VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline mnum
2140 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:43
Reakce na OliveOyl:

Solathis to dítě s ní ale domů na reverz nepustěj. Musela by ho tam nechat a řešilo by se to přes sociálku. To je asi lepší, když si v nestřeženém okamžiku odběhne domů.

​proc by nepustili? normalne lze na reverz propustit domu, pokud neni podezreni na ohrozeni zivota

Offline OliveOyl
1919 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 20:05

mnum tak je to možná jenom šprajc našich pediatrů, 72 hodin po porodu, dřív neexistuje

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 20:06

mnum asi jak kde

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2022 20:11

OliveOyl dneska už to asi jde, existují i ambulantní porody. 

Ale jinak ten romský zvyk, to je teda hustý!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2022 20:13

OliveOyl to je zajímavá historka s tím výtahem! A jak moc se znali před tím? Jestli to byla nějaká dávná láska nebo prostě jen známí?

Offline mnum
2140 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 20:13

mnum asi jak kde

viktorka_od splavu mozna i jak kdy. V porodnictví se za posledni roky udelalo hodne zmen smerem k dodrzovani prav pacientu.
OliveOyl To bude tim. Nevim, jak by resili, kdyby to nektery rodic vzal opravdu vazne a hnal by to pres soud

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 20:20

Garfie V tom pripade jsem ho mela taky, i pres nastrih jsem asi 5 hodin po porodu uz byla vlastne fit (kdyz jsem si treba nekychla ). Akorat jsem sedala sa kruhu, zlatej to vynalez.

Offline mnum
2140 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 20:21

Jinak o tech Romkach, ktere musi co nejdriv po porodu za muzem, protoze jinak ma muz pravo ji opustit, jsem slychavala uz v mladi v miste, kde jsem vyrustala (vychod Slovenska). Jednu dobu jsem pracovala v porodnici, kde rodilo hodne Romek, nektere odesly domu i v den porodu a dite nechaly na oddeleni, vetsinou jako duvod uvedly, ze se musi postarat o decka doma. Po par dnech si prisly dite vyzvednout. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 20:24

mnum Byt hysterka, tak je muzu zalovat taky asi, bez ptani nastrih a tlaceni na bricho, informace az nasledne. Ale dcera mela snuru kolem krku a zasekla se ve mne, jsem rada, ze ze zareagovali pruzne a rychle a je bez nasledku (apgar mela 9, po minute uz 10). Taky je teda pravda, ze porodni asistentce jsem pri prichodu (uz prakticky pripravena tlacit, od prijezdu na sal do dcery na brise jsem mela mela  pres hodinu) rekla, ze hlavne doufam, ze ze konci budem obe zdravy a nejak si ze me urcite vyndaji...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2022 20:27

Solathis druhý porod jsem měla taky takový romský. Dokonce doktorka, co mě přijímala, říkala, že je škoda, že jí končí služba, že to bude super porodA měla pravdu. Zato po prvním do mě nalili půl litru krve. Od té doby vím, co to rčení o nalití krve do žil znamenáTo.bylo.naprosto.presne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2022 20:41

Solathis Já mám naprosto stejnou zkušenost z prvního porodu, taky nástřih (to mě teda asi informovali, že mě opíchají) a tlačení na břicho (to mi došlo, když si vedle asistentka připravila židličku). A jsem jim za to vděčná. Díky tomu jsem se vyhla císaři, byl to poslední pokus, ustávaly mi kontrakce a já po celé noci už usínala i mezi těmi kontrakcemi.

Offline mnum
2140 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 20:41

Solathis to je mi lito, zes to mela s komplikacemi. Ja se k porodu vyjadrovat nemuzu, nevim, co se smi a nesmi a kdy jak moc je potreba zakrocit, tak muzu rict jen ze hlavne ze jste obe v poradku!  A ze ty sama se tim netrapis

Offline Vari
2027 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 20:46

Ja v porodnici na dotaz, zda mam porodni plan, jen suse odvetila, at je dostanou nejak ven, ze to je muj celej plan.

Kazdopadne bych i celkem verila Lela, furt mi prijde pravdepodobnejsi, ze ji Karlos dal par facek, nez ze ho ona podvadela v sestinedeli po cisari. A zda se mi nejaky divny, ze na to prisel kvuli par sperkum. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 20:49

Mirka no UL nevím, já to fakt zažila. Já myslela, že si jde ven zakouřit, brala si přes župan bundu. A ona že ne, že běží domů. Bylo to u Apolináře, tenkrát ještě oddělení poporodní bylo v přízemí, ona že má rodinu dole u Vyšehradský, to bylo kousek. A abych to nikomu neříkala. Tak já si hleděla svýho novorozence, ale když přišla sestra, viděla dítě a matka nikde, tak jsem teda řekla, že někam šla a za chvíli se vrátí. Asi je to fakt nějakej zvyk, nebo tenkrát byl, už je to taky dost let. Ale já když si představila, že bych něco takovýho měla v ten okamžik absolvovat, tak i když jsem porod měla v normě, tak mě jímala hrůza. Ona pak ještě vyprávěla, že se to po tom aktu všechno líp hojí

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 20:59

Jennyfor 

To je nechutný

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:03

barbucha Jj, zvlášť když má člověk bujnou představivost a spodní partie v jednom ohni

Tak ale tahle holka sice vypadala na 15, ale dvě děti už měla doma, to byla ostřílená matadorka.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:38

Kdybych já si vzpomnela, kde jsem to četla...ale ono to prý má docela realnej základ, když už jsme u těch trochu nechutnych témat a tělních tekutin, tak sperma obsahuje a teď nevim - prostaglandiny?, který napomáhaj jednak vyvolání porodu a jednak zavinovani dělohy po porodu 

proste jinej kraj, jinej mrav 

a u apolinare maj upozornění, ze tam ambulantní porod nejde, ale vlastne nevim, co to znamená, jestli kdyby člověk sbalil dite a sel, jestli by tomu nějak účinně bránili nebo se na tom jen nelze domluvit dopředu? 

Offline rasaNori
8602 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:55

Heh, ambulantni porod jsem si mohla strihnout s druhou, protoze dite bylo za 2,5 hodiny venku od prvni kontrakce a mela jsem po porodu pocit, ze muzu lamat skaly. A pak jsem si predstavila ty tri dny jen s malou, no a bylo to:D

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:56

Já to mám teda z druhé až třetí ruky.... Když jsem před pár lety(naposled přesně před devítilety  teda) rodila, tak bylo zvykem nechat dítě s matkou a otcem chvíli samotné na porodním sále. No a u Romů se to tak prý nedělalo právě z důvodu existence zvyku, kdy má muž s matkou svého dítěte pohlavní styk hned po porodu. Že prý si to tak muž "pojišťuje".

Offline 999
18864 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 22:04

To je zajímavé, že jsem o tom taky slyšela a nemůžu si vzpomenout na ten důvod :-).