Guerlain

09. srpna 2014 00:04
Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 20. dubna 2022 20:46

domenica 

Máš prosím info, zda se v tuto chvíli v La Maison, případně jiných pařížských buticích ještě prodávají ve fontánách vůně, které byly z aktuální kolekce L'Art et la Matiere vyřazeny nebo už jim definitivně odzvonilo?

Mám na mysli L´Heure de Nuit a Nuit d´Amour.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 20. dubna 2022 22:01

wendulka 

L´Heure de Nuit a Nuit d´Amour (jsou z kolekce Les Parisiennes, ne z L´Art et la Matière, což je ale nakonec jedno :-)  ) momentálně ve fontánách dostupné v La Maison Guerlain a ani jinde v Paříži, pokud vím, nejsou. Stejně tak Mon Précieux Nectar. Je ale možné, že se to dříve nebo později změní.

Asi jsem tě nepotěšila.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 20. dubna 2022 22:17

domenica 

Já vím, že nejsou. Ale měla jsem pocit, že jsi po zrušení kolekce Les Parisiennes psala, že nějakou dobu v La Maison měly být ještě dostupné. Jen už nevím, zda se jednalo o naplnění do velkých "medvědících" flakonů nebo fontány. Jsem právě čekala na zprávy, ale pak už nevím, jak to začátkem roku dopadlo, jestli jsem něco nepropásla, zda nakonec byly ještě chvilku k dispozici nebo vážně byly úplně staženy...

Nevadí.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 20. dubna 2022 22:27

wendulka 

Tak vyznělo to tak, že mluvíš o koleci L´Art et la Matiere. Ta zůstává komplet. Hurá :-)

A ano, nějakou dobu už nešlo objednat naplnění velkých flakónů u těchto vůní, ale stále bylo možné si je nechat načepovat z fontán. To už bohužel neplatí.

Ale poptávka po L´Heure de Nuit a Nuit d´Amour, a taky po Mon Précieux Nectar, je poměrně velká... věřím, že naděje na jejich znovunavrácení je.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 20. dubna 2022 22:48
Reakce na domenica:

wendulka 

Tak vyznělo to tak, že mluvíš o koleci L´Art et la Matiere. Ta zůstává komplet. Hurá :-)

A ano, nějakou dobu už nešlo objednat naplnění velkých flakónů u těchto vůní, ale stále bylo možné si je nechat načepovat z fontán. To už bohužel neplatí.

Ale poptávka po L´Heure de Nuit a Nuit d´Amour, a taky po Mon Précieux Nectar, je poměrně velká... věřím, že naděje na jejich znovunavrácení je.

​Ano, to jsem myslela. Nevadí, tak snad vymyslím jiný suvenýr na místě.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 20. dubna 2022 22:48

wendulka 

Určitě. :-)

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 01. května 2022 11:53

Zkouším Épices Exquises.

A první dojem z vůně je kyselost. Výrazný červený pepř a káva, jako když čistím mlýnek od jemňoučkého kávového prachu nějaké hodně kyselé odrůdy, i s olejovitě oříškovou mastnotou. Můžu tam cítit i vetiver? Jako pánská vůně se mi líbí, jako dámská je moc pichlavá. Jsem zvědavá, jak se předvede v jiném počasí.

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 01. května 2022 12:15

Fleur 

...baví mě číst různé názory na vůni, kterou znám...

Pro mě je ta vůně 

lahodná.

Pepřem měkce zeleně nasládlá, decentně "květinová" zásluhou anděliky - žádný milounkatý kvítečka, ale delikátní květová distingovanost na zjemnění,

pačuliová a dřevitá vlákna - křehká a současně houževnatá, jak žíly v těle..., 

stabilita neochvějná - neviditelná, leč přítomná zásluhou oudu, jenž přidává na mikro orient kyselosti v hedvábně semišovém provedení.

Semišové drhnutí v lahodnosti...

Vůni si šetřím, dvacet ml bude za chvíli fuč, budu potřebovat další...

(je v ní vzdušnost, typově/vzdáleně jako v Artemisii Penhaligons, Allegro Con Brio a vůních jim podobných)

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 01. května 2022 13:14

Miru něčím mi trošku připomíná moji oblíbenou CdG 2, ale zatímco tu vnímám jako naprosto unisexovou (nebo asexuální? ), tenhle Guerlain je pro mě prostě pán (s upraveným, ale několikadenním strništěm).

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 22. května 2022 11:15

Superdrahé ultralimitované edice pro své vlastní dobro raději ignoruji ve snaze byť jen zkoušet. Tady je naštěstí tuberóza, takže jsem úplně v klidu. Nicméně při pátrání mě zaujalo, že za designem tohoto jediného sběratelského exempláře k nové Le Flacon aux Abeilles - Le Jardin de la Reine stojí výtvarník a zároveň slovenský rodák, žijící v Rotterdamu, Tomáš Libertíny.

http://www.tomaslibertiny.com/

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 23. května 2022 06:53

wendulka Tohle se mi už nelíbí; tak nějak mi to asociuje takové ty jakože reálné předměty, co jsou ve skutečnosti dort s marcipánovou polevou.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 24. května 2022 21:49

wendulka Slovák. V Holaandsku. Ako to, že o ňom neviem??? Mal sa mi hlásiť!!! Idem to okamžite preskúmať...

Čo za to vlastne chcú, nech môžem lepšie spávať?

Offline blackviolet
3370 příspěvků moje polička 25. května 2022 22:27

AA Nerolia Vetiver 

Pro mě je to sladká fíkovka, i když na začátku to tak nevypadá. Tam je hezké neroli s pomerančovým květem a svěže zelenou bazalkou, ale vzápětí vůně sládne fíkovým krémem a vetiver se kolem jenom prožene. Nakonec tu mám jen ten sladký fík, který ale docela dobře drží. Tak proč ne, ale svěží vůně na léto to asi nebude.

Offline blackviolet
3370 příspěvků moje polička 03. června 2022 22:18

Épices Exquises 

Pikantní koření s nasládlým kardamomem v krémové kávě. A k němu les, jehličím vonící dřevo. Pepř jemně štiplavý i ten růžově ovocný, vzdušné pačuli s nakyslou zelení anděliky. A všechno postupně hebkne do sametova.

Offline Mitzi admin
1305 příspěvků moje polička 08. června 2022 13:00

AA Nerolia Vetiver

Bála jsem se fíku, ale naštěstí je tam v podobě, která mi ani maličko nevadí. Fík se u mě na kůži objeví až po více než dvou hodinách. Úvod je fantasticky zelený, bazalkovo koriandrový. A já koriandr zbožňuji, takže už několik hodin odolávám, abych impulzivně nekoupila 200 ml láhev kvůli tomu úvodu. Kombinace s neroli je dokonalá. Vetiveru bohužel teda detekuji málo, ale už jsem si vymyslela, jak si to navrstvím, aby ho bylo více ... jo... asi ji potřebuji. Po dlouhé době přišla nová allegorie která nezmizí po dvou hodinách. A hlavně... po dlouhé době je to allegorie, u které by to byla velká škoda. Tahle je opravdu nesmírně povedená. Skoro mě mrzí, že jí nedali vlastní flakón. Konečně zase důstojná pokračovatelka dvou úžasných allegorií z roku 1999. Aspoň pro mě.

Offline blackviolet
3370 příspěvků moje polička 11. června 2022 22:00

Habit Rouge L'Instinct 

Ve verzi L’Instinct nenacházím z Habit Rouge skoro nic. Je to prvních pár minut docela pěkná pánská kolínská s bergamotem, sladkokyselým grapefruitem, zelenými listy konopí a pačuli, v pozadí lehounká růže. Pak už se projeví moderní syntetika a všechno se rozpustí v nudné dřevitosti.

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 19. června 2022 11:29

Nahema

Plyšově hebká broskev, pudr v gravírované stříbrné pudřence, hyacinty ohýbající se pod tíhou květů a vadnoucí tuberóza. A navzdory téměř brutální sytosti všech složek je vůně jemná a sofistikovaně vystavěná jako složitý krajkový vzor. Nostalgická a předstírající, že je starší než L´Heure Bleue, ovšem prozrazuje ji pot-pourri s exotickým ovocem v santalové misce. A růže? Moment, mezi těmi broskvovými peckami, sušeným jasmínem, hoblinami s parfemací maracuji a papáji je i pár křehkých okvětních plátků růže. Nebo jsou z krepového papíru?

Líbí se mi, ale já potřebuji vůni, která mě podepře, a to Nahema není. Prozatím...

Zkouším (díky domenica ) opakovaně a musím konstatovat, že je to opravdu poctivě propracovaná vůně, jen jsem asi v životní fázi, kdy cítím, že se s touhle krásou míjím, že nemám čas na to, abych nechala odeznít ty hlučnější ovocné a tuberózově hyacintové tóny, než se dostaví ona zklidňující nostalgie.

Offline luciole
1160 příspěvků moje polička 20. června 2022 12:18

Od září by měly být v prodeji tři nové vůně z kolekce L'Art & La Matière - Oud Nude, Cherry Oud a Oud Khôl.

zdroj: Honey Bees and Guerlainophiles

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 20. června 2022 18:55

luciole 

...oud nude by mohl být dobrý

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 03. července 2022 11:16

luciole 

Já úplně nevím. Třešně a oud mě skoro až děsí.

A jakkoliv vůně Guerlain stále tvoří převážnou část mojí poličky, tak v podstatě od doby, co se Thierry Wasser stáhl z tvorby nového mainstreamu a exluzivek v nové produkci a vystřídala ho Delphine Jelk, mi přijde, že už to není, co to bývalo. Jako jo, pořád to jsou pěkné, dobře udělané vůně (nepočítám superdrahou historickou reedici Fol d´Arome a Kadine), ale už je tam poznat ten "diktát LMVH" a že je netvoří Thierry no.

Ale tak třeba mě příjemně překvapí.