Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 13:45
Reakce na barbucha:

Jestliže jsou pracovní podmínky v Číně špatné, tak v Indii jsou v době kamenné. Viděla jsem na jednom videu našeho kolegy, který se vrátil z obchodní cesty po Indii, ženy v krásných sárí, sedíc na hliněné zemi v tureckém sedu, kterak v improvizovaných píckách odlévají šroubky do kastlí pro přesná elektronická zařízení, která byla následně dodávána do Německa. Regály ve vedlejší místnosti byly ale perfektně srovnané a certifikované.

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 13:48
Reakce na unseen:

A co na to vedení těch německých podniků? Je to přípustný nebo nepřípustný zásah vlády do ekonomiky?

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 13:53
Reakce na dusty:

Oni dostanú smiešne peniaze,  vláda montážnej dielne sa pekne nabalí, rovnako zadávateľ zákazky, ktorý potom môže v tzv. civilizovanej Európe, USA či Kanade investovať do trápnej TV reklamy, aby si pohodlní obyvatelia kupovali ďalšiu vychytávku.

Anebo kabelku luxusní značky, neboť je egál, kdo přišil zips.

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 13:55
Reakce na VandaRybna:

Není to nepřípustný zásah. Přečti si ty odkazované články!

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 14:02
Reakce na unseen:

Vedení těch firem, které si začaly námluvy s čínskými investory, by možná mělo jiný názor. Na vše jsou potřeba dva.

Tady ještě dodám odkaz na článek, který rozsah a neduhy spolupráce s Číňany poměrně pragmaticky popisuje http://finmag.penize.cz/ekonomika/317138-zlaty-dest-z-ciny

Na jednu stranu chce celý svět čínské peníze, na druhou stranu nechce žádný čínský vliv. Z mého pohledu klasický požadavek na "krávu bez hnoje".

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 14:08
Reakce na dusty:

Nevím jak Asie, ta ani ne, ale většina Afriky se bez investic z ostatních světadílů snad nikdy nevzpamatuje. Nezbývá než doufat, že se nebudou opakovat (kolonizační) oprava koloniální orgie.

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 14:38
Reakce na VandaRybna:

Vedení těch firem, které si začaly námluvy s čínskými investory, by možná mělo jiný názor. Na vše jsou potřeba dva.

Tady ještě dodám odkaz na článek, který rozsah a neduhy spolupráce s Číňany poměrně pragmaticky popisuje http://finmag.penize.cz/ekonomika/317138-zlaty-dest-z-ciny

Na jednu stranu chce celý svět čínské peníze, na druhou stranu nechce žádný čínský vliv. Z mého pohledu klasický požadavek na "krávu bez hnoje".

Možná má, možná nemá, to je celkem jedno. Nezapomínej, že jde o obchod s vyspělými technologiemi (které navíc lze využít při výrobě zbraní) na mezinárodní úrovni, pro ten platí jiná pravidla a jiné zákony než třeba pro stánek na prodej brambor. 

Edit k tomu tvému dodatku: Všichni ty čínské prachy tak moc chtějí, až USA a Austrálie kvůli Číně  zavedla zákony o přílivu zahraničních investic a EU o tom taky uvažuje. Je to v těch postovaných článcích.

Bavit se stebou, to je jak nošení mrtvol na hřbitov. Prostě to nemá cenu, když se ani neobtěžuješ přečíst si, co ti kdo píše. Je to takové ovčáčkovské...

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 15:15
Reakce na VandaRybna:

Jestliže jsou pracovní podmínky v Číně špatné, tak v Indii jsou v době kamenné. Viděla jsem na jednom videu našeho kolegy, který se vrátil z obchodní cesty po Indii, ženy v krásných sárí, sedíc na hliněné zemi v tureckém sedu, kterak v improvizovaných píckách odlévají šroubky do kastlí pro přesná elektronická zařízení, která byla následně dodávána do Německa. Regály ve vedlejší místnosti byly ale perfektně srovnané a certifikované.

To je pořád dokola... já o voze...

Kde mluvím o pracovních podmínkách?! Jen jsem podotkla, že Indie - na rozdíl od Číny - jde kupředu. Za jakou cenu a za jakých pracovních podmínek jsem neřešila. Zásadní věc je, že jim roste HDP víc/rychleji, než Číně. Ani v tom článku (pod linkem, kterej jsem dávala na tu Indii) není o pracovních podmínkách ani slovo.

Očekávám zase nějakou odpověď k věci. Ne že bych chtěla radit, ale ještě jsme tady třeba neměli, že v Americe bijou černochy...

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 15:31
Reakce na barbucha:

To je pořád dokola... já o voze...

Kde mluvím o pracovních podmínkách?! Jen jsem podotkla, že Indie - na rozdíl od Číny - jde kupředu. Za jakou cenu a za jakých pracovních podmínek jsem neřešila. Zásadní věc je, že jim roste HDP víc/rychleji, než Číně. Ani v tom článku (pod linkem, kterej jsem dávala na tu Indii) není o pracovních podmínkách ani slovo.

Očekávám zase nějakou odpověď k věci. Ne že bych chtěla radit, ale ještě jsme tady třeba neměli, že v Americe bijou černochy...

Ony existují rozdíly v pracovních podmínkáchn i v rámci státu. I v Idii a Číně jsou továrny s dobrými pracovními podmínkami, pokud si je majitel (většinou ze západu) zařídí a ohlídá. Ale to je opravdu na jinou diskusi, wtz. :)

Offline Lola
97 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 18:14

Teda né že by mě to naštvalo, ale když už tady jede ta politika: 

Výzkum volebních preferenci Trump/Clinton v různých zemích světa

Docela zajímavé výsledky, taky můžete hlasovat :)

Offline Torrah
2871 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 18:34
Reakce na Lola:

Díky, pobavilo. Já jsem moc zvědavá, jak to dopadne.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 19:00

Měla bych to dát do vlákna, co mně  udělalo radost, ale tam by to nemělo návaznost. A stěžovala jsem si tady.  Takže: Mám řidičák!  Nějaký dobrý člověk mně ho hodil do schránky.  Ani na sebe nenechal kontakt, abych mohla poděkovat!  

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 19:03
Reakce na Berta:

Paráda. Dobrý člověk ještě žije.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 19:21
Reakce na Berta:

To je hezký! :-)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 20:29
Reakce na Lola:

Teda né že by mě to naštvalo, ale když už tady jede ta politika: 

Výzkum volebních preferenci Trump/Clinton v různých zemích světa

Docela zajímavé výsledky, taky můžete hlasovat :)

Zajímavé :) To, že je pro trumpa většina hlasujících z Polska a Ruska nepřekvapuje, ale teda Francie mě hodně překvapila :)

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 20:37
Reakce na Berta:

Ke mně se jednou podobně vrátil mobil, tak vím, jak se asi radujete. Je fajn, že jsou ještě poctiví a ochotní lidé.

Offline Torrah
2871 příspěvků moje polička 01. listopadu 2016 22:14
Reakce na Berta:

Tak to je paráda. Já takhle zírala před lety, když jsem ztratila klíče od Citroenu, a když jsem šla do servisu (ve stejném městě, kde jsem je ztratila), aby mi udělali nové, tak pán vzal klíče, co ležely na stole, stoupl do dveří, stiskl tlačítko a ejhle, auto se rozblikalo. Byly to ty moje, někdo je tam dovezl a předal. Také na sebe nenechal kontakt, takže tu flašku, co jsem tam donesla, vypili aspoň ti mechanici v servisu :). Přece jen se dobrý člověk ještě najde. Věřím tomu.