Lilly_Ku Díky, vydržím.
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Zu Taky.
Tak čtu Byt, mám za sebou mužskou část. Na Šrámkovou se těším. Tohle bylo řiďounké instagramové mudropsaní z pera namistrovaného ulízánka.
Jitka77 Hahahahaaaaa
Mně to přišlo lepší než Možnosti milostného románu teda.
Aranel Já jsem od Němce kdysi zkoušela Dějiny světla, dala jsem asi třicet stránek a dál to nešlo, úplně sterilní text. Celkově ho nebaštím.
Byt dočten. Ženský pohled je mi výrazně bližší, akorát si u Šrámkové dlouhodobě všímám, že její hrdinky bývají občas dost dramatické, obvykle z pnutí mezi ušlechtilými zálibami a všedností reality. Za román knížku nepovažuju, k tomu potřebuju jednotící autorské vědomí, záměrné rozestírání indicií, aby složily mozaiku, jakkoli nedořečenou. Tady to funguje čistě nahodile. Ale dobrý vhled do různosti lidských perspektiv, tak moc a tak přirozeně by se jeden autor do odlišností vnitřních světů asi vcítit nedokázal.
Tak, a teď jdu na Jak ulovit malou štiku, doporučoval někdo tady před časem.
Sweet Potato Červeňáka právě znám a libil se moc. Teda četla jsem jen ty historické detektivky.
Ted jsem slysela doporuceni tady na tu historickou detektivku, tak predavam:
https://www.databazeknih.cz/knihy/apatykar-melchior-a-zahada-chramu-svateho-olafa-557596
baltik Byla jsem na ní zvědavá, protože Tallin je super a teda děsné zklamání. V zásadě se to mohlo odehrávat kdekoliv a zápletka je taková tuctová a la Umberto Eco. No, nic co bych doporučila, ale vzhledem k tomu, že podle toho natočili i film, jsem asi v menšině.
brrr ha a zrovna na tebe jsem myslela, kdyz jsem o te knizce slysela
a co jinak jsi vlastne nakonec precetla na dovolene?
baltik Ani se neptej, nic. Byla jsem tak utahaná, že jsem zvládla čumět do mobilu nebo usnout u Reflexu. Ale vezla jsem sebou Staré odrudy od tady zmiňovaného Arenze, tak jsem je přečetla až doma. Sice to bylo tenké, ale byly v knihkupectví ve slevě. Kniha byla taková lehce předvídatelná, ale perfektně popsaná atmosféra končícího léta.
Pokud má někdo zájem o historický detektivky, tak mně se líbí celá série od Ann Granger - nejde tedy o středověk apod. (kterýžto období resp. život v něm mi v detektivkách přijde většinou dost vycucaný z prstu), ale o viktoriánskou Anglii/ zejména Londýn.
Zdá se mi to zajímavý vzhledem k popisu tehdejších společenských zvyklostí a stylu života vůbec, navíc hojně podávaných ze ženskýho pohledu... celkově se mi líbí ta viktoriánská atmosféra, ta fakt sedí. I je to místy vtipný... nehledě na v kritikách zmiňovaný překlepy apod. se mi to četlo moc dobře.
baltik Muž byl nadšen z těch filmů.
baltik jeee, akurat citam knizku o tej lekarni....

Zatím jen dva díly, celkem 5 dílů.
Lenka22 Díky za upozornění. Knizku mám rada, poslechnu si
Jak ulovit malou štiku dočteno a úplně mě to teda nevzalo. Přijde mi, že když si odmyslím nadpřirozené jevy, zbude dost prosté vypravování ve stylu "když jsme vstali, tak jsme šli ven".
Ani nevím, jestli jsem to tady zmínila, ale četla jsem nedávno islandskou trilogii Ráj a peklo - Smutek andělů - Lidské srdce a tam mě neskutečně vtáhlo i osmdesát stránek líčení cesty sněhovou bouří...
Zánik městečka Olšiny - soubor 12 temných povídek mistra psychologické prózy Jaroslava Havlíčka. Nádhera! A ta prvorepubliková čeština
.
luciole Havlicka a Fukse miluju. Tohle neznam, dekuju za tip.
Jinak u me za posledni dobu i s odkazy
Sobestacny https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/sobestacny-432843
Tohle bylo perfektni, silne, dojemne a tak smutne...
Osudova past https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/osudova-past-spojene-staty-versus-cina-a-thukydidovo-pouceni-z-dejin-379664
Takova pristupna geopoliticka zalezitost o cinsko americke budoucnosti, aneb jak moc je nevyhnutelny vojensky konflikt...Mozna zrovna ted ne uplne aktualni, ale hlavne historicke vsuvky s paralelami v minulosti me velmi vtahly.
Nepatrna ztrata osamelosti https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/nepatrna-ztrata-osamelosti-515989
neotrely zpusob jak zpracovat tema holokaustu. O tom, jak se zilo navratilcum z vyhlazovacich taboru ve svete, ktery je uz nechape a ktery nechapou oni sami. Prvni cca pulka je skvela, pak uz se to trochu tahne a ke konci uz jsem doufala, ze to doctu. Ale vyzdvihuji grafickou upravu a tema.
No a ted ctu Ked ciha vlk. Zatim to vypada velmi nadejne, cte se to jak po masle. ale jsem teprve ve tretine
Komu se líbila hororová trilogie od Surmanové, tak teď čtu od ní novinku - Slepé cesty - a taky není špatná
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)