Tom Ford

11. srpna 2014 17:43
Offline ModestMourek blogger
1110 příspěvků moje polička 15. února 2018 16:41

Santal Blush

Krásná vůně. Z krémové směsi koření se vynoří nádherný, jemně mléčný, výrazně pryskyřičný (terpentýnový) australský santal, který je obecně drsnější než indický. Občas se jím mihne živočišný akord a během několika hodin přejde na kokosové sušenky podobné těm v Jeux de Peau. Zde sušenky naštěstí nejsou tolik sladké, takže jsou pro mne snesitelnější. Rozhodně je nostitelná i pány.

Italian Cypress

Krásná lesní vůně v klasickém pánském stylu. Úvod je hořce bylinný jako v Yataganu, doplněný o špetku citrusů, po něm následuje temné jehličí s kadidlovým dýmem a závěr je sladce pryskyřičný jako v Polu od Ralpha Laurena. Na rozdíl od jiných Fordových výtvorů, které jsem zkoušel, není vůbec přeslazená. Jen kdyby se dala sehnat za rozumnou cenu (už se přestala vyrábět).

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 15. února 2018 23:11

ModestMourek Jo, konce Italian Cypress je fakt škoda. Určitě by se ti líbila i Bois Marocain. Ta ale bohužel skončila ještě před Italian Cypress. Ten diktát ze strany koncernu EL je konkrétně u Toma Forda na pár facek.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 15. února 2018 23:55

ModestMourek Santal Blush je jedna z mojich stálic. Nad tým, že pre pánov som nikdy neuvažovala, ale tak rozmýšľam, že možno fakt! Akurát neviem, či to chcem otestovať...deliť sa rozhodne neplánujem!!!

Offline ModestMourek blogger
1110 příspěvků moje polička 18. února 2018 15:40

Tobacco Vanille

Tobacco Vanille má na mé kůži dvě fáze, které dohromady vytvářejí velmi zajímavou kombinaci s téměř celodenní výdrží. První fáze je ve znamení nakyslých sušených švestek uhlazených máslovou tabákovou esencí. Druhou představuje sladký vanilkový krém v závěru posypaný kakaem. Tabákové esence tu vlastně není mnoho, ale je krásně zapracovaná do celku. Sladkost druhé fáze je pro mě ještě snesitelná.

Offline daniela
1780 příspěvků moje polička 16. března 2018 11:10

Vert de Fleur

Vert de Fleur je jako intense verze od vůně Ombre de Hyacinth. Hyacint tady vykročil ze stínu a kromě květu vynikne více dužnatý stonek i s cibulkou. I po rozvonění si drží určitou šťavnatost, nemění se v suchou, starožitnou (plnou) pudřenku, nádech starých časů však má. Je trochu jako elegantní chypré pro elegantní dámu, i když stále s tou dužnatou hyacintovou šťavnatostí.

Vert de Fleur vidím jako černobílý obraz (jen později přibude světle zelená): Je březnové ráno, ještě tma, drobně prší. Květinářství v tiché postranní uličce je ještě zavřené a temné. Po chodníku se blíží drobná postava v přiléhavém černém oblečení a s kuklou na hlavě. Klekne si u výlohy květinářství, rychle se rozhlédne kolem a z brašny vyndá malý nástroj s umělým diamantem na konci a prořízne kruh do skla dveří. Když se tiše dostane dovnitř, přejde kolem váz s rozkvetlými květinami i kolem květináčů s malými rostlinkami. Cílem cesty je totiž bedna s hyacinty a dalšími cibulovinami. Postava si sundá kuklu, a hle - je to drobná žena středního věku. Neztrácí čas a začne cpát hyacinty do brašny. Celé rostliny vytržené z květináčků skládá jednu na druhou, ne moc šetrně, takže se jich do brašny vejde víc, i za cenu, že dužnaté stonky i květy budou rozdrcené a šťáva z nich bude všude. Sem tam se mezi hyacinty propašuje i jiná rostlinka nebo cibulka kdoví čeho. Když je brašna doslova nacpaná, žena tiše odejde z květinářství stejnou cestou a vydá se tichou uličkou ke svému domovu. Ve velkém bytě s vysokými stropy vysype rostliny z brašny a rozhází je po zemi. Kochá se vůní hyacintových květů i rozdrcené zeleně, která postupně trochu slábne. K večeru se pak v klidu vykoupe, nalíčí, trochu napudruje fialkovým pudrem a chystá se do divadla. Oblékne si dobře padnoucí kostýmek, vezme briliantové šperky a drahou kabelku, do které si ale pro jistotu (protože bez té vůně nemůže být ani chvilku) nacpe pár stonků hyacintů. A večer může začít!

Zdroj obrázku 1

Zdroj obrázku 2

Zdroj obrázku 3

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 19. března 2018 18:15

daniela Je vidět, že Vert de Fleur Ti opravdu sedla.

Offline daniela
1780 příspěvků moje polička 19. března 2018 22:14

wendulka Vskutku  Sice Ombre de Hyacinth se mi líbí víc, ale Vert de Fleur je taková živější, aspoň je budu mít na střídání, mohly by se i doplňovat

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 19. března 2018 23:23

daniela Vidíš. Mně se zase víc líbí Vert de Fleur, ale máš úplnou pravdu s tím, že by se mohly doplňovat.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 29. března 2018 23:52

Vanille Fatale

Už od mala mám ve filmech ráda scény, v nichž hrdinové vyrazí s proutěným košem na piknik do přírody mezi lány obilí- Osudová vanilka je přesně tímto typem vůně. Cestou na piknik s ní nejprve minete rozkvetlé hořké pomerančovníky, nasajete vůni pálené myrhy z nedalekého venkovského kostelíka a pak jste konečně tam. Rozprostřete semišovou deku, konečně vyndáte slibovanou lahůdku: krémový kávový dort se smetanovou madagaskarskou vanilkou a opalujete se.

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 30. března 2018 00:00

wendulka 

Tak piknik a obilí jsou mi celkem putna, ale to ostatní, to ostatní, to zní úplně fantasticky.  

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 30. března 2018 00:11

Ellen No mně se tam to obilí a slámové narcisky s medovou plumérií a lehký tón semiše právě ohromně líbí, že to není jen další gurmánská vanilka, ale něco víc.

Přičemž i ty gurmánské tóny v ní, ten kávový krém, tím spíš Vanille Fatale jen jako ve vanilkovém pojetí navazuje na Café Rose.

Jako za mě se po Fucking Fabulous tentokrát Tom Ford opravdu vytáhnul.

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 30. března 2018 00:15

wendulka 

Ale jo, věřím, že dohromady to dokáže vytvořit něco zcela speciálního... aaa! Působí to nesmírně lákavě. 

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 30. března 2018 06:51

wendulka 

Složenímá vůně krásné, zajímavé.

Ale podle Tvého popisu na mě působí relativně "pouze" kladně, čistě, žádná dekadence, temno, prostě žádná černá skvrnka...?.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 30. března 2018 07:28

Miru To ne no. Ona je ze skupiny Fordových vůní jako Santal Blusk, ale jen ta jeho jedlé sladké části bez koření a jasmínu, Tobacco Vanille skrz tu vanilku, příp. ještě Café Rose skrze ty krémově kávové tóny. V těch nich dekandentního nemám ani v jedné. Ale líbí se mi moc.

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 30. března 2018 08:44

wendulka 

Jo, to věřím, že je krásná!

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 30. března 2018 13:57

wendulka Můžeš prosím přinést na sraz jen k přivonění? Já hrozně váhám nad Tobacco Vanille, ale když mám Tabákovou růži od Phaedonu, ještě jsem chtěla ozkoušet tuhle vanilku  A nemají ji někde v Douglasu k oňuchání???

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 30. března 2018 14:19

Korsičanka To nevím, jestli už stihla dorazit i do pražského Douglasu. Musíš mrknout v úterý, jestli stihneš. Ale vzorek samozřejmě vezmu i tak.

Offline daniela
1780 příspěvků moje polička 30. března 2018 14:35

wendulka Podle Tvé recenze (a toho obrázku) mi připadá, že by Vanille Fatale mohla být letní vanilka, což je fajn, většinu vanilek mám spíše na zimu 

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 30. března 2018 15:05
Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 30. března 2018 17:42

daniela No já sladké vůně v létě obecně nedávám, jedinou výjimkou je pro mě Shalimar, takže pro mě spíš jarní. Nicméně jako vyloženě zimní vanilka do mrazů určitě není. To souhlasí. Ale uvidíš, až sama vyzkoušíš.