Dadoo a ty nic nelegálního necinis, “jen” nemoralniho. Nelegálně činí ten, kdo to tam nahrává a sdílí
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Jinak taky nechápu, ze ulozto už někdo dávno nerozprášil
Dadoo těžce nelegální je naskenovat něčí dílo a frknout ho tam, autor tím jaksi přijde o dost peněz
Potrefenáhusa samozřejmě, že jsem to slyšela. To, co netuším, je, na jakém principu funguje ulož.to. Fakt jsem si myslela, že to mají nějak vyřešené. Principy fungování podobných stránek jsou mi zcela neznáme, protože nestahuju nikde nic, žádnou hudbu, filmy apod. Jen tady pár knížek. Stejně mi to poradil někdo tady![]()
Ale hudba se stahuje, nebo jen poslouchá-nevim, někde taky úplně volné, ne? Já se v tom fakt nevyznám, neb to nepotřebuji.
Ulozto je promazáváno - nevím, jak důkladně a jak často, ale je. Knížky sem vložené jsou zbaveny identifikačních údajů - tj. vkladatel se jistí. Někteří jdou na to ovšem šalamounsky - soubor zaheslují a předprodávají ho dál. Nevyužila jsem ani nepraktikuji, ale prý za novinku chtějí i 20 korun. To už asi nebude podpora čtenářské vášně
.
Potrefenáhusa Mutziputzi díky za vysvětlení. ![]()
Jen na okraj.. Jak se knížka nahraje? To se musí oskenovat každá stránka, nebo jak?
Ja to nikdy dělat nebudu, jen mě zajímá a nechapu princip. To by byl šílený vopruz. ![]()
Uz mi došlo.. Se nahrává asi ta ekniha, že..  se v to fakt nevyznam![]()
barbucha já to používám taky, je to mnohem prehlednejsi, i to pak skrz to mažu
Jo, já taky - je to uživatelsky příjemný, na jednodušší způsob jsem nepřišla.
Ještě co se týče knih, kde jsou k dostání... městská knihovna má docela zásobu těch, co jsou volně ke stažení - samozřejmě ty klasiky, co už vypršely autorský práva. Postahovala jsem si tak nějaký Čapky...
Dadoo nahrává se rovnou e-kniha, ale jsou tam i skeny starších veci
Dadoo Já vždycky žasnu, kolik lidí je schopnejch knížku, nejčastěji to bejvaj skipta a obecně studijní materiály, fakt po stránce naskenovat, to jsou ty užitečný blbci a kolik dalších si to, samozřejmě v práci, vytiskne, kdyby to měli tisknout doma na svuj papír a svym tonerem, něco by je to samozřejmě stálo. Fakt na podobnym vychcánkovství tratí dost lidí.
Čo sa týka ulož.to - pomerne nedávno prebehla táto správička. Takže áno, ošéfované to "nejak" majú, ale keď sa s nimi majiteľ autorských práv rozhodne súdiť, ulož.to nemá šancu. Musia sa postarať, aby sa tam to dielo nevyskytovalo. Samozrejme bežný užívateľ, ktorý si to stade stiahne, je zatiaľ v pohode, ale do budúcnosti bude pravdepodobne čoraz menej možností, ako sa k dielam chráneným autorským zákonom dostať zadarmo.
Ulož.to prohrálo soud. Nesmí nabízet Pelíšky či Ostře sledované vlaky
Inak mne ako celkom fajn vec príde systém e- výpůjčka Mahenovej knižnice v Brne (možno to majú aj inde, nepátrala som). Stačí k tomu akurát aplikácia na mobil/tablet.
Dočetla jsem tu Rekonstrukci od Hanišové, mám dojem, že se drží svého stylu, ze začátku dlouze popisuje a pak to naráz (jako by už to chtěla mít odvyprávěné) shrne do posledních pár vět a nechá otevřený konec. Každopádně se to četlo dobře, můžu rozhodně doporučit. Je zajímavý, že mě hlavní hrdinka nechávala úplně chladnou nebo jak to říct.
Ounz no presne.... taky jsem to dnes docetla:)
nolita se to četlo docela rychle..
ja dnes Rekonstrukci zacinam. Vcera jsem docetla Trhlinu ( nejak dlouho cekala na svuj cas) a celou nic se bala a pristi tyden mame jit na nejaky kratsi pochod na Slovensko. Uz se mi ani nechce.
Kdo ma rad severske detektivky bez nadbytecnych morbidit, tak ted docitam Na okraji. Jako cteni na leto moc dobry!
ja dnes Rekonstrukci zacinam. Vcera jsem docetla Trhlinu ( nejak dlouho cekala na svuj cas) a celou nic se bala a pristi tyden mame jit na nejaky kratsi pochod na Slovensko. Uz se mi ani nechce.
Mne se Trhlina moc libila, ale vubec me nevydesila. Asi uz jsem ze cteni vsech tech hororu a thrilleru nejaka otrla. Ale prave ze ted hrozne chci jet na Slovensko a jit si ten kraj prohlednout...
MP Marge ja horory skoro nectu, mne staci malo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)