Guerlain

09. srpna 2014 00:04
Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 11:35
Reakce na wendulka:

​Děkuju. Já tu včelku chtěla už loni, ale to byla bohužel fontána v butiku beznadějně prázdná a zájemci se museli zapisovat do pořadníku, jestli si vzpomínáš. 

Ale fakt je zvláštní, že ty madam tam to buď neví anebo schválně mlží s tím koncem.

​Kdo si počká, ten se dočká, blahopřeji... a ametystová barva Iris Ganache opravdu sluší (líbila by se mi i modrá asi). Já jsem ametystový flakón teď naposledy volila v lehce alternativním provedení

Ohledně konce Iris Ganache... to jsem ověřovala v Maison Guerlain a ti ověřovali dál, výš a potvrdili ukončení výroby. Ono je to s těmi vůněmi, které se prodávají jen z fontány, vždycky nahnuté, ještě víc než s ostatními. Jak jsem ale psala, není nikdy vyloučené, že se někdy v nějaké podobě zase vrátí. Ale kdy?

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 13:38

wendulka ďalší skvelý nákup!

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 15:05

domenica 

Eau de Bain - nááádherné barvy

ad Cuir Intense

...hm, na mně by beztak byla krotká...

Offline alibi blogger
4150 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 15:12

domenica ty růže jsou dokonalé

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 19:13
Reakce na domenica:

A další z relaxačních vodiček:

Voní téměř identicky jako tělové mléko a sprchový gel Les Délices de Bain. Příjemné a drahé.

Složení: bergamot - mandle - pomerančový květ.

​Zkoušela jsem právě dnes. A jediné, co k tomu můžu říct: fajn. Ale tak jasně, v tomhle případě já nejsem ten správný cílový zákazník.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 19:15

slniecko Cervanek Fleur Díky. Dneska se mi to vykmlo z ruky kapánek víc.

Offline blackviolet
3370 příspěvků moje polička 05. dubna 2019 20:30

wendulka Krásný nákup . Taky bych si vybrala ametystovou.

A co jsi pořídila dneska?

Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 06. dubna 2019 19:40

wendulka O Iris Ganache ještě přemýšlím. Jak domenica psala o konci, tak jsem ji hned ráno vytáhla, ale ještě mám skoro celý flakon +50 ml, tak asi nebudu panikařit a uvidím. 

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 06. dubna 2019 20:02

Renusatko Já právě pokud jde o Iris Ganache, tak nedovedu uvažovat rozumně.

Nicméně teď už jsem si jistá, že ty madam v butiku Vendome jsou opravdu zatím neinformované v souvislosti s koncem její výroby. Ne, že by schválně mlžily. Potvrdila jsem si to v butiku Tom Ford, kam jsem se zašla seznámit s Velvet Gardenia, která je teda taky moc dobrá a tam mi madam tvrdila, když jsem se zeptala, proč nevidím Lost Cherry, že je vyprodaná a už nebude, že to byla jen limitka a pak, když jsem zašla do Galerie Lafayette, tak tam mi pán potvrdil to, co mladík v Douglasu v Palladiu, že tak to s ní bylo původně, ale že teď z ní udělali stálou součást Private Blend.

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 06. dubna 2019 20:33

wendulka Tak v jejím případě panikařím zas já:) Uf, to jsem si oddychla, že nebude limitka.( Ale měla jsem si tvůj příspěvek přečíst dřív )

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 06. dubna 2019 23:28

A málem bych zapomněla...už ve čtvrtek jsem zkusila i letošní Muguet. Jaj, zrovna plánovat svatbu, tak si jí snad koupím, protože jak vůně, tak ten letošní flakón je naživo...

A zase taková poznámka k informovanosti nebo spíš neinformovanosti madame v butiku Vendome. Když jsem poznamenala, že letošní flakon je ve včeličkovém flakonu a v typově podobném bílozeleném provedení jako před 4 roky, tak mi tvrdošíjně dvě opakovaly stereo, že ne, že každý rok je úplně nový flakon. Jako já chápu, že tam třeba před těmi 4 roky ještě ani jedna nepracovala, ale právě zase tak dlouhá doba to není, když už teda tu vůni prezentujou, to si to v rámci školení nenastudujou? Kór když je to sběratelská záležitost...

...jen pro srovnání, když jsem včera v Galerie Lafayette vyzkoušela Ambre z kolekce těch superdrahých parfémových elixírů a oznámila tamější madame, že podobný ambrový tón obsahovala i Mitzah, která skončila zhruba před stejnou dobou, tak ta věděla přesně, o čem mluvím.

No nic, jsem se musela podělit.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 07. dubna 2019 00:12

wendulka 

Letošní Muguet je opravdu kouzelná, dala bych se říct na občasné nošení. A flakón je krásný.

K té informovanosti - musím se těch dam trochu zastat. Že je každý rok úplně nový flakón, v tom mají vlastně pravdu a to jim je opakováno na školení. Ačkoli se pracuje s několika známými typy flakónu značky, stále dokola, pokaždé jsou ty dekorační detaily zpracované jinou uměleckou dílnou a trochu jinak, na té rozmanitosti si zakládají a nakonec... bílozelé provedení je Muguetu vlastní, pokaždé. Tys měla na mysli asi provedení s keramickým kalíškem od Brigitte de Bazelaire, to vypadá opravdu na pohled téměř identicky jako to letošní, ale jen téměř - materiál a zpracování je jiný; a ovšem pozor, není to provedení z doby před čtyřmi roky, ale před pěti lety, tj. 2014... jo letí to, no.

Před čtyřmi lety byl ale taky krásný flakónek.

Jinak, já si při pohledu na dámy v butiku, ať už ve Vendôme nebo v Maison Guerlain nebo i jinde v poslední době spíš říkám, jak musejí být šikovné a zručné, a čím dál tím víc, protože jejich role se stále více blíží roli Dames de table. S příchodem fontán musejí několikrát denně přelévat, zdobit, zkrátka dosti sofistikovaně manipulovat se sklem a parfémy a nužkami a štětečky a stužkami... to vše za bedlivého pohledu zákazníků... no není to vůbec legrace.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 07. dubna 2019 01:04
Reakce na domenica:

wendulka 

Tys měla na mysli asi provedení s keramickým kalíškem od Brigitte de Bazelaire, to vypadá opravdu na pohled téměř identicky jako to letošní, ale jen téměř - materiál a zpracování je jiný; a ovšem pozor, není to provedení z doby před čtyřmi roky, ale před pěti lety, tj. 2014... jo letí to, no.

Před čtyřmi lety byl ale taky krásný flakónek.

Ale přesně tohle jsem jim říkala slovo od slova! Že vím, že to provedení je jiné (tenkrát to byl keramický kalíšek, teď je ta kombinace přímo na flakonu), ale že na první pohled...a odporovaly mi v tom, že vůbec absolutně ani vzdálená podoba. Proto to zmiňuji. 

Já zase neumím počítat. Vím, že 2014, no furt nemám v hlavě přepnuto na 2019

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 07. dubna 2019 08:52

wendulka Hlavně máš sloní paměť Jak si můžeš pamatovat tolik věcí ohledně vůní a flakonů, klobouk dolů!

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 07. dubna 2019 08:58

Korsičanka Já to nemyslela nijak zle. Ale prostě od toho pařížského personálu (zejména v Jovoy a Sens Unique) jsem tak nějak zvyklá, že ví víc než já, tak jsem přísná i na ty ostatní, no.

Offline Biely kvet
4107 příspěvků moje polička 07. dubna 2019 10:14
Reakce na Korsičanka:

wendulka Hlavně máš sloní paměť Jak si můžeš pamatovat tolik věcí ohledně vůní a flakonů, klobouk dolů!

​Presne, ja wendulka tiež obdivujem.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 07. dubna 2019 15:37
Reakce na wendulka:

Ale přesně tohle jsem jim říkala slovo od slova! Že vím, že to provedení je jiné (tenkrát to byl keramický kalíšek, teď je ta kombinace přímo na flakonu), ale že na první pohled...a odporovaly mi v tom, že vůbec absolutně ani vzdálená podoba. Proto to zmiňuji. 

Já zase neumím počítat. Vím, že 2014, no furt nemám v hlavě přepnuto na 2019

​Tak možná trochu jazyková bariéra? Protože i kdyby něvěděly, zákazník má vždycky pravdu, že jo.  A vzaly tě do kouzelné komnaty?

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 07. dubna 2019 15:47

domenica No z jejich strany asi trochu ano, Francouzi a angličtina - co si budeme povídat. Ale oceňuju, že v tom centru se kvůli nám turistům fakt snaží.

Nevzaly. Zrovna když jsem přišla, tak La Maison praskala ve švech. To samé v butiku Jovoy. To jsem ještě takhle nezažila. A jak jsem ještě pospíchala dál, tak mě nenapadlo říct si sama a prošla si klasicky jen, co je nového v prvním patře v těch volně přístupných prostorách. Snad příště.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 07. dubna 2019 15:49

wendulka 

já měla na mysli komnatu v butiku Vendome.