Třeba to tady mají impregnované --- ono to z těch fotek možná není tak vidět, ale ona to není vyloženě ruina ruina, je na tom vidět, že je to udělané fakt od profesionála, není to amatérská rekonstrukce na koleni.
design a architektura
Ještě jsem si na vás vzpomněla s těma židlema, dneska jsem je viděla na živo a moc se mi líbily, tady a za super cenu!!!
Tahle vaše kavárna mi připomněla tu restauraci, kam jdeme na třídní sraz. To je zase bývalé tramvajové depo .
To je hezký, já mám takový prostory ráda.
Taky se mi to tam líbí, jen z toho bowlingu je hrozný kravál, protože dráhy nejsou dobře stavebně oddělené.
Zkusila jsem za denního světla vyfotit ty koberce,1.je z diyarbakiru, 2. z Jerevanu, nejsou to nejak cenný kusy,ale mne se líbily. Poslední fotka je z jerevanu - prodej koberců na ulici a člověk by si je nejradši pořídil vsechny. 

Na ty jiný jsem tenkrát neměla peníze (a taky to byl trochu rizikovější podnik,jestli ho dovezu),jinak bych si pořídila nejakej lepší,ale i tak ho mam rada
Brala bych ten modrý, nebo ten kosočtvercový nad ním. ![]()
Jak se koberce z Jerevanu převáží? To není úplně malý suvenýr :) Jsou krásné. Já si hned všimla na insta R+G.
Edit. Pardon , to bylo pro někoho jiného :)
složenej v batohu, ale na ten zbytek, kam šlo to, co mělo bejt v batohu, se radši neptejte :-D
on je to kilim, takže tkanej koberec, kdyby to měl bejt klasickej vázanej vlněnej, tak ho nikdy neodvezu
ono to zas tak složité nebylo, kor kdyby byl člověk při penězích, což jsem nebyla :-D Mně se muselo všechno vejít do těch 15 nebo kolika kilo (plus příruční zavazadlo, haha). Jinak jak jsem psala, nevím, jak je to teď, ale platil zákon na zákaz vývozu památek starších než myslím 70 let, takže bylo teoreticky nutné mít z úřadu povolení k vývozu. Myslím, že nějaké podobné restrikce má i Turecko, v Istanbulu bych si taky vybrala :-)
Záleží teda taky na míře odhodlání, kamarádka si přivezla dva psy a to bylo o dost složitější než nějakej trapej koberec, největší komplikací byla myslím nutnost sehnat potvrzení z certifikované veterinární laboratoře pro dovoz zvířat ze zemí mimo EU......no a taky to zmákla :-D
ty kameny na koberci jsou super napad! asi nutne potrebuju velky kameny:D
Kameny chtěj vytrvalyho otroka,kterej by je tahnul v lodi několik km vyschlym korytem Otavy ...![]()
eeeeee:D a ja myslela, ze to sezenu v akvarijnich potrebach:D
Záleží teda taky na míře odhodlání, kamarádka si přivezla dva psy a to bylo o dost složitější než nějakej trapej koberec, největší komplikací byla myslím nutnost sehnat potvrzení z certifikované veterinární laboratoře pro dovoz zvířat ze zemí mimo EU......no a taky to zmákla :-D
A nejhorší je, že si pořídíte všechna potvrzení, je toho asi 8 stran, pak si vezete kočku z Asie-a na letišti by si zjevně nikdo nevšiml i kdybyste převáděla slona ![]()
Nás lákala do Arménie před lety známá, pár let tam bydlela, ale měli jsme mimino, tak jsme nejeli. Země to musí být nádherná. Když vidím ty koberce, tak si to asi přidám na seznam cestovatelských přání.
Krásná rozhodně je, i sousední Gruzie, ta je taková rozmanitější. Ale je tam teda velmi chudo.
Já tu Gruzii mám pořád jako takový cestovatelský sen...uvažuju, že bych tam jela na homeexchange, už mám vyhlédnutou rodinu, ale nemůžou měnit auto. Jak je to tam s veřejnou dopravou? Máme dvě malé děti, takže chci cestovat co nejjednodušším způsobem :-/
V tadytěch zemích jezdí maršrutky, takový miniautobusy, nemá to většinou zastávky, jen pár na trase, řeknete si, když chcete zastavit. Danou to má trasu a občas zhruba časy, ale dost často musíte čekat, až se maršrutka naplní. Ale dá se auto určitě pronajmout a taky tam je docela běžné a ne moc drahé jezdit taxíkama, i na delší vzdálenosti. Není myslím problém sehnat na pár dní řidiče s autem (k jejich stylu řízení ale já mám teda trochu výhrady...:-D )
Ono je to tam všechno takový trochu asijský na bázi náhody a to cestování tam plyne víceméně samospádem, já to mám hrozně ráda, protože většinou se tam nabalujou trochu šílený a vtipný příhody jedna na druhou (byla jsem v obou zemích víckrát a pokaždý to bylo víceméně stejný :-D ) - ale vím, že jste byla už leckde, takže myslím, že proti cestování po Africe nebo JV Asii to bude spíš čajíček...
Maršrutky jsem využívala i v Kyjevě a moc mě to bavilo - jak si člověk řekne, kde chce zastavit ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)