Televize

14. srpna 2014 19:56
Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 15:08

Já si opatrně po kouskách pouštím Lídu Baarovou a to je taky k pláči. Já tedy četla, že to je špatné, ale že až tak... Taková škoda, taková promarněná možnost. To není film, to je ilustrace k článku někde ve Chvilce pro tebe. A ještě mizerná.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 15:28
Reakce na Sweet Potato:

já to viděla v neděli a teda jako televizní inscenace by to ušlo. film do kina:-O

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 16:21

Koukala jsem, že teď v lednu na čt dávají Černé zrcadlo - rozhodně doporučuji všem, co chtějí vidět něco netradičníhoi, řešení naší technologické současnosti až ad absurdum (aneb kam by to mohlo vést). Já právě shlédla poslední díly třetí serie a přijde mi to čím dál tím lepší, s poměrně malým rozpočtem a na poměrně malém prostoru rozehrávají velmi silné příběhy..... leckteří tvůrci by se mohli učit.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 16:28
Reakce na Sweet Potato:

Ano, přesně tak, to není film. Fakt škoda námětu (a peněz).

Já mám teda za minulý týden za sebou víc českých filmů z r. 2016 a je mi z toho akorát smutno. Částečně nedobrovolně jsem viděla:

Ostravak Ostravsky

Decibely lásky

Ani ve snu

kousek Učitelky, to se fakt nedalo

Olgu Hepnarovou, kdyby nekouřila, nemá co hrát...

a pár minut Hodinovýho manžela, k nevydržení

a nakonec tu Baarovou

Zoufalství. Nabízí se otázka, proč na to jeden koukal, ale větší otázka je, proč tohle někdo "tvoří".

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 16:56
Reakce na Jehelníček:

Sakra, no jo, já loni žádný nový český film neviděla, ale že to byla až taková slabota, mi nedošlo. To vysvětluje, proč musel mít Masaryk nutně premiéru ještě loni. Letošek asi slabší být nemůže, tak doufají, že za r.2016 posbírají, co půjde. Hepnarovou jsem vidět chtěla a zatím nestihla, fakt je to taková slabota?

Já od té Baarové nečekala moc, ale aspoň podívanou. Tohle byl jak hraný dokument, figurky, jediná, která tam za něco trochu stála, byla Lenka Vlasáková. Téma protektorátního českého filmu a herců mne dost zajímá, teď jsem celkem zvědavá na ten seriál, co chystá ČT.

Offline Morrigan
75 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 17:04
Reakce na Jehelníček:

Taky by mě zajímalo, co se to děje s českým filmem. Jestli to někdo tuneluje nebo co xD

Offline LennH
158 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 17:23

Jinak cetla jsem jen poslednich par stranek, tak nevim, jestli to tu uz probehlo, ale na jare se urcite podivam na American Gods!

https://www.facebook.com/AmericanGodsSTARZ/

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 18:00
Reakce na Sweet Potato:

Hepnarový jsme vydrželi asi třetinu, hlavní klad je, že na čb film se hezky kouká. Ale tak třeba se to pak zlepšilo? Uvidíš sama.

Jsem na ty nominace teda zvědavá! 

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 18:29
Reakce na Sweet Potato:

Já si opatrně po kouskách pouštím Lídu Baarovou a to je taky k pláči. Já tedy četla, že to je špatné, ale že až tak... Taková škoda, taková promarněná možnost. To není film, to je ilustrace k článku někde ve Chvilce pro tebe. A ještě mizerná.

Lída Baarová v podání Renče je bizarní zážitek. Už jenom ten nesnesitelně špatný casting. T. Pauhofová typově prostě opravdu nemá s LB, ani obecně s prvorepublikovou hvězdou, nic společného a Pavel Kříž jako Hitler je zdrojem nechtěného veselí. A pak ten "televizní ksicht filmu", kdy všechny záběběry vypadají opravdu jak točené pro televizi, ať už způsobem snímání, nasvícením... Fakt promarněná příležitost.  Jenomže Renč, no. Na film získal bezprecendentně vysokou částku státní podpory, a to i přesto, že dva expertní posudky hodnotily projekt jako velmi slabý a žádný nebyl pozitivní.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 18:51
Reakce na domenica:

Já jsem nad Pauhofovou taky vrtěla hlavou už dopředu, ale říkala jsem si styď se, takové předsudky. Před časem jsem viděla v Divadle Komedie v roli Goebbelse Martina Pechláta, fyzicky jen těžko najít někoho méně podobného...a byl skvělý. Bohužel, zde se žádný zázrak nekonal. Zklamal mne i dabing Goebbelse, tohle že měl být ten okouzlujíci, uhrančivý hlas Ďábla?

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 19:00
Reakce na Jehelníček:

Sweet Potato

A teď si představte tu fušku vybrat nominace na Lvy a pak vítěze. Mám v rodině "akademika", který má chudák hlasovat, tak jsem taky ne zcela dobrovolně valnou část filmů viděla a je to jedním slovem hrůza. Přijde mi, že je to rok od roku horší.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 19:49
Reakce na Sweet Potato:

"Hepnarovou jsem vidět chtěla a zatím nestihla, fakt je to taková slabota?"

Za mě rozhodně není. Film se mi líbíl docela dost a jsem ráda, že tvůrci námět pojali přesně tak, jak pojali. A Michalina Olszanská jako Olga je skvělá. Nadprůměrný herecký zážitek (nejen na naše poměry), počínaje chůzí, držením těla, celkovým výrazem. Zážitek z filmu byl u mě umocněn i tím, že jsem na něm byla u nás na Letné, v Oku, čili doslova pár metrů od místa, kde se TO stalo.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 19:57
Reakce na Jehelníček:

"Nabízí se otázka, proč na to jeden koukal, ale větší otázka je, proč tohle někdo "tvoří"."

https://www.youtube.com/watch?v=ETxmCCsMoD0&index=1&list=RDETxmCCsMoD0  

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 19:58
Reakce na crazydaisy:

Ano, ano, jsme na tom stejně, také mám v rodině akademika. 

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 20:00
Reakce na barbucha:

Se to bojim rozkliknout!

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 20:02
Reakce na Jehelníček:

NIc nehrozí. Jen prachy, no. 

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 20:07
Reakce na barbucha:

Obávám se, že často je to mnohem horší. Že je ženou "umělecký" ambice. No nic, nebudu se rozčilovat, dokáže mě to rozpálit doběla, hlavně, když docela vidím pod pokličku. 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 20:16
Reakce na Jehelníček:

Umělecký ambice má kdejakej jouda. Ale zkus mu navrhnout, aby je realizoval ve vlastní režii 

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 20:16
Reakce na Jehelníček:

Ano, přesně tak, to není film. Fakt škoda námětu (a peněz).

Já mám teda za minulý týden za sebou víc českých filmů z r. 2016 a je mi z toho akorát smutno. Částečně nedobrovolně jsem viděla:

Ostravak Ostravsky

Decibely lásky

Ani ve snu

kousek Učitelky, to se fakt nedalo

Olgu Hepnarovou, kdyby nekouřila, nemá co hrát...

a pár minut Hodinovýho manžela, k nevydržení

a nakonec tu Baarovou

Zoufalství. Nabízí se otázka, proč na to jeden koukal, ale větší otázka je, proč tohle někdo "tvoří".

Tohle v průběhu týdne? Tortura!  Učitelka se mi docela líbila, Olga Hepnarová hodně. 

Jinak děs.

K té otázce, proč tohle někdo tvoří (vím, že bude asi spíš řečnická)? V některých případech proto, že svému dílku věří anebo věří tomu, že to bude tak blbé, že se to podaří něco vydělat (Babovřesky, Baarová). Jako já nevyčítám tvůrcům Decibelů lásky a podobným hrůzám, že film natočí. Tak ok, já na něj do kina nepůjdu, půjdu na jiné nebo nepůjdu na nic, ale štve mě, že i na tenhle brak získají podporu Fondu kinematografie. To je tedy extrém (tak jako u Baarové byla extrémem výše částky, navíc při negativních expertních posudcích). Jinak se státní podporou filmařů (s určitou formou) souhlasím. Ona to není žádná sranda sehnat na film peníze a i při hodně velkém štěstí a přidělení státní podpory v maximální výši, která je procentně limitovaná vzhledem k celkovým nákladům (a bez tlačenky od ovara ) zbývá sehnat spoustu peněz. Bohužel, i renomovaní režiséři a producenti shánějí prachy často i několik let - koprodukce ČT, granty, podpora sponzorů, crowdfunding, i vlastní, jo jo, ... možnosti tu jsou, ale lehké to není. Tím spíš, že v naší "malé zemičce" je návratnost vynaložených investic většinou pouhým snem. 

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 20:19
Reakce na Jehelníček:

Obávám se, že často je to mnohem horší. Že je ženou "umělecký" ambice. No nic, nebudu se rozčilovat, dokáže mě to rozpálit doběla, hlavně, když docela vidím pod pokličku. 

Člověče, dovoluju si odhadovat, že u většiny filmů, které jsi viděla minulý týden, to zrovna "umělecký" ambice fakt nebyly.