Televize

14. srpna 2014 19:56
Offline LennH
158 příspěvků moje polička 14. ledna 2017 12:38
Reakce na Ronna:

No jak moc se budou drzet predlohy nevim, ale v podstate cela kniha pracuje s premisou, ze verim-li v neco, toto existuje. Takze verim-li v boha, bohyni, mytickou bytost, tato existuje. V Americe proto ziji ruzni bohove a jim podobni, protoze imiranti vsech moznych zemi a kultur si je "dovezli" s sebou. To jsou stari bohove. A nastupuji novi - media, technologie, drogy atd. Stare a nove se dostava do stretu. Mezi tim hlavni hrdina, ktery ke vsemu prijde jak slepy k houslim. Je to takova trosku jina fantasy, ja mam Niela Gaimana rada, tak se mi to libilo, na toto zpracovani jsem prinejmensim zvedava. :)

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 18. ledna 2017 11:54

V návaznosti na nedávnou diskusi o Lídě Baarové (Renč x Třeštíková) a o filmech minulého roku vůbec, tak právě byly představeny nominace na České lvy. V kategorii nejlepší film se bude vybírat z filmů: Anthropoid - Já, Olga Hepnarová - Masaryk - Rodinný film - Učitelka.

Renčovo Lída Baarová získala nominace ve "vedlejších" kategoriích - nejlepší vedlejší ženská role (S. Stašová) - hudba - scénografie

Třeštíkové Zkáza krásou je nominovaná na nejlepší dokumentární film. Zároveň i na nejlepší střih.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 18. ledna 2017 12:11
Reakce na barbucha:

Koukala jsi už na ten poslední díl Sherlocka? Já hned v neděli. Co to mělo bejt - vykrádačka Saw? A to jak k tomu využili postavu Moriartyho. Fakt bych vzteky řvala a nejradši zapomněla na to, že celá tahle čtvrtá řada vůbec vznikla, kdybych mohla.

Offline Isca
4798 příspěvků moje polička 18. ledna 2017 12:17
Reakce na LennH:

Ukázka vypadá dobře, jen mám trochu obavy z nové postavy, ale když ho vymyslel Gaiman sám, tak snad tam zapadne.

Offline coralline
2218 příspěvků moje polička 18. ledna 2017 12:38
Reakce na wendulka:

Nejsem Barbucha, ale už jsem viděla. A rozhodla jsem se předstírat, že celej seriál skončil, když Sherlock skočil ze střechy. Dál už jsem jenom čím dál tím víc žasla.

Offline euridike blogger
3868 příspěvků moje polička 18. ledna 2017 12:44
Reakce na wendulka:

Ja jsem asi jedna z mala, komu se Sherlock s Cumberbatchem obecne moc nelibil, za to se mi moc libil v Parade´s End a v The Hollow Crown jako Richard III.

Byla bych hodne zvedava na serial Bohema (s ohledem na tema), ale herec Jaroslav Plesl kdesi zminoval, ze byl ponekud prekvapen, ze si autori nektere udalosti, skutecnosti a motivy ze soukromi hlavnich postav vymysleli, coz ho (a me taky) ponekud zarazilo s ohledem na to, ze se jedna o skutecne osobnosti, takze prisuzovat jim nejake chovani a postoje, ktere si autori kvuli dejove lince vymysleli, je ponekud problematicke (a nefer vuci tem lidem).

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 18. ledna 2017 12:48
Reakce na wendulka:

Jo, koukala. Copak Moriarty - mě úplně nejvíc dostalo, jak tam MUSELI vrazit tu Mary, a to její rozloučení! Voko nezůstalo suchý!

Bohajeho, a co ta sestra?! Navíc bylo od začátku úplně jasný, jak to skončí, resp. o co jí jde (opět voko nezůstalo suchý).

Mno, jak jsem pečlivě schraňovala předchozí série, tak tuhle si teda ukládat nebudu.

Jedinej světlej okamžik nastal, když matka vynadala Mycroftovi: Kluku pitomá!  Což je teda dost málo radosti na jeden díl

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 18. ledna 2017 13:41
Reakce na barbucha:

To zakončení se vzkazem od Mary už bylo vyloženě ubohý, než že by mě to dostalo.

Mně nejvíc naštvali s tou scénou, jak Moriarty přilítá helikoptérou, já celá natěšená a pak tam frkli titulek, že je to jen vzpomínka. To mi neměli dělat. Jak jsem před tím byla ochotná alespoň tolerovat tu třetí sérii, tohle už mě vyloženě urazilo.

No ta jeho sestra. To teda byla karikatura padoucha. To Lars Mikkelsen, co hrál Mangussena ve třetí sérii, alespoň za něco stál, že mu to člověk věřil. Holt ti Mikkelsenovci to maj v genech.

Nicméně mám-li být opravdu objektivní, musím dát za pravdu coralline . V momentě, kdy si scénáristé už vyloženě odchýlili od původních případů, začali si vymýšlet vlastní a z Mary udělali bývalou tajnou agentku, tj. od té třetí série bylo najednou kouzlo pryč.

Jo, to byl jedinej moment, kdy jsem se taky upřímně zasmála, když mu vynadala.

euridike Mně se ty první dvě série líbily z důvodu, že to bylo poprvé, kdy mě postava Sherlocka ani nenudila, ani mi nelezla na nervy jako třeba ten seriál s Johny Lee Millerem a Lucy Liu. Benedict Cumberbatch mě fakt bavil. Mě v Konci přehlídky hrozně rozčiloval ten jeho blonďatý přeliv. V Kruhu koruny si budu muset stáhnout a mrknout se. To by se mi asi mohlo líbit. Děkuju za tip.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 18. ledna 2017 13:45
Reakce na wendulka:

Jo jo, jak scénáristi začali příliš uplatňovat svoji uměleckou invenci, šlo to celý do kopru.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 18. ledna 2017 13:45
Reakce na euridike:

Nechci dělat nějaké velké závěry po prvním dílu a psát o promarněné šanci. Ale jo, jsem zatím spíš zklamaná. Očekávání byla asi příliš velká. Dění a postavy působí chaoticky, nepřehledně... to samo o sobě by (zatím) ještě tak nevadilo, navíc jsem zvyklá na to, že první díly českých seriálu jsou zpravidla nejslabší, nelogicky. Co mi ale vadí hodně je to, že je to takový zvláštní žánr. Není úplně jasné, nakolik autoři čerpali z historie a nakolik se jedná o mystifikaci. Vrcholem pak je, když postava Zdeňka Štěpánka oznamuje v rozhlase Mnichovskou dohodu. Ve skutečnosti ji ohlásil generál Jan Syrový (Zdeněk Štěpánek oznamoval informaci o ultimátu Anglie x Francie z 21. září). Tak tahle fabulace za asistence reálných postav mi přijde víc než problematická. Navíc se tam vedle reálných postav pohybují postavy fiktivní. Je to tak nějak divně neuchopitelné. Škoda.

Offline euridike blogger
3868 příspěvků moje polička 18. ledna 2017 14:03
Reakce na wendulka:

Myslim, ze The Hollow Crown bylo to nejlepsi, co jsem loni videla, vedle B. Cumberbatche me naprosto fascinuji S. Okonedo a Tom Sturridge. 

ukazka

ukazka

ukazka

Offline euridike blogger
3868 příspěvků moje polička 18. ledna 2017 14:11
Reakce na domenica:

Naprosto souhlasim...  (ale potrebovala bych prikyvujiciho smajlika s hodne smutnym vyrazem) Kombinace realnych a fiktivnich postav + manipulace s fakty + prisuzovani smyslenych vlastnosti a chovani realnym postavam.... to asi nemuze dopadnout dobre...  A to mam R. Sedlacka obecne rada (prehlizim tu neblahou udalost na Hrade).

Offline LennH
158 příspěvků moje polička 18. ledna 2017 20:41
Reakce na coralline:

Nejsem Barbucha, ale už jsem viděla. A rozhodla jsem se předstírat, že celej seriál skončil, když Sherlock skočil ze střechy. Dál už jsem jenom čím dál tím víc žasla.

Naprosto s vami souhlasim. Uf.

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 18. ledna 2017 21:43
Reakce na domenica:

Tak tímto pro mě Bohéma skončila. Filmařská licence ano, ale jenom do určité míry. To není jenom fabulace, to je znásilňování historické skutečnosti. Nevadí  mi, když se autor snaží zaplnit bílá místa v kontextu událostí, příčin a následků. Ale takhle manipulovat, překrucovat a páchat nesmysly.. Tím pro mě seriál ztratil veškeré kouzlo. 

Škoda 

Offline Ronna
1087 příspěvků moje polička 18. ledna 2017 21:54
Reakce na domenica:

Souhlasím. Taky nerada hodnotím ze začátku. Ale rušily mě i ty divné prostoje s hrající hudbou, která mi, nevím proč, připadala jak z amerického filmu. Chápu, že z dobových společenských komedií mohou někteří získat dojem, že to bylo fajn období a tvůrci se snaží ukázat, že skutečnost byla jiná. To je určitě třeba. Výsledek je ale velmi rozpačitý.

Ta Králová je postava skutečná?

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 18. ledna 2017 22:18
Reakce na Ronna:

Ne, ta je komplet vymyšlená.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 00:21

Mě se na Bohémě líbily některé herecké výkony - třeba JAvorský jako Burian anebo Rašilov jako Nový...... Ale děj je takový zvláštní, moc mě nenadchlo to usazení části příběhu do srpna 68, divně chaotický děj (až jsem se někdy neorientovala v postavách) - možná by stálo za to tam dát alespoň popisek s časovým údajem, příběh nehodnotím, neb do toho tolik nevidím, ale Králová mi přišla fiktivní...

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 08:51
Reakce na A666:

Herecké výkony zachraňují hodně. Rašilov mne až tak nenadchl, ale zato Dlouhý i Bareš. A především Javorský - to je nedoceněný herecký poklad! Rámec srpna 68 mi taky přijde zbytečný a matoucí, i bez něj to bylo místy nepřehledné, postav jak na orloji. Nelíbila se mi moc hudba. Vadila mi některá pronášená stokrát omletá klišé ("Burian je velké dítě") Zbytečnou nahou scénu asi bude potřeba brát jako režisérův podpis:-)) Ale přes to všechno jsem na další díly zvědavá.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 12:32
Reakce na Sweet Potato:

Herecké výkony zachraňují hodně. Rašilov mne až tak nenadchl, ale zato Dlouhý i Bareš. A především Javorský - to je nedoceněný herecký poklad! Rámec srpna 68 mi taky přijde zbytečný a matoucí, i bez něj to bylo místy nepřehledné, postav jak na orloji. Nelíbila se mi moc hudba. Vadila mi některá pronášená stokrát omletá klišé ("Burian je velké dítě") Zbytečnou nahou scénu asi bude potřeba brát jako režisérův podpis:-)) Ale přes to všechno jsem na další díly zvědavá.

Jo, Dlouhý velmi mile překvapil, fakt herecky hodně dozrál....... Celkově to vážně hervci azchraňují, no uvidíme jak to bude vypadat dál :)

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 19. ledna 2017 13:01
Reakce na A666:

Jo, už to není jen "ten mladší Bratr." On i Jeho bratrovi trvalo, než přestal být jen tím uchem ze seriálů. Bohužel odešel tak brzy.