Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline dorota
1156 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 19:50

letfenixaja úliky niekedy robím. Minulý rok som robila klasické úliky, dnes som skúšala malinové. Chuťovo sú OK, len estetika pokrivkáva. Nie vždy sa mi ich podarí pekne vyklopiť.

Offline Samantha
2889 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 20:04
Reakce na MP Marge:

Fakt bych nerada onemocnela na Vanoce.

Jestli se zitra probudim marod, tak se fakt rozbrecim

​Špatná afirmace.

a) Fakt chci být zdravá na Vánoce

b) Zítra se probudím čiperná a v pohodě. 

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 20:06

Samantha Mas pravdu, musim vizualizovat!

Uz je mi lip

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 20:38

Myrtila já zas váhala, jestli vzít jednoho kapra, nebo dva, nakonec jsme s mužem usoudili, že když letos nebudou na večeři jeho rodiče, tak nám stačí jeden. Ale chceme řízky, z ocasu salát a z kostry vývar, tak jsem si pořád nebyla jistá...no a obřík to za mě vyřešil, vyjde na všechno.

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 20:41

Pinot Noir Vesmír vám poslal přesně takového kapra, jakého jste potřebovali

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 20:49

notnamě na tom překvapuje, že se stále četla a čte, ty jsi jistě nejméně o generaci mladší.

Já jsem ji četla x krát, ale pak jsem na ni úplně  zapomněla, až zase tady jste mi ji připomněly.

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 20:57

Myrtila jo! 

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 21:01

Pinot Noir zas velkej kapr má velký kosti, ty se líp hledaj! ;)

já mám čtyřkilovýho od místního rybářskýho svazu a je to holka (jikry), takže super! oni ti rybáři řikaj, že to nejde poznat předem, ale já jim věřila!

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 21:04

Kvůli té naší střevní viróze jsem začala s cukrovím až včera v noci a dnes jsme skoro nebyli doma, takže toho víc nebude. Ale stačí to, muž je v cukroví velice vybíravý a mně na stará kolena začalo chutnat linecké natolik, že ho vlastně považuju za dokonalé (to svoje samozřejmě ), takže nic jiného nepotřebuju.

Offline dzizisketa
8434 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 21:05

Pinot Noir

Linecké JE nejlepší! Já ho teď jdu lepit.

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 21:11

dzizisketa já ho měla jako dítě ráda, ale jak jsem začala péct, různě jsem experimentovala, byly roky, kdy jsem pekla 12, 15 druhů, a nic z toho nebyla taková ta klasika. No a jak se narodily děti, zatoužila jsem zase po tom, co jsem znala z dětství, a zjistila, že všechny experimenty se můžou zahrabat, že klasika je klasika a linecké je dokonalé. 

Offline dzizisketa
8434 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 21:22

Pinot Noir 

Jj, křehkost s nádechem citronu a vanilky a rybízová marmeláda... Já mám teda moc ráda i linecký koláč, mřížkový.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 21:35

Emerald tak podložky peču. Pak dělám ty hnízda, při těch kuličkách, které se dávají do formiček jiné kuličky už končí, tady jsem stěží v půlce. 

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 21:36

Pinot Noir Jojo, to jsem říkala po tom malinovem faux pas. Že cukroví je z pár druhů surovin a prostě to nejlepší se už vymyslelo:D, že je přece nesmysl aby se z dvaceti ingrediencí pořád něco ještě dalo vymyslet furt a furt. 

A kapra máme čerstvého, říčního, včera chyceneho. Kdepak nějaký namáčení do mleka:D

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 21:44

Lenka22 Mně překvapilo, když jsem tu četla tu prvotní zmínku o knížce s ilustracemi z šedesátých let, protože jsem to považovala za knihu z konce osmdesátek, kdy jsem ji dostala na Vánoce a četla ji. Jsem si ji vyhledala na databázi knih, že je to tatáž kniha a nejde o shodu názvu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2024 22:09

Karja no ty malinové úly jsou moc dobré

Ale jinak souhlasím, linecké je nejlepší, ale teda tenké a nepocukrovanéA mřížkový koláč taky miluju 

Offline Gatita
8172 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 22:13

MP Margebrzy se uzdrav. Pres svatky aspon byva moznost si odpocinout, aniz bys musela resit pracovni veci.  Chaba utecha, vim. A to s tou zmrzlinou je moc krasne

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 22:13
Reakce na Makara:

Kokoska

a lopata je ještě v kůlně?

​Ale jo, ja uz jsem zvykla, ze je obcas trochu roztrzity

Ale koupil ryby a zapasoval stromek do stojanu, budiz mu odpusteno!

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 22:16

Pinot Noir muz koupil kapry dva, jeden byl trikilovy a druhy pry necelych 3,5. A to pry mu dost hledali ty nejmensi.

Offline Malvin
1595 příspěvků moje polička 22. prosince 2024 22:16

Ze tří druhů úlů byly letos ty malinové zvolený jako top. Koupila jsem přímo malinový prach; žádné doma mixované mrazem sušené maliny. Mě teda nejvíce chutnaly při výrobě ty citronové. 

Ale dnes jsem jedla jen podvodníce a linecké.