eM To je hezké. ![]()
Čeština - chrám i tvrz
My taky používáme vaše slovo:)![]()
A nasyslime se, tzn. Nacpeme se ve velkém množství do malého prostoru, i když všichni tvrdí, že se tam nic nevejde.
Sweet Potato
Co je to kryseser?
Něco jako neceser?
Přesně. Tuším, že to má původ v nějaké forbíně V+W. Sedí ve vězení, nesou krysu...
Mha Jasně - nasyslit od toho, že si sysel hromadí zásoby.
Teď se nám povedla krásná věta. Na náš sraz matek se přidala dcera jedné z nás. Víme, že má nového hocha. Loudíme fotku: Prosyslila ses nám na slet, tak ukaž Křečka! (Hoch je skaut s touto přezdívkou). Miluju češtinu.
Mha Werich a Horníček (nevím, jestli už i Voskovec), hra Ceasar, forbína. Papulus a Bulva ve vězení, najdou krysu.
Je chcíplá?
Buďto chcíplá, nebo tají dech.
Tak dlouho tajila dech, až chcípla.
Pak si z ocásku udělá rukojeť, chodí s ní jak s kabelkou, krysa nese...krysesér.
Mha V rodině mé kamarádky nebyla fešná holka kočka, ale lasice.
teď už budu vědět.
Je vůbec zajímavé, kolik zvířat kolem sebe máme.
Slepice i pávice
Šneky i tryskomyši
Lasice i hrochy...
Mimochodem, viděl někdo z vás někdy živého vola?
Mha Zajímavá otázka, dělají se ještě vůbec? Dříve se používali jako tažná zvířata, ale dnes se kluci od krav používají buď na semeno, nebo na maso a svalovina líp narůstá nevykastrovaným.
Já se na to ptala, prý je přestali kastrovat asi od 50. let.
Ale možná, že někde ještě jsou, ale zase nevím, proč.
Že by u jesliček stál kastrát? No nene, tak zas vůl není tak agresivní jak bejk, že jo. :D
Čtyřnohého leda někde mimo Evropu.
Mha V rodině mé kamarádky nebyla fešná holka kočka, ale lasice.
v mém širokém okolí zase výraz lasice je používán jednoduše pro takovou tu pardon vychcanou mrchu
Muslik To dává smysl.
Pravidelný mail z mé oblíbené pražírny kávy ![]()
Dnes se podíváme na kávy z Etiopie, Rwandy, Tanzanie a Keňe, zemí, které jsou pro svou kávu proslulé po celém světě.
Ale aspon se ta zprava rymuje![]()
Monulinecenka Ňeňe!
jerry To mě nenapadlo, že to je vlastně báseň. Já to tu hejtuju a ono to umění ![]()
Sweet Potato jójó
Monulinecenka Chybí ti háček nad j. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)