Guerlain
Shalimar Souffle d´Oranger
S odnožemi to často dopadá tak, že čerpají slávu z osvědčeného názvu a samotná vůně přitom nestojí za moc. Se Shalimarem Souffle je to přesně naopak. V tomhle případě bergamot, nezralou mandarinku a další citrusy doplnil citrusově nazelenalý petitgrain a hořké neroli, které společně s pomerančovým květem tlumí gumovost allurovského jasmínu. V kombinaci s jemně kořenitým santalem a pižmovou vanilkou tak dala vzniknout vzdušně nadýchané jasmínové vůni
.
La Petite Robe Noire Ma Robe Velours
Je vůni zralých černých třešní, lékořicového pendreku, dámských rukaviček z fialkového sametu a pačuliové růže. Ta ovšem ve srovnání s předcházejícími mainstreamovými LPRN není ovocná, nýbrž jemně kořenitá a sušená. Po rozvonění se pak projeví příbuzenství s LPRN Black Perfecto, kdy se přidá i šálek černého čaje s vůní mandlové tonky
.
viktorka_od splavu Vezmi prosím vzorek s sebou do BL, ju?
Návrat Myrhe et Délires je skvělá zpráva a další z mnoha důvodů těšení se na podzim. :-)
Porcovací flakóny založím ráda.
Joooj, Myrhe et Délires si to zaslúžila!!! To je úžasná vôňa a na jeseň ako stvorená. Ja ju teda nemôžem nosiť, vyvoláva vo mne vyslovene melancholické stavy, ale už len to, že je schopná takto emocionálne zapôsobiť.
Další odnož šatiček, tentokrát s meruňkou ![]()
https://www.parfumanie.cz/database/detail/la-petite-robe-noire-ma-robe-plissee-guerlain

daniela Už jsem ji mohla mít někdy na jaře, ale mám obavu z těch věčných odnoží.
Ani Souffle pomerančová odnož mě neuspokojila...Možná se nechám zviklat SHSdLumière, ale trochu mi stále houpe žaludkem
.
Korsičanka Taky od ní moc neočekávám... nejpovedenější odnož je asi ta černá Black Perfecto
![]()
daniela Podle mě též![]()
daniela Tá Cinema, ktorou si navoňaná, je nejaká nová odnož alebo limitka? Zloženie vyzerá zaujímavo! ![]()
Edit: Už som našla, že je to limitka.![]()
@Biely kvet Letní limitka z roku 2008. A jak už to tak bývá, klasická Cinema je o hodně lepší ![]()
Mám prosbu na ty zkušenější, které znají vůni Myrrhe et Délires, mohly byste mi ji přiblížit? Já se s ní zatím nesetkala a do Paříže se teď zrovna nechystám.
Máte někdo zkušenost, že by se vám z 125ml "včelek" odpařoval parfém, když jsou uzavřené jen tou klasickou zátkou? Díky za odpověď.
Myrrhe et Délires... jedna z nejkrásnějších ![]()
http://guerlinade.cz/2015/07/07/louceni-guerlain-myrrhe-et-delires/
Ze 125 ml včelek se mi parfémy neodpařují. Ale v jednom období byly ty zátky trochu problematické, za určitých podmínek se oddělovala plastová částo od skleněné...
Děkuji za odkaz na recenzi i odpověď. Zní to opravdu zajímavě, tvoje recenze mám moc ráda.
domenica Bude sa porcovať?![]()
Opět výstižný článek od designové a obsahové šéfredaktorky Fragrantica, Elena Knezhevich: o Mon Guerlain. Mluví mi z duše, neb jsem se po prvním odvrácení od EDP k vůni znovu vrátila.
Nádherně popisuje levanduli v Mon
Cítím ji úplně stejně v tělovém mléce - dokonce víc než ve vůni samotné, ale o tom právě Elena píše:
https://www.fragrantica.com/news/Mon-Guerlain-A-French-Fragrance-Done-Right-12613.html
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)