Televize

14. srpna 2014 19:56
Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 20:27
Reakce na domenica:

souhlasim, mne se Hepnarova taky libila, hlavne obsazeni hlavni role, ta herecka byla paradni, klobouk dolu. Podle me je to koukatelny film, obzvlast v porovnanim s uvedenym zbytkem. Jeste i Ucitelka se mi zdala celkem ok. 

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 20:29
Reakce na crazydaisy:

Sweet Potato

A teď si představte tu fušku vybrat nominace na Lvy a pak vítěze. Mám v rodině "akademika", který má chudák hlasovat, tak jsem taky ne zcela dobrovolně valnou část filmů viděla a je to jedním slovem hrůza. Přijde mi, že je to rok od roku horší.

Mně se letos hodně líbily dva filmy. Já, Olga Hepnarová a Rodinný film. Jsou to filmy evropského standardu, na pomezí artových, a mně tohle docela vyhovuje. No a pak mě potěšil dokument Zkáza krásou, který střčí Renčův "velkofilm" minimálně desetkrát do kapsy. 

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 20:36
Reakce na domenica:

Tohle v průběhu týdne? Tortura!  Učitelka se mi docela líbila, Olga Hepnarová hodně. 

Jinak děs.

K té otázce, proč tohle někdo tvoří (vím, že bude asi spíš řečnická)? V některých případech proto, že svému dílku věří anebo věří tomu, že to bude tak blbé, že se to podaří něco vydělat (Babovřesky, Baarová). Jako já nevyčítám tvůrcům Decibelů lásky a podobným hrůzám, že film natočí. Tak ok, já na něj do kina nepůjdu, půjdu na jiné nebo nepůjdu na nic, ale štve mě, že i na tenhle brak získají podporu Fondu kinematografie. To je tedy extrém (tak jako u Baarové byla extrémem výše částky, navíc při negativních expertních posudcích). Jinak se státní podporou filmařů (s určitou formou) souhlasím. Ona to není žádná sranda sehnat na film peníze a i při hodně velkém štěstí a přidělení státní podpory v maximální výši, která je procentně limitovaná vzhledem k celkovým nákladům (a bez tlačenky od ovara ) zbývá sehnat spoustu peněz. Bohužel, i renomovaní režiséři a producenti shánějí prachy často i několik let - koprodukce ČT, granty, podpora sponzorů, crowdfunding, i vlastní, jo jo, ... možnosti tu jsou, ale lehké to není. Tím spíš, že v naší "malé zemičce" je návratnost vynaložených investic většinou pouhým snem. 

Jj, něco o tom vím a souhlas.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:00
Reakce na crazydaisy:

Chudák lev.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:06
Reakce na domenica:

Zkáza krásou bylo fajn. Sice to nic objevného nepřineslo, ale na nic si to nehrálo a Baarovou ukázalo poměrně věrně a realisticky (byť patrně proti její vůli.)

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 21:20
Reakce na Sweet Potato:

Zkáza krásou byla dobře udělaná. Ale přesně, jak jsi řekla, některé pasáže by se asi paní Lídě ve střízlivém stavu nelíbily. Já mám právě trochu problém s tím, když někdo přiveze a podá alkoholikovi alkohol a až se projeví účinky a opadnou zábrany začne točit. A točí vše, i to, jak pije...

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 23:56
Reakce na barbucha:

Já už taky utrpěla další díl. Brečet se mi chtělo dost... vzteky.

Hm, koukám, že opět máme stejné dojmy. Jak jsem tomu speciálnímu dílu Přízračné nevěsty původně vyčítala ten konec, tak proti tomuhle byl úplně zlatej. Až do neděle by mě vůbec nenapadlo, že jsou schopni z Sherlocka udělat takovou frašku.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 09:48
Reakce na wendulka:

Jedinej světlej okamžik (a v duchu předchozích Sherlocků) byl ten Aston Martin paní Hudsonový  

Jinak se snad fakt totálně pomátli. Taková škoda!

Offline AmelieM
130 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 10:03
Reakce na A666:

Koukala jsem, že teď v lednu na čt dávají Černé zrcadlo - rozhodně doporučuji všem, co chtějí vidět něco netradičníhoi, řešení naší technologické současnosti až ad absurdum (aneb kam by to mohlo vést). Já právě shlédla poslední díly třetí serie a přijde mi to čím dál tím lepší, s poměrně malým rozpočtem a na poměrně malém prostoru rozehrávají velmi silné příběhy..... leckteří tvůrci by se mohli učit.

Viděla jsem uplynulý víkend čirou náhodou jeden díl, když jsem usnula u televize a někdy po půlnoci jsem se vzbudila a zrovna to běželo. Bylo to o únosu princezny, kdy britský premiér musel "zaplatit" dost hnusné výkupné. No, nevím, jestli budu mít odvahu na další díly :-)

Offline LennH
158 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 11:21
Reakce na barbucha:

Ja teda uronila kroupu hlavne nad tim, co bude s tim chudakem deckem, kdyz jsou vsichni okolo takovi psychotici. To slzave udoli na konci me ovsem totalne otravilo. Mam teorii, ze nektere sceny tam pridali jen proto, aby zivili ten sileny fandom okolo.

Vcera se muz dival na Grand Tour a Jeremyho Clarksona v Aston Martinu, hned jsem si vzpomenula na pani Hudsonovou! :)

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 11:34
Reakce na Sweet Potato:

Objevný asi úplně ne, i když některé unikátní archivní záběry z doby Lídiných začátků, hlavně ty ze zákulisí atd., mně potěšily. Mně se na Zkáza krásou líbí i jen to, jak je čistě řemeslně zpracovaný. A že tvůrci neprotlačovali svůj názor a nechali na divákovi, aby si mohl udělat ten svůj.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 11:35

Já teď sleduju Hinterland, na Netflixu přidali nové díly. Docela mě to baví, ale trochu mě irituje podivné bezpočasí, asi předjaří je to? Ta holá krajina, zmasakrované lesy a zanedbané domy k návštěvě Walesu teda nevybízí

Já vím, atmosféra, ale zlatej Midsomer!

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 11:44
Reakce na domenica:

Já právě doufala, že těch záběrů ze zákulisí bude víc. Asi nejzajímavější mi přišly ty dokumenty pokvětnové. A ještě mne trochu zklamalo, že průvodní slovo bylo doslova převzaté z knihy pamětí, přišlo mi, že je dost znát, že původní TV dokument byl hbitě natažen, aby mohl být vhozen v tu pravou chvíli (=premiéra Renčova filmu) do kin.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 11:52
Reakce na crazydaisy:

Zkáza krásou byla dobře udělaná. Ale přesně, jak jsi řekla, některé pasáže by se asi paní Lídě ve střízlivém stavu nelíbily. Já mám právě trochu problém s tím, když někdo přiveze a podá alkoholikovi alkohol a až se projeví účinky a opadnou zábrany začne točit. A točí vše, i to, jak pije...

To je těžký a Helena T. je poslední dokumentaristka, které bych přisuzovala necitlivost vůči svému objektu.  Co vím, rozhovor byl dlouze domlouvaný Baarová v té době na tom ještě nebyla tak špatně, aby nevěděla, co to může obnášet. O láhev becherovky si požádala a tak jí ji režisérka přivezla. Věděla, že Lída není abstinent, ale netušila, že pije s takovou lehkostí a rychlostí. Vedle popíjení becherovky do sebe hodila i panák ferneta... a druhý den natáčení to bylo podobné. Záběr, jak Baarová pije becherovku, pak přirozeně funguje jako vysvětlení horší artikulace. Lída Baarová v té době prostě takhle žila a taková byla. A i v tomto stavu se dost hlídala, takže spoustu věcí neřekla, spoustě témat se vyhýbala a otevřela se a rozpovídala až mimo kameru (což samozřejmě režisérka nepoužila).

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 11:57
Reakce na Sweet Potato:

Nápad na dokument (jejímž základem by byl rozhovor z roku 1995) vznikl už v roce 2012. Původně to mělo být DVD, ale pak se rozhodli (Třeštíková a Hejna) pro větší tvar, filmový dokument, požádali o grant atd... takže žádné hbité natažení tv dokumentu a vykalkulované načasování. 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 12:16
Reakce na domenica:

Ale v televizi ten dokument (jeho kratší varianta) před několika lety šel.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 12:29
Reakce na Sweet Potato:

To šel. Krátkometrážní film (30 minut) Sladké hořkosti Lídy Baarové vznikl v tom roce 1995. A fakt bych to nenazvala kratší variantou Zkázy krásy. Když v roce 2012 Jakub Hejna ten dokument z roku 1995 objevil, tak mu materiál přišel skvělý a když zjistil, že povídání s Lídou Baarovou je celkem nějakých šest hodin, tak tam vznikl ten nápad udělat z toho celovečerní film, kde původní materiál bude "páteři", ale samozřejmě celé přestřihané a zgruntu přestavěné v rámci nového konceptu.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 21:14

Na Prima Zoom Tajemství vůní: santalové dřevo!

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 11. ledna 2017 22:36
Reakce na Sweet Potato:

Díky za upozornění, jinak by mi to úplně uniklo. A zrovna moje oblíbená složka. Fakt dobře natočené a přínosné (o těch nových technikách extrakce santalu z Nové Kaledonie jsem zatím neměla tušení) a s mým oblíbeným parfumérem. I když ani krátký výstup fešného Oliviera Polgea nebyl k zahození. Ve spojení se santalovým dřevem si totiž neumím představit nikoho lepšího než Christophera Sheldrakea.

Dobrý bylo i, jak se na konci ten majitel té santalové školky vyjádřil o hrabivosti čínských obchodníků s parfémy, že jim jde jen o zisk a vůbec nekoukají na obnovitelnost santalovníku, která je tak důležitá. Jak je vidět, nejen u nás je milujeme.

Stáhla jsem si už i ten první díl o levanduli a chystám se na něj. A koukala jsem, že má být ještě tonka, ylang ylang a růže. To mě bude taky zajímat.

Offline Ronna
1087 příspěvků moje polička 13. ledna 2017 17:23
Reakce na LennH:

Jinak cetla jsem jen poslednich par stranek, tak nevim, jestli to tu uz probehlo, ale na jare se urcite podivam na American Gods!

https://www.facebook.com/AmericanGodsSTARZ/

O čem to bude?