To tedy je zpráva roku, více než skvělá ![]()
Guerlain
Úplně se mi zatajil dech. A už si voním ze vzorku s extraitem, který jsem vyhrabala z archivu. ![]()
Fotka je z nově otevřeného bruselského butiku a já se teď pokouším zjistit, zda je to exkluzivita jen pro Brusel, resp. Belgii (a zůstane to tak i do budoucna) nebo fontána s QVLP bude (nebo už je) i v Maison Guerlain a v butiku Saint-Honoré, kde se ostatní fontány s vybranými parfémy nacházejí. Ale nadějné je už to, že parfém stále ožívá. Jakmile budu mít informace, dám vědět. Budě mě samozřejmě zajímat i případná možnost objednat 500 ml flakón abeilles blanches.
Už jsi vyzkoušela L'Heure Bleue? Já se včera dostala pouze k Shalimaru a mé pocity jsou rozporuplné. První nádech: hm, divný odér, takový zatuchlý, nemají prošlý tester? Po chvíli: zajímavá vůně, ale těžká, hutná, podobnou reakci jsem měla, když jsem poprvé zkoušela Chanel No.5. Za cca 30 minut, po opuštění OC: co to tady tak zajímavě voní? Aha, rukáv od svetru, který se mi otřel o navoněné zápěstí. Ovšem stále nevím, líbí se mi, nelíbí? Připadadá mi těžší, nebo spíše výraznější, pro moji osobu příliš nápadná
.
Kdyby byl zkažený, voněla by hlava alkoholově. Ale vzhledem k tomu, že jsi psala, že i No. 5 je na tebe těžká, tak jsem si skoro jistá, že zatuchle na tebe asi zapůsobil ten bergamot v hlavě
. Já ho v této podobě miluju, ovšem podobně ho popisuje i moje máma.
I když jednou už tam zkažený tester měli. Ale mezi exkluzivkami: Vetiver pour Elle.
Jinak vzhledem k tvým současným parfémovým preferencím se trochu obávám, že jako těžkou budeš vnímat i L´Heure Bleue.
Možná by ses příště, až do Institutu půjdeš, mohla zaměřit buď na Shalimar Cologne, který je sice sladší, ale rozhodně ne tolik jako Shalimar Souffle de Parfum v řetězcových parfumériích a už bys ho nemusela vnímat jako těžký anebo na Cologne du Parfumeur nebo Eau de Fleurs de Cédrat
.
Děkuji
. Já jsem testovala v Sephoře. A ne, nemyslím si, že byl tester opravdu prošlý, to jsem se jen snažila popsat svůj první dojem z této vůne
. Asi opravdu nebude pro mě. Mám ráda dřevito/citrusové vůně, ale potřebuji tam určitou dávku "svěžesti". Ale, když o tom přemýšlím, tak např. Allure také moc svěžesti nepobral a přesto se mi líbí. Hlavně čekám, až se konečně v běžných obchodech a v on-line shopech objeví Aqua Allegoria Bergamote Calabria. Jak je možné, že v té Aqua BC je mi bergamot tak příjemný, zatímco v Shalimaru mi moc nesedl?
(to je samozřejmě jen řečnická otázka)
Já jsem to tak pochopila, že šlo o první dojmy. Proto jsem napsala, že jsi druhá, od koho to v případě klasického Shalimaru slyším.
Ono je bergamotu vícero druhů, pak taky záleží, v jakém poměru s ostatními složkami se namíchá a v jakém množství, jestli se použije jeho absolutní silice, která je intenzivnější, v některých (hlavně novějších) vůních se zase jeho svíravost nahrazuje kombinací jiných složek, protože vyloženě surový bergamot může vyvolávat alergickou reakci, proto se už nesmí používat - domenica to tu někde před časem zmiňovala nebo snad u ní na blogu přímo v recenzi na AA Bergamote Calabria
.
To je zajímavé. Stále se tady dočítám nové věci, o kterých nemám ani páru. Moc ráda to tady pročítám. Popisy, rozbory a komentáře k parfémům jsou dokonalé
.
Ještě jsem se k ní nedostala. Shalimaru mám odstřik, těšila jsem se, ale taky asi není pro mne. Příliš těžký, dámský, jak jen to popsat lépe.
Taky si myslím, že L´Heure Bleu se ti do vkusu netrefí. Nevím, co všechno máš od Guerlainu načicháno, ale co Instant? Taky je tam svěžest, ale je moderněji zpracovaný. Já ho sice jako jednu z mála vůní od G. nemám ráda, ale já prostě jak někde cítím jarní louku, odpadám.
Ale lidem se hodně líbí.![]()
Nevíte, kdy asi mám očekávat to přelití parfémů do unifikovaných lahviček? Kolik času jako mám na nákup té Samsary, pořád dávám přednost v nákupu něčemu jinému, tak abych se jednou nedivila.![]()
L´Instant už jsem whiskas taky doporučovala, když se ptala, co z těch vůní od Guerlainu, kterým teď končí původní flakony, by se jí mohlo líbit. Rovněž si myslím, že by jí mohl sednout spíš. Tak se shodneme
.
Dneska jsem vylovila ze šuplíku Teazzurru a je mi v ní tak fajn ![]()
Myslím, že k Shalimaru je potřeba se pročichat. Já se do něj zamilovala na možná desátý pokus, cesta vedla přes odnože, hlavně teda Eau de S., která už ale v obchodech není, ale teď ji krásně nahradil Cologne de Shalimar, nádhera. Jinak taky považuji Instant za jednu z nejsnáze "stravitelných" Guerlainů, hlavně v horku je nádherný. V případě obou to chce ze začátku hodně lehkou ruku.
Ó ano, tu mohu. Dokonalá sprcha do teplého dne
.
Já se k očichání Instant ještě nedostala. Doporučujete spíše toaletní vodu, nebo parfémovanou vodu? Že bych ji objednala naslepo.
Mě Shalimar na první přičichnutí skoro odradil (a ano, mohl za to právě bergamot; stejný první dojem jsem měla i u Mitsouko), později po rozvonění to bylo podstatně lepší a teď se mi líbí hned od začátku a plánuji pořídit plný flakon. Ale je pravda, že vyhledávám orientální/kořeněné/těžké vůně a minimálně první kategorii Shalimar splňuje.
whiskas Za sebe jednoznačně hlasuji pro EdP
Toaletní voda mi přišla příliš sladká/těžká.
Jak jsem se dnes dozvěděla, je tu jistá možnost pořízení znovuobnovené božské Quand vient la pluie, je.
Guerlain totiž u příležitostí bruselské premiéry butiku vyrobí, vedle fontán, i několik málo exkluzivních 250 ml flakónů.
Cena za 10 ml by vycházela na cca 690 Kč.
Jedná se o koncentraci eau de parfum. Pro srovnání… Tenkrát Quand vient la pluie v koncentraci extrait de parfum vycházela na cca 1320 Kč/10 ml, v koncentraci edp na cca 976 Kč/10 ml.
Na nějakou širší distrubuci to zatím nevypadá. Zkusím založit vlákno na naplnění tohoto flakónu, ale berte to prosím, jako pokus a s tím, že štěstí přeje připravený. Někdy.![]()
Tak to jsou výborné zprávy. Taková první vlaštovka a kdoví, třeba časem bude i ta Parisienne.
Zkusit to musíme v každém případě
.
No, že se do toho pletu... mně teda L´Instant připadá mnohem těžší než Shalimar, o L´Heure Bleue ani nemluvě. Hutnější, průraznější, o hodně výbojnější...
Spíš bych whiskas doporučila zaměřit se jak v případě Shalimaru tak LHB (pokud má o Guerlain klasiku zájem) na koncentraci EDT. Zvlášť LHB jako eau de toilette se mi zdá hodně jiná, mnohem lehčí, až aldehydová.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)