Obama byl prezident před 10-15 lety?
Nakonec - i kdyby byl v úřadě 50 let, nějak jsem si nevšimla, že by to Zaorálek časově ohraničil. Ale možná jen blbě čtu.
Trochen out-of-date. Před deseti patnácti lety ani ta Čína nebyla co je dnes, a my taky ne. Já taky osobně nechápu, co Čína proti tomu milému dědulovi má.
Obama byl prezident před 10-15 lety?
Nakonec - i kdyby byl v úřadě 50 let, nějak jsem si nevšimla, že by to Zaorálek časově ohraničil. Ale možná jen blbě čtu.
"Jukněte do svého mobilu, noťasu a foťáku. Bože ženské, vy fakt dobrovolně žijete v bludech?"
Jukla jsem. Foťák Sony. PC Dell. Mobil Nokia.
A stále čekám na doporučení nějakého kvalitního, zcela původního/originálního čínského zboží.
Tzn. my platíme Číně víc, než ona nám, takže Čína na nás vydělává (jednoduše řečeno jsme v mínusu).
Tohle pojetí zahraničního obchodu je originální. My sice vyvážíme do Číny málo a z Číny dovážíme desetkrát víc, ale je otázka, jak s tím dovezeným naložíme. Pokud vyvezu do číny jeden motor za milion, ale dovezu zboží za deset milionů, které následně prodám s 50% přirážkou, tak stále platí, že Čína na mě vydělává? No asi jo, ale já vydělávám s ní. Kokrétně jsem 6 mega v plusu oproti tomu, než bych nevyvezla, ani nedovezla nic.
"Jukněte do svého mobilu, noťasu a foťáku. Bože ženské, vy fakt dobrovolně žijete v bludech?"
Jukla jsem. Foťák Sony. PC Dell. Mobil Nokia.
A stále čekám na doporučení nějakého kvalitního, zcela původního/originálního čínského zboží.
Patrně kompletní střeva vašeho mazlíka. Anebo víte co? Budeme se tvářit, že Barbušina elektronika neobsahuje žádné čínské součástky, nekupuje si žádné původem čínské oblečení, a ta bunda od Alpine pro taky není šitá v Číně a bude nám fajn.
http://byznys.ihned.cz/c1-48041550-veci-z-ciny-jsou-vsude-i-tam-kde-je-necekate
"Zhruba 98 procent solárních panelů instalovaných v Čechách bylo vyrobeno v Číně,"
Skupina CRRC je největší světový výrobce kolejových vozidel a železničního vybavení a s velkým náskokem dominuje trhu v dodávkách železniční techniky, včetně vlaků s technologií magnetické levitace (zkráceně Maglev). Vyrábí lokomotivy, vozy pro metro, tramvaje či autobusy a kromě domácího trhu dodává i do USA, Malajsie, Ruska, Indie a dalších zemí. Firma nedávno získala například velkou zakázku pro metro v Bostonu nebo zakázku na 400 vlaků v Chicagu.
Tzn. my platíme Číně víc, než ona nám, takže Čína na nás vydělává (jednoduše řečeno jsme v mínusu).
Tohle pojetí zahraničního obchodu je originální. My sice vyvážíme do Číny málo a z Číny dovážíme desetkrát víc, ale je otázka, jak s tím dovezeným naložíme. Pokud vyvezu do číny jeden motor za milion, ale dovezu zboží za deset milionů, které následně prodám s 50% přirážkou, tak stále platí, že Čína na mě vydělává? No asi jo, ale já vydělávám s ní. Kokrétně jsem 6 mega v plusu oproti tomu, než bych nevyvezla, ani nedovezla nic.
Tohle pojetí zahraničního obchodu je ještě originálnější. To je nějaká oficiálně doložitelná zpráva s ověřitelným statistickým údajem? Zpráva z letošního srpna, kde se mimo jiné říká, že:
"Schodek obchodu s Čínou se meziročně prohloubil na 24,2 miliardy korun, naopak schodek obchodu s Ruskem se zlepšil na 354 milionů z loňských červnových 3,9 miliardy korun."
Čili ono to ani s tím způsobem nakládáním s dovezeným zbožím nebude tak horký
.
Užitek z toho importu tedy nemáme žádný? Nakoupili jsme u nich aby měli radost a teď nám to leží na skladech a zastarává? Přepokládám, že se ve vedení českých firem našlo dostatek šílenců, kteří nakoupili v Číně a zároveň odmítli vyvézt cokoliv do Číny jen proto, aby zhoršili naši obchodní bilanci s ní.
Pokud je nějaká země masivním výrobcem věcí, které se v druhé zemi nevyrábějí, ale ta druhá země je potřebuje a nakupuje, tak se dá asi předpokládát, že obchodní bilance mezi oběma zeměmi bude nevyrovnaná, tzn. vývoz výrobní země do nevýrobní bude výrazně převyšovat dovoz z ní, neboť nevýrobní země prostě nemá do té výrobní co vyvézt. Já netvrdím, že neexistuje schodem obchodu s Čínou, já tvrdím, že jeho existence je přirozená jaksi z podstaty věci.
A víte co? Taky se budeme tvářit, jako že VandaRybna umí číst.
Já se neptala na součástky, já se neptala na hadry, které čínské šičky horkou jehlou flinkají pro cizí značky.
Ptala jsem se na konkrétní, ryze čínskou a prosím pěkně zároveň kvalitní značku. A výrobky té značky, populární právě kvůli své kvalitě (a žádané kvůli té známé a oceňované značce - něco jako Chanel, Rolls Royce a tak podobně).
Nějaká čínská značka, která se fejkuje v Evropě? ![]()
Jestli to pořád není jasný, klidně se zeptám ještě jednou. Nebo i dvakrát.
Ty máš mobil počítač a foťák na solární panely? ![]()
VandaRybna:
Je ti jasné, že s Čínou jde o obchodní vztahy? Nabídka - poptávka. Neprokazuje nám žádnou zvláštní milost. S jinými zeměmi obchodujeme mnohem víc, ale žádné servilní Prohlášení čtyř jsme pro jinou zemi vydávat nemuseli a ani žádná jiná země to nikdy neudělala.
Vysvětli mi, co Čína přináší tak extra, že se ČR vyplatí stavět se vůči totalitní ČLR do podřízené pozice, nebo proč by nám uškodilo být rovnocenný partner?
"Ty máš mobil počítač a foťák na solární panely? "
Ne, proč? Chceš mi naznačit, že jedou na čínskej proud? ![]()
A elekřinu, která vám jde do zásuvek filtrujete přes cedník? Ne, to je vážně marné ![]()
Ano, je to tak, váš mobil jede na čínskej proud, který jste do vaší čínské baterie dobyla z elektrické sítě, do které je dodávána elektřina vyrobená čínskými solárními panely. Sorry, nemůžu vám to dál tajit.
Čínské aktivity v Česku jsou přinejmenším zvláštní, říká expert. Politika je víc než byznys
Pojďme si shrnout čínské investiční aktivity v České republice a porovnat je se sliby. Chystaných 90 miliard pro letošní rok, téměř 300 miliard do roku 2020. Jaká je realita?
Máme k dispozici celou řadu statistik, z nichž vyplývá, že realita výrazně zaostává za očekáváními a za sliby. Já sám nejsem ekonom, takže se věnuju spíše dlouhodobým trendům a z hlediska dlouhodobých trendů je třeba konstatovat, že investice ve své převážné většině nejsou ani tak produktivní investice, ale spíše akvizice. Tedy vlastně přesuny peněz z jedné kapsy do druhé. V tomto případě akvizice docela zvláštní, protože většinou plynou, nebo téměř výhradně plynou do relativně úzké skupiny politicky propojených podnikatelů.
Jaké konkrétně?
Nejvýraznějším rysem sbližování s Čínou je, že se proces projevuje daleko více v oblasti politické než ekonomické. Že k poměrně malému ekonomickému efektu jaksi disproporčně odpovídá obrovský politický vliv, který čínská strana získává v České republice, mimo jiné prostřednictvím svých poradců a důvěrníků jaksi v nejvyšších státních orgánech.
Pomáhá to českým firmám v Číně?
Já myslím, že PPF to určitě pomáhá.
Celé tady:
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/cinske-aktivity-v-cesku-jsou-prinejmensim-zvlastni-rika-expert-politika-je-vic-nez-byznys-3597
Co si myslíš o tomto? Je to podle tebe správné, v pořádku?
Odpověď je jednoduchá. ČR není v podřízené pozici k Číně. Je to prostě jenom obchod a kdyby nepřinášel zisky oběma stranám tak se neuskutečňuje.
Barbuše - takovéty zvěsti, že je zboží věhlasných značek vyráběno v Číně, ty jsi asi neslyšela. Jako mně to je jedno. Pokud chceš vysloveně něco vyhlášeného a originálního (Číňani maj papír a střelný prach, pokud si dobře pamatuju), tak my Češi máme podobný problém, protože my toho kromě syrečů taky moc původního nevyrábíme (ale jo, vymysleli jsme ruchadlo, turbínu a kontaktní čočky, ale už je asi nevyrábíme). Po Číně bys chtěla Gucciho, a v Praze si turisti fotí komínek.
Počti si zde.
Otázka je, zda, kdyby si expert dal práci s rozborem ostatních zahraničních investic, zda by našel uspokojivý poměr investic a akvizic. Je-li celý proces politický jsou dvě možnosti. Buď odchodem Zemanovy družiny brzy skončí (a ano tím pádem i konec Zemanovy podpory Sobotkovu kabinetu) (tzn. netřeba se vzrušovat), nebo naopak nabere ještě větší obrátky, neboť si neuvědomujeme že prim ve světě už dávno nehraje Evropa, ale Asie s USA a je úplně jedno jak orientovanou politickou reprezentaci v čele budeme mít (tzn. vzrušovat se můžem, ale výsledek bude stejný.)
Jako: nebojte se, je to mizernej a nefunkční křáp? ![]()
Ano, je to tak, váš mobil jede na čínskej proud, který jste do vaší čínské baterie dobyla z elektrické sítě, do které je dodávána elektřina vyrobená čínskými solárními panely. Sorry, nemůžu vám to dál tajit
Co? Nerozumím. Výkonná ředitelka solární asociace Veronika Hamáčková tvrdí, že teď je podíl elektřiny z fotovoltaiky v síti 10 % z eko zdrojů, za 15 let by to možná mohlo být i 20 %... Velký podíl na výrobě solárních panelů mají i Tchajwan a USA. Odkud jsou ty, které byly použity pro výstavbu sol. elektráren v ČR, neříkala nic. ČR je ve výrobě el. soběstačná, největší podíl je z uhlí (57,5 %), pak jaderné elektrárny (35,3 %) a zbytek (7,2 %) jsou obnovitelné zdroje energie.
Se píše v tom článku, který jsem linkovala Barbuše. "98% solárních panelů instalovaných v ČR pochází z Číny". Já za to nemůžu. Ta čínská baterie v Barbušině mobilu nevadí?
Já tady nelobuju za Čínu, jen jsem praktik a namlouvat si, že čínské výrobky jsou přeci jen smradlavé napodobeniny Crocsů z tržnice, může fakt někdo, kdo (ehm) minimálně zaspal.
A elekřinu, která vám jde do zásuvek filtrujete přes cedník? Ne, to je vážně marné ![]()
Ano, je to tak, váš mobil jede na čínskej proud, který jste do vaší čínské baterie dobyla z elektrické sítě, do které je dodávána elektřina vyrobená čínskými solárními panely. Sorry, nemůžu vám to dál tajit.
Já to teda zopakuju ještě jednou:
Nejde mi o součástky výrobku značky, částečně vyráběný někde jinde než v zemi původu. Jde mi o značku jako takovou.
Abys tomu rozuměla i ty:
Koupíme sako Chanel. Kupujeme a) značku a b) kvalitu, za kterou značka ručí.
Je nám přitom naprosto fuk, odkud se vzaly nitě a rovněž je nám u zadku, jestli knoflík přišila Číňanka nebo Pygmejka.
(podotýkám, že se nejedná o čínskej fejk Chanelu
)
S tou elektřinou je to překvapivý. Já se doteď domnívala, že máme elektřiny dost, dokonce že ji vyvážíme. A ne že jsme závislí na dodávkách čínskýho proudu z Číny... ![]()
Otázka je, zda, kdyby si expert dal práci s rozborem ostatních zahraničních investic, zda by našel uspokojivý poměr investic a akvizic. Je-li celý proces politický jsou dvě možnosti. Buď odchodem Zemanovy družiny brzy skončí (a ano tím pádem i konec Zemanovy podpory Sobotkovu kabinetu) (tzn. netřeba se vzrušovat), nebo naopak nabere ještě větší obrátky, neboť si neuvědomujeme že prim ve světě už dávno nehraje Evropa, ale Asie s USA a je úplně jedno jak orientovanou politickou reprezentaci v čele budeme mít (tzn. vzrušovat se můžem, ale výsledek bude stejný.)
Jenže ten výsledek je omezování zatím "jen" občanských práv (viz návštěva čínského prezidenta). Tobě možná stačí smrádek, teploučko a klid na práci, ale mně to vadí.
S tou elektřinou je to překvapivý. Já se doteď domnívala, že máme elektřiny dost, dokonce že ji vyvážíme. A ne že jsme závislí na dodávkách čínskýho proudu z Číny..
Přesně tak to je (edit: že máme elektřiny dost a vyvážíme). Většina uhlí a jádro, cca 7 % procent obnovitelné zdroje, z nichž něco je fotovoltaika a většina z těch panelů je teda asi z Číny. No a část el. z fotovoltaiky je používáná soukromě (ty panely na střechách a tak).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.