Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 09:33

Fakt mě namíchlo,že jsem asi na procházce se psem ztratila řidičák. Dala jsem ho do kapsičky  s mobilem a jak jsem vytahovala mobil, musel mě vypadnout. Takže  mě čeká anabáze na úřadě, včetně fotky na ŘP s aktuálním oparem pod nosem. No paráda!

Jo, kdyby se někdo ptal, proč si na procházku beru ŘP, tak jsme jely autem do lesa.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 09:59
Reakce na buble:

No, to je aspoň nějaká odpověď

Já ale žádnou z té hromady oděvních značek neznám... může to být moje chyba, samozřejmě. Docela by mě zajímalo, jestli některá z místních dam nějakou z uvedených zná (nebo dokonce vlastní).

Druhý odkaz  mě taky poněkud zklamal, protože kromě zmínky (v čínských novinách ) o účasti čínských návrhářů na přehlídce haute couture jsem se o nich moc nedozvěděla. Která hvězda je nosí? Naopak nám sdělují, že herečky čínského/asijského původu navštívily přehlídku Elie Saaba, Diora nebo Armaniho. A tahle jména mi rozhodně znějí známěji, než Guo Pei. Možná je to tím, že nejsem z Paříže?

lenovo znám. Jen jsem tu značku řadila do nadnárodních/mezinárodních společností (však IBM, ne?). Huawei to samý (a nebýt Jardy Jágra, asi bych o ní nevěděla vůbec ) - IBM, Siemens...

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 10:19
Reakce na buble:

Krásný důkaz, že jdou cestou akvizic zahraničních firem a plagiátorství, ještě chybí zmínka o čínských automobilkách ;-)

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 11:34
Reakce na barbucha:

Nemusíš psát verzálkama, to že Číňani nemají Dior ani Pradu nic nezmění na tom, že většina národa (ty samozřejmě ne) chodí od hlavy po paty navlečená v čínských hadrech a buší do čínských mobilů a noťasů a v autech mají čínské "originální" (rozuměj vyrobeno v Číně, vyraženo Audi) i "neoriginální" (rozuměj vyrobeno v Číně, vyraženo Silverstar) díly.   

Já rozumím textu dobře, jen mě překvapilo, že někdo příčetný je ochotný přikrýt oči a nepřipustit si, že třetina věcí, které používá je vyrobených v Číně. Můžeš se zaklínat luxusními značkami jak chceš, na realitě to nic nezmění.

Offline Olinka
141 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 11:39
Reakce na Berta:

To je teda k vzteku! Potlapkávám! Ale přece jen - nechcete se ještě do toho lesa vrátit a projít tu trasu? Třeba ho ještě najdete - nebo je varianta, že ho najde a odevzdá na PČR někdo jiný. Já jsem takhle jednou mamce našla briliantový prstýnek, který jí na procházce se psem sklouzl z prstu. Prostě jsme šly tou samou cestou zpět a já měla oči na šťopkách :-) řidičák je ještě větší, já bych to nevzdávala!

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 11:48
Reakce na unseen:

Nevadí mi to, jednak mi ty obavy připadají zveličené a taky proto, že trh sám ukáže, jestli to ekonomické partnerství k něčemu je.  Jak Čína ovlivňuje naši politiku tak, aby jim vyhovovala a tlačí nás do podřízeného postavení? Tím, že uznáváme územní celistvost Číny?

Vzhledem k objemu našeho trhu v porovnání s ostatními trhy (Asie, Ameriky, Austrálie, zbytek EU) ten náš asi nebude pro Číňany strategický. Jestli se bojíš, že kvůli špatným akvizicím dojde místo k rozvoji společností nakonec k odlivu kapitálu a know-how z nich, tak tě chápu, ale to je reálné riziko každé zahraniční akvizice, nikoliv jen těch čínských (aka "rozkradená republika").  Je v pořádku na to poukázat.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 11:52
Reakce na VandaRybna:

tak psala jste tu, že existují špičkové čínské výrobky a nesmíme brát v potaz jen šunty z Aliexpresu, tak se vás tu ptali, jakými exkluzivními značkami teda Čína disponuje, hadry z Háemka šitý v Číně ani mobily amerických značek montovaných tamtéž bych do toho teda asi nezahrnovala. Ale tak jako dobře, Huawei a Xiaomi asi možná taky dělaj nějaký slušnější telefony.

To že by většina věcí okolo nebyla vyrobená v Číně, to tu přece nikdo nepopíral, jen to nikdo nepovažuje za ty luxusní výrobky, se kterýma jste začala vy.

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 12:04
Reakce na Potrefenáhusa:

Já jsem s luxusními výrobky nezačala, s těmi začala tuším Barbucha.  Já jsem jen oponovala nesmyslné představě přívalu "čínských šuntů".

Zatímco evropští luxusní výrobci mají za sebou někteří i několik staletí existence, američtí o něco méně. Čína začala fungovat na bázi moderního obchodu jen před pár desetiletími. Za tu dobu ovládla obrovský podíl na světovém trhu, nepochybuju, že časem přijdou i čínské značky, které budeme považovat za luxusní.  Např. u Lenova jsem si všimla, že mezi mládeží začalo pomalu z trůnu vytlačovat božský Apple.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 12:09
Reakce na VandaRybna:

"Já rozumím textu dobře, jen mě překvapilo, že někdo příčetný je ochotný přikrýt oči a nepřipustit si, že třetina věcí, které používá je vyrobených v Číně. Můžeš se zaklínat luxusními značkami jak chceš, na realitě to nic nezmění."

Textu nerozumíš vůbec. Já se neptala, kdo používá věci vyrobený v Číně a kolik jich má. Já se ptala, kdo dá přednost čínskýmu výrobku kvůli jeho kvalitě a známé značce, a které to vlastně jsou.

Tak pořád nic, hm.

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 12:10
Reakce na Berta:

Zkuste ještě prohledat všechny skuliny a záhyby v tom autě. Tam většinou nacházím věci, které jsem už odepsala.

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 12:15
Reakce na barbucha:

Je tady několik příspěvků, kde máš odkazy na to, co Číňané vyrábějí, od fusaklí přes boty až po vlaky. Že sis ty odkazy nepřečetla, za to nemůžu. Jestli jim dáš přednost je tvoje věc a ve chvíli, kdy čínský výrobek obsadí 70% trhu, tak už budeš mít s tím vybíráním problém.

kdo dá přednost čínskýmu výrobku kvůli jeho kvalitě a známé značce - radši si koupím Huawei než vybuchující Samsung. Takže třeba já.

Stačí tyto odpovědi?

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 12:29
Reakce na VandaRybna:

Odkazy jsi sem dávala na nějaký vynálezy, a na to co Číňani nemají, ale co si koupí - a ty jsem fakt nečetla, protože s mým dotazem naprosto nesouvisely.

Leda bys byla Vanda a buble v jedné osobě, protože jediná buble sem dala jakýs takýs odkaz aspoň na jejich módní značky (byť neznámý).

Pak asi bude nejlepší se spokojit s "radši si koupím Huawei než vybuchující Samsung. Takže třeba já." Tos ale mohla říct rovnou  Výběru rozumím - co začali spolupracovat s IBM a se Siemensem, měly by ty jejich telefony snad i fungovat

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 12:34

http://www.dotyk.cz/publicistika/babisovy-fabriky-poziraji-dotace-pro-venkov-20161020.html

tohle by si měl přečíst každej idiot, kterej si myslím, že když je někdo bohatej, tak už bude konat jen všeobecné dobro :)

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 12:39
Reakce na barbucha:

Jsi první, komu musím dávat odkaz dvakrát http://byznys.ihned.cz/c1-48041550-veci-z-ciny-jsou-vsude-i-tam-kde-je-necekate

Mimochodem většina zboží, které nám sem Číňani dodávají je jen to, co si objednáme a za peníze, které jsme ochotni za to zaplatit a tím pádem v odpovídající kvalitě. To je asi jádro celého problému.

Jinak nechápu ceny a sebevědomí s jakými je na západě prodáváno luxusní zboží "designed in France , made in China".

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 12:52
Reakce na VandaRybna:

To jsem jako měla vyjmenovat každičkej odkaz, kterej jsi zveřejnila? Všechny ty nesouvisející?  Tak to jo, v tom případě sorry! Já zapomněla! 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 13:05
Reakce na dusty:

Myslíš tohle? http://euractiv.cz/analyzy/ekonomika-a-euro/nemci-maji-strach-z-cinskych-investic/

Já se jim nedivím.

Äle kdoví, jak to všechno dopadne. Číňani beztak stagnujou, nahoru se dere Indie... že my musíme vždycky vyžrat jen ten odpad! Paktovat se s Ruskem a Čínou, kde nedávno lidi ještě doslova umírali hlady (a když si nedaj pozor, budou zas), to je fakt výhra 

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 13:29

Jj, tvůj link dává smysl, protože Afrika i Asie jsou známé špičky ve vývoji vyspělých technologií, proto tam taky Němci a Číňani chtějí budovat tu infrastrukturu, energetiku, dopravu.

Možná by ti pomohlo, kdyby sis vygooglila, co je to ta "znalostní ekonomika", o které hovoří Dusty. 

Berlín chce bránit technologické podniky před čínskými kupci
Německá vláda chce důsledněji bránit, aby čínští investoři přebírali podniky, které vyrábějí vyspělé technologie. V týdnu už zastavila dva takové obchody. Tamní média uvádějí, že k tomu došlo po varování amerických tajných služeb. Peking však plány Berlína proti čínským investicím kritizuje.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/1946566-berlin-chce-branit-technologicke-podniky-pred-cinskymi-kupci