design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline MP Meri
5671 příspěvků moje polička 27. července 2022 18:07

baltik Ono sbalit podnik do kufříku není uplně reálný. Je v tom spousta investic a jen málo z toho jde fyzicky přestěhovat. Navíc je to rodinnej podnik, ostatní by přišli o práci. Muž je rodilej pražák, tady má kontakty, zakázky, závazky ... To spíš by bylo reálný si otevřít něco novýho, ale na severu je úplně jinej trh, nikoho tam nezná (a já tomu prd rozumim), musel by si to nejdřív zmapovat, počat na příležitost, což může trvat. 

No nic, radši končím, trochu jsem se tu rozjela a někteří už tady poznali i konkrétní byt, tak už by asi stačilo :)

Offline MaeGandal
1627 příspěvků moje polička 27. července 2022 18:18

MP Meri pro lidi z Děčína nebude problém podle popisu poznat na realitce byt. 

Já bych se zamyslela nad tím, co mužovo prespavani v Praze bude znamenat pro rodinu/vztah/ finance. Protože to přespání taky nebude zadarmo. A na každodenní dojíždění to není. 

Offline Candance
5587 příspěvků moje polička 27. července 2022 18:28

MP Meri hele ja si to vygooglila a v Decine nikdy nebyla (nevim, zda spravny). Podle fotek to uvnitr vypada dobre, dalo by se s tim dost udelat. Pokud mas penize, cas a chut. 

To muzovo dojizdeni mi prijde horsi, budes sama, budete platit bydleni i v Praze...

Kdybyste to koupili, jako investici, dokazes to pak pronajmout?

Offline Candance
5587 příspěvků moje polička 27. července 2022 18:29

MP Meri nechci navadet ale na tom pozemku by neprosla vetsi  celorocni chata?

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 27. července 2022 19:44

MP Meri já si teda byt negooglila, říkám si tys tam vyrostla tak víš co děláš.. spíš mě napadá, jestli pro tebe je takový víkendový vztah ok, což asi je, tak jestli je ok i pro muže. ne z toho co řekne, ale jak ho znáš. a pokud spíš ne, tak jestli jsi s tím v pohodě. a jestli spíš jo a budete každej "ve svým" a scházet se na víkendy a dovolený, nemusí to být vůbec špatný:-)

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. července 2022 23:13

MP Meri Tak jsem podle indicii asi nasla ten byt...a za me vubec nevxpada spatne. Jak jsi psala pred rekonstrukci, tak jsem cekala vybydlenou diru, tohle je vcelku ok. (Rika nekdo, kdo 5 let rekonstruuje a dalsich 15 bude, tihle je zlaty jeste ). Okoli neposoudim, ale v soucasnem stavu by se to pronajmout urcite dalo a nemusela bys vstupne tolik investovat. Spis me zarazilo to prespavani muze vetsinu tydne v Praze. Tim vam do toho spadne dalsi najem, tak nevim jak si pomuzete. No mate to komplikovany.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 28. července 2022 00:33

MP Meri A mrknout v tom Děčíně na něco dál od centra? Jinak já vlastně vůbec nevím, jestli je v Děčíně nějaká VŠ, omlouvám se, ale to už je pro mě strašně daleko. :-) Protože jestli jo, tak i velký byty se pronajímají dobře, možná líp než menší. 

Já bych k tomu hlavně nepřistupovala jako k trvalýmu bydlení na doživotí, prostě to třeba využijete pro nějakou životní etapu a jedete dál. I s mužem se to může nějak vyvrbit, třeba se pražský podnik natolik zajede, že ho bude moct fyzicky opustit a začít budovat jinde. Jenom zvaž, jestli to nebude trochu moc darda pro tebe, mimino, malej a tohle všechno najednou, nevím jaký tam máš zázemí rodiny a kamarádek, ale asi jo? 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 28. července 2022 13:43

MP Meri 

Negooglila jsem nic, ale stačí jak je vidět že nejseš moc přesvědčená. A teď si vem, že milostpán si bude v týdnu užívat Prahu, a ty budeš s dvěma malejma dětma uvázaná na místě, který se ti nelíbí, kolem bude frčet jedno auto za druhým a z druhý strany vlaky. Mě by ranila mrtvice.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 28. července 2022 14:27

MP Meri Ten být sám o sobě se mi líbí, teda doufám, že mám ten správnej. Rekonstrukce bych se finance nebála, jako ony jsou dráhy ty materiály jako železo,beton....ale nad zbytkem už sambo nějak nebreci moc. Spíš zvazte to rodinné nastavení, jak vám vyhovuje, jestli budeš spokojená a tak.......jinak my pronajímame byt v okresním městě, kde nic není a dobře, nemeli jsme nikdy málo zájemců a taky je to u hlavní silnice a tak.

Teď jak jsme byly v tom Žďáře, coz je okresní město, kde nic není...ale říkala jsem si, že takhle s dětma je tam co dělat furt, i to tam docela smrdí kulturou, když se spokojís s tím, že půjdeš prostě vsude:-D

Offline MP Meri
5671 příspěvků moje polička 28. července 2022 16:27

viktorka_od splavu Víš jak, nemít malý děti, tak ti řeknu víkendovej vztah značka ideál, obzvlášť po pár letech Ale takhle by to byla asi velká dřina - pro mě! 

Muže je pražskej, zázemí tu má různý, takže další byt bychom si tu určitě nedrželi, prostě by to byla nějaká nouzová přespávačka. Ale taky se mi tahle varianta moc nezamlouvá. Jinak na severu mám už skoro všechny kamarádky, covid + děti postupně všechny z Phy vyhnal na rodnou hroudu.

barbucha Ta trať je už desetiletí nefunkční, těžko říct, co s ní bude, teď jsou tam jednou za rok nějaký nostalgický jízdy. 

Karja Já myslím, že jít cestou pronájmu a mít to jako pojistku, bude ta nejschůdnější varianta pro všechny. Blbý u nás je, že se nám se teď žije obecně strašně moc hezky, máme ideální logistickou polohu bytu, všechny krásný, zabydlený, školka kousek, práce kousek, o balkonu ani nemluvim ... Ale hodí nám do toho vidle inflace a taky je dost dobře možný, že až se narodí číslo dvě, bude to tu v jedný ložnici na mašli pro všechny zúčastněný. A až se budu zase s kočárkem procházet po Vítkově mezi stříkačkama, ještě hořce zapláču. Radši dám nájemníkům hodně krátkou výpovědní lhůtu

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 28. července 2022 19:38

MP Meri Jj,tak jak dlouho se dává, 2 měsíce? A vy nemáte obývák oddělenej od ložnice? Pokud jo, tak se nestrachuj, tam vždycky můžeš někoho zanechat:-D. Já jsem právě myslela že už se chcete stěhovat. Ale takhle koupit a výhledově uvidíte mi nepřijde špatný. Hele my když jsme kupovali byt v Praze, tak jsme furt hledali nějakej ideál, jenže ten neexistuje, zvlast pro ty  pro ty rozmazlený venkovany, co nechtěj hlučnou ulici, nechtěj panelák a podobný vymysly, takže se za tim ideálem nemá cenu honit. 

Offline MaeGandal
1627 příspěvků moje polička 31. července 2022 13:16

já už nevím, kdo se to ptal na ty police za gauč, ale dneska jsem viděla tento byt, tak to dávám k porovnání.

na mně jsou ty poličky až moc rozházené, já mám v té nepravidelnosti ráda aspoň nějakou pravidelnost. ale tu šedivou nutně potřebuju do ložnice

Offline moora
8406 příspěvků moje polička 31. července 2022 13:19

MaeGandal mne se to libi, nejvic gauc pod oknem

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 31. července 2022 13:20

MaeGandal já bych potřebovala byt s takovým výklenkem. My máme smajchl kabinet pořád akorát v koutě je tma. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2022 13:33

MaeGandal poličky se mi líbí moc, ale ten gauč musí být nepohodlný, to opěradlo do pravého úhlu. Nebo je to rozkládací postel?

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 31. července 2022 13:43

Evaeva Podle mě je to buď postel rozkládací a nebo prostě postel devadesátka. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2022 13:47

Karja jojo, taky si říkám 

Offline MaeGandal
1627 příspěvků moje polička 31. července 2022 14:40

Evaeva Karja nábytek je prý dělaný na míru majitelem/truhlářem. O rozkládací nic napíšou. Myslím, že  a pohodlné sezení s operou je tam jiné místo nebo ty polštáře 

Jsem zapomněla dat odkaz

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 31. července 2022 14:49

MP Meri ja som strašne pozadu s čítaním tohto vlákna, ale my to máme presne tak, že konferenčný stolík mangové drevo a kov a k tomu televízny stolík čierne drevo a je to fajn.

Offline Zu
2692 příspěvků moje polička 04. srpna 2022 15:17

Vidíte rozdíl? 
Já jsem hlavní šetřič, ale nesnáším obložky a rozdíl v ceně je skoro 20 tisíc. 
Jediný můj argument je, že nikde nebudeme mít obložky, obývák není extra velký a prostě to pouzdro nechci se zárubní :)) Dveře i stěna bude v bílé, takže chápu samba, že ten rozdíl nevidí, že to nějak splyne, ale ptám se zkušených, splyne to i mě, když to nechci?:)