brrr Hele to tak dělají vepři, ne? Oplodní svini a ten vchod za sebou něčím zalepí, aby jim sok nelezl do rozmnožování. Teda doufám, že jsou to prasata. O tom romskem zvyku si myslím svoje a taky jsou v tom prasata.
VIP zjevy
Kan Nechci porovnávat chování vepřů a romsķé zvyky, ale tady jde o styk po porodu, ne po oplodnění.
brrr Já to pochopila.
Potrefenáhusa to s těmi prostaglandiny zní i celkem logicky/možně
Tady je článek k tématu.
https://www.novinky.cz/zena/deti/clanek/kdyz-zeny-rodi-podle-narodnich-zvyklosti-97490
Evaeva Na vyvolání je to asi celkem známá věc, ale po porodu zavinování dělohy podporuje oxytocin, uvolňovanej při kojení /když teda pominu riziko infekce a všechno ostatní/.
mirajo no na vyvolání to funguje opravdu dobře
jako mě to taky přijde poněkud fuj, ale spousta zvláštních zvyků má nějaký "vědecký" základ. Myšleno, že časem se zjistilo, že to skutečně mohlo dané věci pomoct.
Garfie Tak pro ten chlebíček do bufáče jsem si pár hodin po porodu šla také (měla jsem děsný hlad a oběd byl nepoživatelný), ovšem opustit porodnici z toho prodikutovávaného důvodu by mě opravdu nelákalo.... fuj tajbl....nepředstavitelné....
Evaeva Ja 4.5 hodiny od zacatku odtekani vody, nejvic me bolely ty odreniny - a fakt, ze jsem si vetsinu odsedela v cekarne pred ambulanci, protoze urcite jeste nerodim, pac jsem prvorodicka a navic v 38+1 zejo.
(na tuhle jednu jedinou sestru mam teda pifku). Stolicku si teda PA nepripravovala, v Thomayerce maji ta porodni luzka celkem nizka. Zato kyslik mi museli davat, nestihala jsem se mezi tlacenim nadechnout, manzel hlasil, ze jsem byla jako boruvka.
mnum Jo, ja vubec zaujala takovej trochu fatalistickej pristup - nejak to IVF dopadne - nejaky to dite bude - nejak ho ze me vyndaji a nejnoveji - nejak to dite nakrmime (aneb v planu bylo kojit -a kojim- ale jednu lahvicku hotoveho umeleho jsme doma meli pro pripad nouze - a uz se hodila).
Solathis já taky rodila v thomayerce
Být v čekárně, to chápu tvoje naštvání, teda. Myslím, že ten fatalistický přístup se ti u péče o dítě bude ještě hodit![]()
Solathis tak to jsou krásné zprávy, gratuluju! ![]()
Solathissuper pristup, ja jeste porad po temer 5 letech od prvniho porodu bojuji s tim, ze mam svoji predstavu o tom, jak by neco melo vypadat/probihat... a pak jsem nastvana, kdyz to tak nejde. Takze si to udrz, bude se ti jeste mnohokrat hodit, jak pise vyse eva ![]()
Běžte rodit do příslušnýho vlákna...já furt čekám na info co se děje u Vejmolů. Tady nic, tak jsem projela bulvár a že toho není málo :-)
stes To bude ještě velká show.
Já se zatím bavím takovými těmi nepodstatnými drobnůstkami:
"podvedla mne s mým dobrým kamarádem!" Stálo v tom videu, co prý už smazal.
"Seznámil jsem se s ním asi před dvěma měsíci," včera v rozhovoru.
Sweet Potato :-)...Pořád se něco děje..teď ta Narcosová do toho...Dáda s nadsamcem Felixem mají utrum, očekávám, že vypustí ještě nějakou pikantnost, aby se na ně nezapomnělo..who else???
stes Vzdycky kdyz vidim neco neco o Dade a Felixovi, je mi trochu lito, ze nemam koule na to, zeptat se Anicky, jak je to doopravdy...![]()
Solathis ta holka je chudák, hambou bych se za rodiče propadla, což asi taky tak cejtí. Kdyby se od nich distancovala, bylo by líp. S rodiči nemá žádnou povinnost se bratříčkovat a nikdo mi nepřesvědčí, že jí musej děsně sejřit.
stes Dáda s Felixem to ještě párkrát v bulváru zkusí, ale radši už si nechci představovat, co můžou ještě nabídnout. Počítám, že půjdou do plavek někde na pláži aby Dáda ukázala jaká je kočanda a tím to snad zhasne. Tyhle dva vylitý mozky jsou fakt peklo.
Ja tipuju,ze je Lela do tydne zpatky u Karlose.![]()
A ze mu zahla v sestinedeli neverim.A ten cikanskej zvyk je tedy pekne nechutnej.
Zarinya Teďka Karlos u Lely, ne? Nebojuje, peníze nemá, diamonds are Karlos's best friend ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)