Mutziputzi Myslím, že třicet a čtyřicet jsou jen čísla, kdežto hormonální změny v přechodu fakt. Ale samozřejmě se u každé nemusí projevit změnou váhy.
Cvičení doma
Sweet Potato Když to řeknu blbě, tak někdo se vymlouvá na štítnou žlázu, někdo na těhotenství a někdo na přechod, všechno souvisí s hormonama a ani jedno nemusí znamenat 10 kilo navíc.
Mutziputzi a někdo se na to nevymlouva a proste se mu to stane.
Nedavno v Hyde park na ct24 mluvil obezitolog a vysvetloval tam paradox obezity ve veku 60+, on mluvil o pribirani 250 g za rok a jak ta kila po sedesatce uz nemaji vliv na zdrav. stav, naopak mohou telo ochranit pri zdrav.problemu. Samozrejme tech kg nesmi byt 40.
Potrefenáhusa No jasně, ale o těch co chtěl bejt vypasený nebo jim je to šumák se nebavíme, no ni?
Mutziputzi
ne, o těch prave ne....jako taky si myslím, ze je nejlepsi bejt mladej, zdravej (bohatej) a hubenej, no ale ze jo...
Mutziputzi osobně si myslím, že neztloustnete ani po šedesátce. Nemáte problém se hýbat a zdravě se stravujete (omezujete cukr, pečivo...). Hormony, štítná žláza a přechod celkově samozřejme udeří a zabrat to dá, to je zákonité. Nicméně nakolik se tím nechá převálcovat je už na každé ženě. A to vám píšu na základě vlastní zkušenosti, je to otázka pracovitosti na sobě samé a vy máte slušně nakročeno
Potrefenáhusa Krom toho prvního to je to podle zásluh no![]()
Kammila že jo
Mutziputzi 100%. A ještě jak psala nedávno 999 - pozitivní přístup k životu je taky důležitý. Není nutno si odpírat občas se nadlábnout štrůdlem nebo na zabíjačce, asketický způsob života je mi cizí. Důležitý je ten dlouhodobý směr
Mutziputzi Kammila A taky je důležitý, aby se nenakumulovaly zdravotní problémy, pracovní problémy, rodinný problémy. .to pak jde sebeláska občas stranou.
Isca Zdraví je samozřejmě zásadní, ale rodinný ani pracovní problémy nadváhu taky nezpůsobujou.
Isca asi jak píše Mutzi nade mnou. A já mám moc ráda přirovnání o kyslíkové masce v letadle: Nejdříve ji musím nasadit sobě a teprve potom dítěti. Abych mohla zachraňovat ostatní, musím nejdříve myslet na sebe, abych byla toho vůbec schopná já
Potrefenáhusa souhlasím, že pár kilo navíc je po te sedesatce zdravější. AAle ja bych se tak necitila dobře.
Moje sebevědomí je dost závislé na absenci kil navíc.
Samozřejmě nikomu neberu, že to má jinak. Já už to mám jako životní styl.Jez do polosyta a hejbej se.
Potrefenáhusa Sweet Potato Souhlasím, sedm kilo není žádná hrůza, pokud bych měla životní radost obětovat boji s pár kily, to radši těch sedm navíc.
no vidíš, každý to ma jinak. Jestli povazujes za životní radost dobře se najíst, tak pro mne to jídlo není zas tak důležitý.
Ja to mám nastavený jinak. Ale pro mě to není boj, mě to baví.![]()
Tak Betty já to mám taky tak. Sice mám teprve něco přes 40, ale radši uběhnu o pár km navíc, než bych připustila mít víc kilo, než jsem dlouhodobě zvyklá.
v jídle úplný asketa nejsem, ale zase tak úplně špatně se taky nestravuju
Isca Zdraví je samozřejmě zásadní, ale rodinný ani pracovní problémy nadváhu taky nezpůsobujou.
Ani když už nemáš čas a energii sportovat?
Ani když už nemáš čas a energii sportovat?
když chceš, čas si najdeš. Věř, že vím o čem mluvím
Isca Tak holt musíš ubrat na příjmu, když není výdej
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)