![]()
Chanel
Comète
Kometa s chvostem z chladných aldehydů, do kterých se otiskla místa, kterými proletěla. Jen se dotkla třešňových květů, aby pak posbírala galaktický prach v podobě kosatcového pudru a sladkých rozemletých mandlí, otočníkovou mlhovinu a pižmové pápěří.
Drží se spíš u těla, ale výdrž má hodně dlouhou.
blackviolet Hezké - těším se! Snad už tento týden.
Korsičanka Ten chanelovský kosatec je přesně pro mě.
Korsičanka Ten chanelovský kosatec je přesně pro mě.
Které exclusivce je podobná? La Pausa?
blackviolet Korsičanka Kosatec? Tak tu budu muset vyzkoušet. ![]()
blackviolet Dojmy jsou různé - prý něco mezi Après L'Ondée a Insolence, jiní cítí něco mezi Beige a Misia. A podoba v DD s My Name od Trussardi - tu neznám - jen ušlechtilejší:)
Korsičanka Má určitě něco z chanelovských kosatcovek (La Pausa, 1957), pudrovost z Misia a No19 Poudré, ale úplně podobná jim není, má jenom tu chanelovskou DNA. Klidně i Après L'Ondée, ale modernější a vyzněním jiná.
A co se týká výdrže, tak velké překvapení. Dnes dopoledne jsem přemýšlela, co to kolem mě povlává za krásnou vůni, když jsem se ještě nenavoněla. A ona to Comète ještě ze včerejška, po sprše a 24 hodinách.
blackviolet Tak to je skvělé! Gratuluji k flakonu![]()
Korsičanka Díky! A byli štědří i na dárečky k nákupu.
Už jste objednávali/y (tyto Vánoce) z eshopu CHANEL? A pokud ano, došlo Vám dárkově zabaleno?
Já jsem objednávala loni a bylo to nádherné, s přívěskem a se vzorky. Ohromná radost!
Pak jsem v létě nakoupila na Dior.com a naprosté zklamání, přišel jen holý flakón, jinak NIC, při nákupu jsem si házela do košíku nabízenou miniaturu a vzorky, došlo to ale úplně bez jediného dárečku. Tak se trochu bojím, jestli se Chanel letos taky nepokazí...
SYCOMORE Chanel
Stars shinin' bright above you,
night breezes seem to whisper
"I love you",
birds singin' in the sycamore tree,
dream a little dream of me...
Okřídlená vůně.
/Botanik jistě ví proč./
A povznáší duši.
Až někam do oblak.
Nad střechy.
Nad komíny, z nichž za pozdních podzimních večerů stoupá měkký, vonný dým, smoke for soul.
A je v něm horké dřevo a jsou v něm černé fialky, sametové až běda, až se to snad ani nesluší.
Krása to je.
/Až se nechce zpět./
Vzduch podzimního večera, v něm kouř z hořícího tvrdého dřeva a nohsledovitý stín černých fialek, který bere za zápěstí a táhne tě s sebou do vlhkých zelených zákoutí nepromýcených lesů, v nichž je dovoleno vše. /Duše už v těch místech dávno je./
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)