Teda napsat já sem....je mi úplně proti srsti, fakt mi to vadí i vizuálně.
Jazykové přestupky
Ďakujem za vysvetlenie.
Pár lidí to tady používá běžně a tím, že jsou stylisticky a jazykové obratní, nijak mě to neruší. ![]()
Garfie promiň!
Ounz taky jsem si u tebe na " sem" pracně zvykala, ale beru to jako tvojí obchodní značku už na MP![]()
Edit a samozřejmě vím,že víš.
Garfie Já bych vynechala to já.
Já jsem hvězda. / Já sem hvězda ./ Sem hvězda. ![]()
tak jasně, východní část republiky s tim má asi docela problém, chápeme
a vy prosím také mějte pochopení ![]()
Tak Betty já už sem za to ‘dostala’ a jednu chvíli sem se fakt snažila, jenže v zápalu boje sem na to zapomínala, takže sem měla příspěvky se jsem i sem, no tak sem s tou snahou zase radši sekla
Ounz Kupodivu mi to u tebe vůbec nevadí, protože vím, že gramatiku umíš.
Ale obvykle se to sem v jiných diskuzích, nebo komentářích často spojuje s částečnou pologramotností pisatelů.
Většinou proto, protože je gramatika mimo úroveň jejich chápání. A velmi často tam současně chybí i jakákoliv interpunkce. Ale současně přiznávám, že sem tam nějakou tu čárku taky vynechám, žvláště, když píšu z mobilu. zdržuje to. Ale současně si hlídám srozumitelnost. Někdy ovšem to, co čtu na několika řádcích je jeden šílený maglajz, kde je potřeba nejdřív rozklíčovat, co všechno chtěl autor sdělit ![]()
Garfie Jo, většinou je to "scháněla sem", nebo tak něco ![]()
Garfie dík (si budu teďka extra dávat pozor, abych nedělala hrupky
)
Ounz Kupodivu mi to u tebe vůbec nevadí, protože vím, že gramatiku umíš.
No, a takových případů je tu víc. Tak těch jsem se chtěla "zastat",
když jsi na původní dotaz EJK: "Tu na pfm sa stretávam s "sem, si..." . Ako je to teda správne?" reagovala slovy, že "sem je lajdácky jsem". Může být a nemusí. A zrovna tady většinou není, řekla bych.
Ounz Chrupki
Sweet Potato sakra, mám tam chybu ![]()
Teď při čtení jsem si uvědomila, co tu na PFM občas vidím a připadá mi to zvláštní - divný slovosled a použití "mi" místo "mě/mně".
Třeba věty: Mi to ruší. Mi to dneska přijde.
daniela no ale to se normálně používá v hovorový řeči třeba na severní Moravě.
Potrefenáhusa Možná v hovoru by mi to tak divné nepřipadalo, jako když je to napsané ![]()
... a tím by se dala ta česko-moravská jazyková půtka pěkně uzavřít - jsme si kvit
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)