continuity nejpracnější ale nejlepší
Taky jich každý rok máme tak 15
Čas vánoční...
brrr no právě, do půl sedmé budeme muset vyrážet zpět. Ale chceme jít před tím i do skleníku, budeme tam tedy brzy.
dzizisketa Stromek určitě krásně voní a líbí se mi, jak na něm ozdoby vyzní. To mi u super hustých jedliček někdy vadí, že moc není kam věšet. Ale letos máme též z domácích luhů, konkrétně z místního zahradnictví.
(Jaký, zatím netuším. Muž ho má v autě a zítra s ním ještě pojede do práce. Stromek až na Štědrý den, neprůstřelné pravidlo.)
Emerald mimo téma, ale vy to doma musíte mít hrozně hezký![]()
Máme to linecke upecene na krúžku, vanilkove rožteky a 2xšuhajdy.
monis Diky. Jsem spokojena, neco zustalo po babicce a dedovi (treba ty kocarove lampy na schodech), neco jsme zmeniii, hodne modernizovali, ale porad je to pamatkove chraneny dum, ktery ma svoje mouchy. Ale ja jsem zvykla...
a lopata je ještě v kůlně?
dzizisketa Stromek je super. Ani nevim, že je tohle nějaký projekt. Máme stromek z místní prořezávky už několik let. Letos máme smrček, tak to dlouho nevydrží a bude jehličí brzy dole.
continuity Co je na vcelich ulech pracnyho? Testo na podlozky je raz dva, na vrsky smicham orechy s cukrem a vajickem, vytlacim tvar, necham do druheho dne uschnout, naplnim a hotovo. Jako kdyz to ted po sobe ctu, tak to pracne vypada
, ale fakt neni. Nebo aspon ne ten muj recept.
Pinot Noir Jestli ti to trochu zvedne náladu, tak manžel dneska přinesl pětikilového, menší už prý taky nebyli
Ale nebyl nijak tučný, a my řízky z kapra milujeme, tak si je aspoň užijeme několik dní k snídani, obědu i večeři ![]()
Emerald mně to přijde pracnější než většina, co děláme. Nebo možná spíš jako víc patlání. Ale je teda pravda, že mně moc nebaví ani ty různé kuličky, jak jsem zjistila. Nejradši vykrajuju, všechny další dokončovací práce jsou víc utrpení. Kromě zdobení perníčků.
A ostří se opravdu dá spustit.

Pinot Noir do Čakovic jezdívám na vánoční koncert, sestřenice holky tam zpívají ve sboru. Ta výzdoba kolem kostela je tam každý rok a je to moc pěkný, rozsvícený večer za tmy.
dzizisketa Holy shit!!! ![]()
dzizisketa Tohle je stromek podle mého gusta :-).
To souhlasím, tahle Alenka byla nejlepší!
(na Andersena mám ale radši Cyrila Boudu, ono je to asi o zvyku - co jsme viděli v dětství jako první)
Andersena s Boudou taky mám ![]()
Dnes rano jsem se probudila a neni mi dobre. Pali me na hrudi, poboliva v krku a boli svaly. Teplotu (zatim) nemam, tak doufam, ze at je to co to je, podari se mi to rozehnat. Fakt bych nerada onemocnela na Vanoce. Budu sice na Stedry den sama doma, ALE: Na Bozi hod mam jit do prace se zmrzlinou a tesim se na to jako mala ![]()
Tradice svatecni zmrzliny zacala na Den dikuvzdani, kdy jedna z nasich vedoucich smeny, ktera je hodna a ma deti rada, vyhlasila, ze v jidelne sice bude svatecni obed, ale ze bude stat za starou belu, takze jestli chceme, muzeme detem prinest neco na prilepsenou. Ja jsem se deti ptala, co by jim udelalo nejvetsi radost, a pry zmrzlina, protoze k te se za cely rok nedostanou. (Jine sladkosti dostavaji od ucitelu, ode me, nebo si je muzou v jidelne koupit za body za dobre chovani). Tak jsem dotahla zmrzlinu a melo to obrovsky uspech! I ti nejotrlejsi pubertaci mi prisli podekovat, takovou odezvu jsem vubec necekala.
Takze to planuju na Christmas Day zopakovat, akorat ze to pojimam jeste velkolepeji a vsech deti jsem se vyptala, jaka zmrzlina je jejich nejoblibenejsi. Mam seznam, a zitra jsem to mela vsechno nakoupit spolecne se slehackou a cololadovym syrupem, at je to fakt ve velkem stylu.
Jestli se zitra probudim marod, tak se fakt rozbrecim ![]()
MP MargeDržím vsechny pěsti, co mám. (A nový rok bych taky brala případně svátečně;-)))
Karja Diky ![]()
Mas pravdu, Novy rok je prece taky svatek ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)