Já jsem to ještě neviděla, kdysi jsem se spolužáky chodila na všechny koncerty, sólový koncert Filipa, na kterém jsem byla koncem 90. let, dokonce považuju za jeden z mála hudebních nadpozemskych zážitků...Ale od jisté doby, kdy tragicky odešel jeden z naši “topolovské” party, se té konfrontaci vyhýbám. Když vidím Filipa, ty vzpomínky proste hrozně moc ožijou...
Televize
Hm, tak to chápu, to je smutný a asi měla taky ty samý zábrany...
Dnes ve 20:00 na ČT2 Unaveni sluncem.

Dneska ve 21:40 na ČT2 Kabaret. ![]()

Dneska ve 21:40 na ČT2 Král Krysa.

Koukám na O.J.: Made in America, jak se porotci (převážně černí) po letech přiznávají, že ho osvobodili z rasových důvodů... jak černoši po rozsudku křepčí v ulicích a vysmívají se bělochům... jak jeho (černej) obhájce si je jistej jeho vinou... a musela jsem jít od toho, jak se mi dělalo vzteky mdlo.
Výbornej dokument, ale jen pro silný žaludky.
Nevím, jestli už to tady nepadlo, ale o sobotách teď běží na ČT 2 dokumentární cyklus o pěstounské péči. Je to od Olgy Špátové, jmenuje se to Rodiče napořád a opravdu mě to vzalo za srdce.
s tou jsem včera viděla rozhovor na dvtv, kde o tom mluvila a znělo to zajímavě...
Zina Viděla jsem jeden díl, velmi... jak to napsat, velmi krásně a citlivě podané a velmi výchovné a poučné pro děti, které to shlédly se mnu.
Dneska na ČTArt ve 20.20 Olé, olé, olé. Dokument z turné Rolling Stones po jihoamerických zemích korunovaný úzasným koncertem v Havaně. Viděla jsem a doporučuju.
A na dvojce od desíti Snídaně u Tiffanyho!
brrr Taky zrovna už poněkolikáté sleduju
.
Tak jsem se mrkla asi na půlku tý Marie Terezie. Božemuj. Císařovna, co vypadá a chová se a šklíbí jak služka... a se svým manželem mluví jak soudobá Mařka z Horní Dolní.
Ach jo. Takovejch peněz to muselo stát. Autorce by měli přerazit vobě ruce a zejména nasolit splátkovej kalendář do konce života.
barbucha Mně se to v rámci žánru kostýmní podívaná pro široké spektrum diváků líbilo. Jazyk sice často byl až příliš současný, ale to beru jako úlitbu divákům. A jako Marii Terezii si nepředstavuji jako nějakou ctostnou matronu. Na panovnickou roli nebyla připravována, po smrti otce byla určitě mnohem víc mimo, než bylo ve filmu ukázáno.
Právě naopak, na panovnickou roli ji zcela určitě připravovat museli, protože od doby, kdy si její otec vydupal pragmatickou sankci, resp. po třech dcerách a bez perspektivy dalších dětí, byla jasnou dědičkou.
Ctnostná matrona určitě nebyla, teda v mládí asi ne, ale to neznamená, že se musela chovat (a vyjadřovat) jako nějaká děvečka od krav. Vyrůstala a byla vychovávaná na císařským dvoře, prokristapána! A na jednom z nejpřísnějších, co se například etikety týče!
Úlitba divákům se v tomhle případě míjí účinkem a pokud snad někdo vůbec netuší, kdo Marie Terezie byla, k jeho vzdělání tenhle značně matoucí přístup rozhodně nepřispěje. Tenhle argument mi značně připomíná obhajobu těch Troškovejch sraček - "divák si to žádá"
No potěš pánbu s takovými diváky ![]()
barbucha jediný, kdo se mi ve filmu líbil, byla zuzana stivínová v roli matky. škoda, že nedostala více prostoru.
Já to neviděla celý a Stivínovou jen krátce - zdálo se mi to jen nebo měla bejt skutečně jakože nalitá?! ![]()
Mně se líbil Kotek. Ale zase - kdyby to neměl tak pitomě napsaný, ty dialogy a vůbec postavu... mohl by bejval dokázat víc. Jeho celkem moderní typ i moderní projev by příčetně vystavěný historický postavě jen prospěl!
barbucha stivínová popíjela dost
kotek se mi nelíbil vůbec, přišel mi slizký. ale možná to bylo těmi dialogy. na film jsem se těšila, ale jsem zklamaná. myslela jsem, že obsáhne větší část života panovnice, že tam budou i reformy apod.
Právě že měl takový blbý kecy! K tomu ten jeho přirozeně přidrzlej pohled/výraz je už prostě moc (na lotrinskýho velkovévodu samozřejmě).
Taky nevim, proč ty její začátky tahali dva díly, a šlus. To jsme se toho teda dozvěděli! ![]()
barbucha no, mně to přišlo (koukala jsem teda ne moc pozorně, ale víceméně na celý) že to autor pojal jako kostýmovanou harlekýnku. prostě drámo pro hospodyňky, aby si poplakaly jak ta chudera - vidělas to taky máňo? vona se snaží a ten jí zahejbá! nebo "vidělas jak jí tahali vod těch ubohejch dětí?" že to bylo za marie terezie jen kvuliva těm kostýmům prostě
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)