Tak volba "35 večírků" od B.Šťastné nebyla šťastná volba ![]()
No, moje chyba, nechala jsem se nachytat na reklamu na Dvojce... já si ji totiž spletla se Soukupovou a hned po povídání jsem objednala bez dalšího zkoumání ![]()
Tak volba "35 večírků" od B.Šťastné nebyla šťastná volba ![]()
No, moje chyba, nechala jsem se nachytat na reklamu na Dvojce... já si ji totiž spletla se Soukupovou a hned po povídání jsem objednala bez dalšího zkoumání ![]()
Lenka22 Dík za tip.
Samantha A co se ti nelíbilo? Ptám se, protože ji mám v merku taky.
coralline mnoho postav na krátké příhody (8-9, vlastně ani nevím, protože jsem se ani v půlce knihy nedokázala zorientovat kdo s kým, pak se ještě vyměnili a měli každý 2-3 děti …)
v podstatě se jedná o takové jakoby momentky ze života této skupiny od jejich maturitního plesu k plesu jejich dětí
styl psaní této autorky mi prostě nevyhovuje... jak píšu, spletla jsem si autorky
Já jsem si Třicet pět večírků půjčila v knihovně, byla to úplně nová kniha - to byla jedna z motivací
, knížku si hned někdo zarezervoval, tak jsem koukala, že ta autorka není žádná novicka a asi má svůj okruh čtenářů (spíš čtenářek).
Knížku jsem přečetla, ale je taková jednoduchá, charaktery jsou schematické a nedá se věřit jejich vývoji v čase. Nikoho jsem si neoblíbila...
Plusy: bavila mě stavba knihy, jak je zachycen vždy 1 den v roce po dobu 35 let, vždy nějaká společná akce/ setkání té skupiny lidí. A taky to, jak tam mezi řečí připomene něco, co se v tom roce dělo, třeba Y2K, covid, novinka boty crocs
, apod.
Od autorky už nic číst nechci.
coralline ja jsem od ni cetla Samotarky a ty se mi libily
barbucha ja mam taky obecne na detektivkách nejradši reálie. Na tech současných, i na tech historických. Ted se zrovna chystám na Pět životů, což má být o obětech Jacka Rozparovace, ne snad přímo o těch vraždách, ale hlavně o životě žen v té době, tak se docela těším, vim velké kulové.
Jo, to je vždycky nejzajímavější! Ty vraždy jsou v podstatě podružný ![]()
My jsme kdysi s matkou třeba podle našich oblíbenejch detektivek i vařily, například takovej Nero Wolfe byl hotová studnice rad, i u Poirota se dalo leccos najít... a "ďábelské ragú" od Ellery Queena nebylo ďábelský, ale moc dobrý ![]()
Na těch Pět životů bych se měla mrknout... zadala jsem si to v knihovně, dík za tip!
barbucha Mě manžel před pár lety bravurně provedl po Concarneau, ukázal různá zajímavá mista, i v okolí, aniž by tam kdy byl, jen podle několika přečtených detektivek s Inspektorem Dupinem. Dost jsme se u toho pobavili. Prý zápletky byly celkem slabé, ale ty popisy Bretaně to vynahradily
Přesně k tomu detektivky jsou. Ukrátěj dlouhou chvíli a ještě se něco dozvíš ![]()
barbucha na vaření doporučuji Nemusí být vždycky kaviár. Je to za mě jediná kniha od Simmela, která se dá číst (i opakovaně). Nehraje to na city a je to i docela zábavné až absurdní.
Mrs.Robinson Už mockrát jsem si říkala, že si ke knížce otevřu mapu, abych se orientovala. A mám pocit, že už docela znám Oslo (Nesbo) ![]()
To neznám, podívám se po ní!
Marbuša Tohle dělám u čtení běžně, že se při něm dívám do mapy, naposledy jsem takhle u jedné série detektivek docela nakoukala Island ![]()
Já mám aktuálně už nastudovanou mapu Ostravska, čtu Šikmý kostel. A teda jako, tolik tragédií v jedné rodině.
žluťásek já nedávno četla dvojku a měla jsem z toho špatné spaní. Pak jsem se vrátila k jedničce a ta je "lepší".
Evaeva já jsem na dovolené zvládla jedničku, dnes jsem dočetla druhý díl a začínám třetí. Silný moc
žluťásek Evaeva mně přišla snad trojka nejhorší
Možná tím, že ta doba nebyla tak dávno a ještě si z devadesátek pamatuju ty hlášky: nojo, horníci, pořád se měli skvěle, si mysleli, jaká jsou elita a teď se diví. Lednická o tom mluvila v tom rozhovoru se Stachem.
Jsem moc ráda, že vznikla taková trilogie. Je zajímavé kolik událostí z historie mi najednou začalo dávat smysl.
Ja docetla Hladovy hrob a jsem rada, ze cela serie konci skvelym dilem. Ne kazda kniha mi prisla dobra, tak jsem se trochu bala, aby mi posledni kniha nezkazila dojem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.