Guerlain

09. srpna 2014 00:04
Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 05. října 2021 10:28
Reakce na supanda:

Kolik ta krása bude stát? To by mi mohl někdo koupit. Já jsme sice už připravená - mám adventní kalendář od Clarins, ale toto by mi tu zimu fakt prosvětlilo. 

​590 € (ajaj )

Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 05. října 2021 14:19

domenicaTak to celkem dost. I když věřím, že v tom bude samá nádhera. Tak pokud vyhraju ve Sportce, tak bych si ho pořídila

Offline supanda
81 příspěvků moje polička 05. října 2021 22:53

Děkuji za info, fakt to není málo. 

Offline Tana1112
270 příspěvků moje polička 06. října 2021 06:31

Kdo už máte nový Shalimar Millésime Vanilla Planifolia... můžete se podělit o dojmy? Jak moc je podobný nějakému předchozímu Shalimaru...? Děkuji za každý názor

Offline clothilde
1944 příspěvků moje polička 06. října 2021 15:44
Reakce na domenica:

Letos bude i adventní kalendář.

Plní miniaturek vůní, svíček, mýdel...

​ten je překrásnej!!!

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 08. října 2021 18:00

Dívala jsem se na něj na webových stránkách Guerlainu. Opravdu vypadá moc hezky a je sestaven ne ze vzorků, ale z miniatur produktů, což je bezvadné. Určitě bych drtivou většinu z nich s radostí vyzkoušela a spotřebovala, ale ta cena... tu za to prostě nedám.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 09. října 2021 05:21

Skúšali ste niekto novú Samsaru v domčeku? Lebo ja som ju skúšala dnes a príde mi výrazne sladšia, ako pôvodná. Tak by ma zaujímalo, či má niekto podobný dojem.

Offline Daridari
1106 příspěvků moje polička 09. října 2021 13:46

slniecko A ktorú myslíš, edp či edt?

Edp som mala v domčeku a prišla mi úplne rovnaká ako predtým v tom červenom flakóne. 

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 10. října 2021 01:39

Daridari hm, to som si neuvedomila ...proste som zbadala domčeky, okamžite som siahla a nepozerala na koncentráciu. Ale tak staršie verzie som mala všetky koncentrácie a takáto sladká nebola ani jedna.

Offline blackviolet
3370 příspěvků moje polička 15. října 2021 21:24

Shalimar Millésime Vanilla Planifolia 

Poloshalimar. Vanilkový, ale úplně jiný než ódy na vanilku svého času.

Je sice bez bergamotu, ale shalimarovský rukopis je přesto rozpoznatelný, hlavně na začátku ten pryskyřičně kouřový tón. A určitá, ne citrusová svěžest. Pak krásná vanilka, sytá a skoro nesladká, shalimarovská v každém případě, ale nakonec jenom vanilka. Vanilkový pudr. A trochu kosatcového pudru. A v této fázi se už drží docela blízko u těla, i když výdrž má slušnou.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 16. října 2021 00:09

blackviolet hm, to znie dobre...

Offline blackviolet
3370 příspěvků moje polička 16. října 2021 10:12

slniecko Je moc pěkná. Přemýšlím o ní, už kvůli tomu krásnému flakonku. Znervózňuje mě, že je to limitka a mohlo by mě to pak mrzet. V Shalimaru Philtre se ale cítím líp.

Offline Lu
165 příspěvků moje polička 16. října 2021 17:23

blackviolet 

Já zase naopak o něco lépe v Planifolii... I když mám Philtre také moc ráda, základ je pro mě někdy až příliš sladký... A to, že je Planifolia limitka mě mrzí, z flakonu povážlivě ubývá...

Offline blackviolet
3370 příspěvků moje polička 16. října 2021 17:32

Lu Mně právě až tak sladký nepřipadá.

To chce koupit do zásoby. Mám pocit, že i ten Philtre tady nebude dlouho, zase přijde něco jiného. I když ten - snad- není limitka. Ale známe to.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 16. října 2021 17:44

Já už dneska přistupuju ke každé vůni jako k limitce.

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 17. října 2021 10:20

domenica Máš pravdu, bohužel...

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 17. října 2021 13:06

Fleur 

...Tvoje recenze na Shalimar Philtre je parádní!.

Dokážu si tu vůni krásně představit, právě i díky Tvému srovnávání s klasikou...

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 17. října 2021 14:22

Miru Děkuji ! Vidím, že tebe tahle varianta tolik neoslovila, a souhlasím s tou líbivostí; pro mě opravdu jedna z nejsnáze nositelných verzí Shalimaru.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 26. října 2021 08:39
Reakce na blackviolet:

Shalimar Millésime Vanilla Planifolia 

Poloshalimar. Vanilkový, ale úplně jiný než ódy na vanilku svého času.

Je sice bez bergamotu, ale shalimarovský rukopis je přesto rozpoznatelný, hlavně na začátku ten pryskyřičně kouřový tón. A určitá, ne citrusová svěžest. Pak krásná vanilka, sytá a skoro nesladká, shalimarovská v každém případě, ale nakonec jenom vanilka. Vanilkový pudr. A trochu kosatcového pudru. A v této fázi se už drží docela blízko u těla, i když výdrž má slušnou.

​Poloshalimar. To je přesné. No já v něm citrusovou svěžest mám v tom úvodu. Pravda, typický shalimarovský bergamot to není, to platí jen pro ten pudrově pryskyřičnatý tón opopanaxu a shalimarovskou vanilku. Vedle ní v něm ovšem cítím i smetanovou madagaskarskou vanilku s několika tenkými plátky bílých mandlí. Pak už ale jen stejně jako ty jen tu vanilku s trochou kosatcového pudru a špetkou bílého pižma. 

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 15. listopadu 2021 23:01

Santal Pao Rosa

Na správném santalu miluju kromě vřelosti a mléčnosti především vůni kořenité růže. A v Santal Pao Rosa je po úvodní chladivé spršce kardamomu najdete společně se zralými fíky. Co na santalu naopak zase až tak úplně nemusím jsou podtóny kokosu, jimiž se tento santal rovněž vyznačuje a v kombinaci s lískovými oříšky vytvoří sušenkový efekt Santal Blush. Z této gurmánské polohy jej vysvobodí až růžově pryskyřičnatý, semišový oud ze Santal Royal. Více mu svědčí chladnější počasí, kdy se na studenější kůží nerozvíjí tak rychle a tato jeho jedlejší stránka celkově méně vyniká.