střechách ghetta, navštívíte nejstarší pražský bordel, s císařem Maxmiliánem si odskočíte do Mexika a v proslulém pouličním...

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 28. června 2019 15:01
Reakce na Garfie:

MP Marge To se mi ještě nestalo, co jsi to stahovala? To je divný :-/ Já ji normálně stáhnu a přepošlu, nemám s tím problém. Ještě ji můžeš zkusit přenést do čtečky rovnou z počítače pomocí šňůry. 

​Ma to mit nejakou specifickou koncovku, ten soubor? Tohle bylo nejaky .rt 

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 28. června 2019 15:03
Reakce na Hanka H:

MP Marge A nestáhla sis audioknihu? Tam by mohl nastat problém. Jinak nejjednodušší je ten uváděný způsob - stáhnout do počítače a kabelem přenést do čtečky. Na internetu najdeš i online převaděče do jiných formátů - občas se mi stalo, že takto získaná kniha nešla otevřít, převedená třeba z epub do mobi byla OK.

​Jezis, to je to komplikovany

To me prave napadlo jako mozny vysvetleni - blbej format! Uf

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 28. června 2019 15:09

MP Marge Nemusí, pokud vím. Moc se v tom nevyznám, ale .rt může být myslím kombinace se zvukem nebo videem, v počítači to normálně otevřeš? 

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 28. června 2019 15:11
Reakce na Potrefenáhusa:

MP Marge já už si teda dlouho sedim na rukách, ale už to asi nevydržim - jak máš radost, že nevyhledáváš modní trendy a neznáš nový technologie - není čas s tím něco udělat? mně to přijde hrozně omezující, neumět si něco kamkoliv nahrát, stáhnout fotky, případně na internetu vyhledat, jak se to dělá. Vono to frčí strašně rychle dopředu a já bych se bála, že si za chvíli nezapnu ani televizi

​A co myslis, ze tady asi momentalne delam!? Se to ucim, ne!?

Mimochodem, nikde jsem nepsala, ze mam radost, ze neznam nove technologie. Pokud jsem se k tomu nekde vyjadrovala, tak jsem to proste konstatovala jako fakt. Ziju pomerne jednoduse a zase tolik jich k zivotu nepotrebuju. Pokud zjistim, ze by se mi nejaka prece jen sikla, jako treba ted, tak nemam problem se s ni obeznamit. 

Myslela jsem, ze na to tu tohle vlakno je!? To totiz muzes rict v podstate o kazdem dotazu tady, ze si to dotycna prece muze vyhledat na Internetu...

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 28. června 2019 15:14
Reakce na Garfie:

MP Marge Nemusí, pokud vím. Moc se v tom nevyznám, ale .rt může být myslím kombinace se zvukem nebo videem, v počítači to normálně otevřeš? 

​Ja to neotevrela, ale to bylo tim, ze jsem v pocitaci nemela stazenej program, kterej by to otevreni umoznil - a stahnout jsem nemohla, protoze to bylo v praci. Kdyztak zkusim experimentovat doma na laptopu

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 28. června 2019 15:15
Reakce na Proč ne Eva:

MP Marge stahni knihu do pocitace, pripoj ctecku kabelem. no a pak uz jen pretahni soubor do uloziste ctecky. Nejjednodussi zpusob

​Che che, ted jsi mi to urcite zakrikla