Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 23. prosince 2021 23:38

Všechny máte krásný stromečky

Já už kolikátej rok jen takovou úlitbu - ozdobený větve... Ale zato jsme právě dodělali salát. Nadřeli jsme se u toho jak hovada - milostpán krájel a míchal, já dochucovala ...přičemž jsme se klasicky osvěžovali, pročež milostpán po pěti plzničkách zesnul a já naopak přemejšlim co si ještě dám

Offline dzizisketa
8434 příspěvků moje polička 23. prosince 2021 23:44

Štědrý den býval pracovní den - i když se zkrácenou pracovní dobou - až do roku 1988. A ne, teď jsem si to negooglila, je to jedna z milionu "velmi užitečných" informací, které mám uložené v mozku. 

Offline Mrakoplas
9876 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 00:23

Husto sneží. Bol by to krásny zasnezeny Štedrý deň, keby zajtra nemalo byť osem stupňov

Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 00:33

Mrakoplas V Brně taky sněží. Je to teda takové spíš zmrzlé, trochu dešťové, ale je bílo

Offline Mrakoplas
9876 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 00:48

Renusatko jj, zmrznutý sneh. Zajtra ma byť poľadovica. Sambo ide ráno na tradičný firemný beh. Dúfam, že si nohy nedolame

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 06:34
Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 06:38

continuity Kan krásné svícny.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 08:14

Já třeba za svobodna na Štědrý den pracovala a to bylo bezva! Ale pochopitelně pak jsem jela k hotovému k rodičům, že  Víc mi vadilo jít do práce během těch dvou svátků, kdy se potkávala rodina.

Ale mám známou, která pracuje jako prodavačka v potravinách, na Štědrý den dopoledne je často v práci, rodiče má cca 150 km daleko, tchány taky, ale opačným směrem. Ani jedni z rodičů nechtějí jezdit k nim, takže 25.12. u jedněch, 26.12. u druhých a 27.12. do práce. Prý Vánoce nenávidí a ani se jí nedivím. 

Offline MaeGandal
1627 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 08:35

V Belgii měli letos děti taky jít do školy i 24. Sice by skoncili uz ve 12. Diky/kvůli kovidu mají prodloužené prázdniny už od pondělí, ale taky jsme si říkali, jake to bude sváteční...

Offline rozarka
4155 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 08:38

Jojo, byl pracovní. Leckde se spíš popíjelo, tak zrovna tam to byl příjemný den. Nám šéf rozdával vyřezávané ozdoby, co dělal sám, zazpívali jsme koledy, zobali cukroví a pil se punč. Na to mám samozřejmě hezké vzpomínky, navíc nás pustil před polednem domů

Offline MaeGandal
1627 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 08:38

Garfie pamatuji si, jak jsem jednou před vánoci stála frontu v potravinách a zákaznice přede mnou si přečetla cedulku, že je obchod otevřený déle den předem nebo i dopoledne ve svátek nebo něco podobného a té paní za kasou říkala, že to je fajn. Ta jen odtušila něco ve smyslu, že jak pro koho. Naprosto  jsem ji chápala 

Offline rozarka
4155 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 08:41
Reakce na Pinot Noir:

continuity Kan krásné svícny.

​K tomu se přidávám. 
Kan prosímtě, proč se na takový svícen dávají dvě svíčky?  Je to nějaké pravidlo, nebo podle gusta?

Offline Vilemina
2324 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 08:49

Všem krásné a klidné svátky

Salát hotov, jdu vyrábět rybi polívku, pak jen obalím řízky, letos je to takové příjemně plynoucí, žádný(skoro)stres. Hraje mi tu vánoční hudba středověku, voní františek, všichni ještě spí, pohoda! 

Offline černá káva
2035 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 08:49

rozarka Tak jsem po dlouhém pátrání objevila domecky, které se mi libi. Jenze je nemeli a že budou každým dnem. Tedy čekala jsem do pondělí,tohoto. Mam je někde cestou do zasilkovny. ( Urychlit to nešlo, je to takový  malý obchod).

Ale vnuci přijedou až po svátcích.

Offline černá káva
2035 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 08:52

U nás už je po sněhu. Ale to už tak je.

Preju všem krásné svátky.

Offline letfenixa
10243 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 09:06

Máte to krásne nazdobene,  u nás je výzdoba plne a pevne v synovych rukách,  čo ma teší. 

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 09:09

Taky jsem v byvale praci mivala Stedry den jako pracovni, bravala jsem si sluzbu, ze jsem byla na telefonu a jela jsem tam podle potreby. Obvykle byl klid, za ty roky si pamatuju akorat jednou na chvilicku a jednou teda asi na 8 h, to tam sel manzel se mnou a v prostojich mi tam delal zabavu

Jinak protoze zitra odjizdime k rodicum, tak jsme se rozhodli davat nasemu batoleti dneska darky prubezne, at si je uzije. Rano dostal prvni, sroubovaci zviratka, no a prekvapive ho nejvic zajimal balici papir, pak krabicka a pak ovladac na rozsveceni svetylek na stromku, se zviratkama svihnul pod gauc a nezajem  

Offline Mrakoplas
9876 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 09:10

letfenixa to je skvelé

Offline marieu
5088 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 09:12

Vilemina vánoční hudbu středověku taky dáváme kadý rok a bez františku ani ránu. Krásná atmosféra, ty svícny

Renusatko naše děti zatím neví, že by do stromku mohly mluvit- zatím ho vždycky viděly až na štědrý den ráno, což je první moment, který mi vžene slzy do očí. Pak ta rybovka ke snídani a spousta dalších. Stala se ze mě plačka... 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 09:18

letfenixa Krásný obrázek.