Televize

14. srpna 2014 19:56
Offline Luna
10837 příspěvků moje polička 08. října 2017 07:16
Reakce na domenica:

Já jsem to ještě neviděla, kdysi jsem se spolužáky chodila na všechny koncerty, sólový koncert Filipa, na kterém jsem byla koncem 90. let, dokonce považuju za jeden z mála hudebních nadpozemskych zážitků...Ale od jisté doby, kdy tragicky odešel jeden z naši “topolovské” party, se té konfrontaci vyhýbám. Když vidím Filipa, ty vzpomínky proste hrozně moc ožijou... 

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 08. října 2017 11:10
Reakce na Luna:

Hm, tak to chápu, to je smutný a asi měla taky ty samý zábrany... 

Offline luciole
1160 příspěvků moje polička 28. října 2017 14:43

Dnes ve 20:00 na ČT2  Unaveni sluncem.

Offline luciole
1160 příspěvků moje polička 29. října 2017 10:53

Dneska ve 21:40 na ČT2  Kabaret.  

Offline luciole
1160 příspěvků moje polička 18. listopadu 2017 21:17

Dneska ve 21:40 na ČT2  Král Krysa.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 22. listopadu 2017 17:15

Koukám na O.J.: Made in America, jak se porotci (převážně černí) po letech přiznávají, že ho osvobodili z rasových důvodů... jak černoši po rozsudku křepčí v ulicích a vysmívají se bělochům... jak jeho (černej) obhájce si je jistej jeho vinou... a musela jsem jít od toho, jak se mi dělalo vzteky mdlo.

Výbornej dokument, ale jen pro silný žaludky.

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 21:27

Nevím, jestli už to tady nepadlo, ale o sobotách teď běží na ČT 2 dokumentární cyklus o pěstounské péči. Je to od Olgy Špátové, jmenuje se to Rodiče napořád a opravdu mě to vzalo za srdce.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 29. listopadu 2017 21:44
Reakce na Zina:

s tou jsem včera viděla rozhovor na dvtv, kde o tom mluvila a znělo to zajímavě...

Offline Liesel
1574 příspěvků moje polička 13. prosince 2017 14:13

Zina Viděla jsem jeden díl, velmi... jak to napsat, velmi krásně a citlivě podané a velmi výchovné a poučné pro děti, které to shlédly se mnu.

Offline Ginevra
896 příspěvků moje polička 22. prosince 2017 19:44

Dneska na ČTArt ve 20.20 Olé, olé, olé. Dokument z turné Rolling Stones po jihoamerických zemích korunovaný úzasným koncertem v Havaně. Viděla jsem a doporučuju. 

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 22. prosince 2017 19:57

A na dvojce od desíti Snídaně u Tiffanyho!

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 22. prosince 2017 23:33

brrr Taky zrovna už poněkolikáté sleduju.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 02. ledna 2018 22:02

Tak jsem se mrkla asi na půlku tý Marie Terezie. Božemuj. Císařovna, co vypadá a chová se a šklíbí jak služka... a se svým manželem mluví jak soudobá Mařka z Horní Dolní.

Ach jo. Takovejch peněz to muselo stát. Autorce by měli přerazit vobě ruce a zejména nasolit splátkovej kalendář do konce života. 

Offline Malvin
1595 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 08:58

barbucha Mně se to v rámci žánru kostýmní podívaná pro široké spektrum diváků líbilo. Jazyk sice často byl až příliš současný, ale to beru jako úlitbu divákům. A jako Marii Terezii si nepředstavuji jako nějakou ctostnou matronu. Na panovnickou roli nebyla připravována, po smrti otce byla určitě mnohem víc mimo, než bylo ve filmu ukázáno.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 09:20

Malvin 

Právě naopak, na panovnickou roli ji zcela určitě připravovat museli, protože od doby, kdy si její otec vydupal pragmatickou sankci, resp. po třech dcerách a bez perspektivy dalších dětí, byla jasnou dědičkou. 

Ctnostná matrona určitě nebyla, teda v mládí asi ne, ale to neznamená, že se musela chovat (a vyjadřovat) jako nějaká děvečka od krav. Vyrůstala a byla vychovávaná na císařským dvoře, prokristapána! A na jednom z nejpřísnějších, co se například etikety týče!

Úlitba divákům se v tomhle případě míjí účinkem a pokud snad někdo vůbec netuší, kdo Marie Terezie byla, k jeho vzdělání tenhle značně matoucí přístup rozhodně nepřispěje. Tenhle argument mi značně připomíná obhajobu těch Troškovejch sraček - "divák si to žádá"  No potěš pánbu s takovými diváky 

Offline Bowle
598 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 09:32

barbucha jediný, kdo se mi ve filmu líbil, byla zuzana stivínová v roli matky. škoda, že nedostala více prostoru. 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 09:37

Bowle 

Já to neviděla celý a Stivínovou jen krátce - zdálo se mi to jen nebo měla bejt skutečně jakože nalitá?! 

Mně se líbil Kotek. Ale zase - kdyby to neměl tak pitomě napsaný, ty dialogy a vůbec postavu... mohl by bejval dokázat víc. Jeho celkem moderní typ i moderní projev by příčetně vystavěný historický postavě jen prospěl!

Offline Bowle
598 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 12:47

barbucha stivínová popíjela dost  kotek se mi nelíbil vůbec, přišel mi slizký. ale možná to bylo těmi dialogy. na film jsem se těšila, ale jsem zklamaná. myslela jsem, že obsáhne větší část života panovnice, že tam budou i reformy apod. 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 13:25

Bowle 

Právě že měl takový blbý kecy! K tomu ten jeho přirozeně přidrzlej pohled/výraz je už prostě moc (na lotrinskýho velkovévodu samozřejmě).

Taky nevim, proč ty její začátky tahali dva díly, a šlus. To jsme se toho teda dozvěděli! 

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 03. ledna 2018 13:31

barbucha no, mně to přišlo (koukala jsem teda ne moc pozorně, ale víceméně na celý) že to autor pojal jako kostýmovanou harlekýnku. prostě drámo pro hospodyňky, aby si poplakaly jak ta chudera - vidělas to taky máňo? vona se snaží a ten jí zahejbá! nebo "vidělas jak jí tahali vod těch ubohejch dětí?" že to bylo za marie terezie jen kvuliva těm kostýmům prostě