mirajo To mě těší, že jsem Tě navnadila.
Vůně je to kouzelná, moc povedená a na Chanel i poněkud neobvyklá. Ráda bych si ji časem pořídila, snad k tomu budu mít příležitost.
Chanel
Dalia Pokud je neobvykla, pro me je to dobra zprava. Chanely jsou vetsinou krasa, ktera ke mne nepasuje. Libi se mi ve flakonu a na nekom jinem![]()
Nádherná recenze, fakt...![]()
Dalia A je to velká pravda, neb pačuli = země. Je zvláštní, jak v ní jediná nemáš ty šelmy![]()
Dalia to je krásné ![]()
Korsičanka Děkuji. ![]()
Šelmu v té vůni vnímám pouze metaforicky k něčemu hlubšímu. Země je za jistých okolností taky šelmou. Ale není vůní výjimečnosti vyvolených, aristokracie, nic takového. Je to vůně prazákladu v každém z nás, vůně magického pouta mezi námi a přírodou. Všichni v sobě máme šelmu, stejně jako vrnící kotě.
alibi Děkuji pěkně. ![]()
![]()
Dalia Opět pravda pravdoucí.![]()
Le Lion de Chanel
Po osvěžujícím citrusově aldehydovém úvodu vás obklopí kouřový oblak labdana, z něhož nevyskočí lev, ale coromandelové lvíče (pačuli s vanilkou). Svou sílu budoucího krále džungle spíš než řevem dává najevo vrněním a zatínáním drápků do zdi, na níž ještě navlhlá omítka nestačila pořádně zaschnout, a zanechává v ní tak hluboké stopy. Pak ovšem jeho pozornost upoutá kožený míč, který se k němu přikutálí, a začne si s ním hrát. Unavený vším tím dováděním nakonec odkráčí zdřímnout si do pelíšku, kde ho konečně můžete pohladit po srsti a zjistíte, že je oproti oproti coromandelovému tatínkovi na omak hebounce plyšová.

(https://abcnews.go.com)
cinkja zloženie ma láka![]()
Paris - Édimbourg
Édimbourg je vůně lehoučká a svěží jako vánek z hor. Krátké zastavení zelené levandule a pak cypřiš, kořenitý a jemně nasládlý jalovec a nakonec dřevo a zakouřený vetiver. A všechno je to hebce krémové.
Ke Skotsku se ta zeleně dřevitá svěžest hodí, škoda jen, že ji vítr ze skotských hor rychle odvane.
Zkoušely jste limitku 2021? Na rozdíl od červené 2018 ticho po pěšině, žádné šílenství ![]()

Top notes: red berries, citruses
Heart: jasmine, rose, orange blossom
Base: iris, musk
...to vypadá krásně!
Prosím, můžete někdo porovnat Cristalle EdT a EdP? Je mezi nimi velký rozdíl?
Nová "cestovatelská vůně" - Paris-Paris :-)
Svěží, nesladká růže se špetkou štiplavosti.

Les Eaux: Paris Paris
Krémová pudrová růže v zeleném obláčku pačuli, s lehkými citrusy a ovocným růžovým pepřem v úvodu. Chanelovsky elegantní lehká vůně na každou příležitost s překvapivě dobrou výdrží.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)