viktorka_od splavu
ucho máme!
Domáce spotrebiče
viktorka_od splavu tak to jsi me nepotesila, ze stare roomby jsou lepsi. Muz mi predloni koupil lepsiho robota, ze roomba bude v patre. No a po asi pul roce jsem ten kram odnesla a stoji v koute. Uplne nejhorsi je na nem ten rotacni kartac, neda se koupit jiny a je tak jemny, ze se necim okamzite ucpe. A kdyz jsem pustila roombu versus ten novy, tak roomba mela plnou nadrzku vseho a ten novy skoro nic!
Dyson by byl doplnkovy, ale stoji vazne uz dost na nejaky muj rozmar
. Ale hlavni mistnost (asi 50m2) vysavam prakticky denne. Robot vysaval denne, ted jsem nahrana no.
Evaeva
(me jen pobavilo co vsechno je nadstandard:-))
Zuzuli netuším jak koberce, máme jen takové psí odpočívací, který vždycky před vysáváním vyklepu z okna a jinak peru, ale máme přes čtvrt roku Xiaomi s vytíráním. Nevěřila jsem, že to k něčemu bude, ale zatím panuje nadšení.
Oproti starší Roombě je to tiché a nemlátí to do všeho jak hluchý do vrat, nenamotává zapomenutý kabely a před návštěvou to tu nechám prolítnout i s vytřením (vytírá to dvěma polštářkama a ne teplou vodou, takže jsem si myslela, že to bude katastrofa, ale nemohla jsem 2 měsíce chodit, muž za tu dobu uklidil 1x a ten vysavač to udržel fakt docela dobře!).
Mám teda ještě kabelový Miele na velký úklid, postele, gauč, tyčový Dyson na gauč a rychlé denní přecucnutí, ale nejvíc jezdí robot.
A máme psa, kterého drahý často i v tomto počasí po venčení jen otře ručníkem; takže příležitostí k nepořádku hodně ![]()
Zu to by se mi dost líbilo, něco tu vypustit co vysaje a vytře, když jsem pryč.Akorát bydlím asi na 18m2 na který se musí vejít kuch.linka, postel, stůl a skříň :D
Tyčový by byl asi nejlepší potřebuju vysávat denně, ale dysonje fakt dost drahý.
Zu to můžu potvrdit, mám už asi 3 roky taky vytírací Xiaomi, je tenkej, všude vleze, vysaje vytře, na mobilu udělá mapku kde byl, je hezkej bílej - jsem spokojená; mám teda parkety bez koberců, jen v koupelně zvednu předložku u vany... a byl levnej, do pěti tisíc myslim
bublifuk já jsem měla i tyčák s vytíráním. Já to nakonec nepoužívala, ale třeba by ti to vyhovovalo. Na ten dětský bordel to nebylo, ale na běžné setření by to třeba fungovalo.
Zu diky. My o tom vytirani taky uvazovali do chodby, kde je ted na dlazbe naslapano z bot. Zadne zvire nemame, jen male dite a tak drobky vsude. Mame dobry klasicky vysavac, nevadi mi probehnout o vikendu byt behem par minut s nim a poradne vysat i koberce, ale predstavujeme si neco, co rano vypustime a vecer se vratime do bytu bez drobku na zemi ![]()
Zuzulipočítej s tím, že abys ho mohla ráno vypustit, je potřeba ten prostor nachystat (minimálně zvednout židle). Protože se mu sice dá vyznačit prostor, ale u nás jsou ty drobky jak na potvoru zrovna tam, kde je málo místa (pod jidelnim stolem) a bez ty přípravy by neprošel.
Nejlepší je předsíň, tam je na zemi jen sušák na prádlo a ten se dá vždy strčit do ložnice. V dětském pokoji nejde vypustit vůbec a v ložnici neprojde všude, musím ho přesouvat já.
continuity já taky zvedám židle, ale když máš místo, stačí je odstrčit. Aspoň ten náš se mezi nohama vymotá, i když mu to trvá tak třikrát dýl
Ložnici zvládá přestože to jsou vlastně tři 70cm průchody, akorát se nesmí zabouchnout v koupelně
Ale v dětských pokojích vůbec vypustit nejde. Předsíň vyžaduje velkou přípravu, ale my tam máme milion těch dětských krámů a navíc je spojená s budoucí komorou, takže další milión krámů. Nicméně ten obývák a chodba se díky němu vysávají asi třikrát častěji než dětské pokoje, takže já ho miluju.
Evaevanás pod zidlema neprojede, takže já je zvedam na stůl, ale zas tam musí být místo. Než to vše vyřeším, velkým luxem mám vlastně hotovo.
continuity já je taky zvedám. Jako ta příprava samozřejmě zabere čas, ale dělala bych to samé i při normálním luxování (omést drobky ze stolu a židle zvednout nebo posunout). Jasně, půl hodiny tu sbírám hračky ze země, ale aspoň mně to donutí je uklidit. Luxovat ručně, taky s nimi musím něco udělat. Mně jako důkaz stačí ta frekvence luxování prostor, kde pustit lze a kde ne![]()
Rozmyšľam nad kúpou parnej pračky, máte nejaké skúsenosti? Oplatí sa kúpiť či nie? A ak mi dáte tip na dobrú práčku, budem veľmi rada. Nemusí byť len parná, ale nech má aj krátky program. Ďakujem.
milacka mam pracku s parnim programem od leta, AEG 7000 series ProSteam. Je skvela, ma kratky program na 30 stupnu a 20 minut i program na vlnu, ktery mi nesrazil ani svetr z kasmiru a hedvabi. Ale priznavam, ze jsem zatim uplne nepochopila, k cemu ten parni program je. Obcas ho dam na spodni pradlo, ale treba na rucniky to nejde, protoze ma omezeni na tri kila pradla, ac pracka je na osm a rucniku peru vzdycky vic najednou.
continuity u nas by nemel byt problem s tim, ze nekam nezajede. Mista dost, nabytku malo. V chodbe neni na zemi vubec nic, ani boty, v loznici jen stoji postel, pod kterou projede, a skrinova stena. V obyvaku s kuchyni uprostred gauc na nozkach a jidelni stul. Okolo je dost mista na odsunuti zidli a na zcela prazdnem jidelnim stole trvam i bez robotickeho vysavace, toleruju maximalne vazu s kvety. Jinak je vsechno podel zdi od zeme. Susak uz nastesti doma nemame. Jediny problem by byl detsky pokojik, ale tam se daj zavrit dvere a vyluxovat o vikendu.
On asi neni uplne nutny, tady je vzdycky vsechno strasne rychle uklizene, beznym vysavacem je cely byt za par minut hotovy. Ani tu neni zdaleka tolik prachu, jako ve starem byte, kde se druhy treti den delal povlak na nabytku. Drobky pod stolem staci zamest kostatkem s lopatkou. Ale i tak jsme zacali premyslet, jestli by to nebylo fajn a nebo to je zbytecne.
Zu to by se mi dost líbilo, něco tu vypustit co vysaje a vytře, když jsem pryč.Akorát bydlím asi na 18m2 na který se musí vejít kuch.linka, postel, stůl a skříň :D
Tyčový by byl asi nejlepší potřebuju vysávat denně, ale dysonje fakt dost drahý.
Jestli potřebuješ vysávat denně, tak je ten kulatej robot ideální. Je jedno, že máš malej prostor - tím líp bude vysáto
Přijdeš domů, budeš mít čisto a už bude zalezlej v nabíječce...
Zuzuli nábytek on objede. Největší problém jsou hračky a jiné krámy na zemi a toho u vás asi tolik není. Musíš teda počítat s tím, že když ho necháš uklízet celý byt naráz, tak nevysaje za dveřmi, kde se nejvíc usazují vlasy a prach.
Evaeva ja bych prave rada, aby to bral i pod postel a gauc.
Hracky kazdy vecer vsechny uklizime a rano uz nic po zemi nestiha rozhazet, takze ve vsedni dny by mel vydavac volne pole pusobnosti.
Já mám ten kulatej nesmysl (Concept) asi taky tři roky jak RoSa (že jo?), a poslední dobou mi leze na nervy anžto po takový hodině ježdění začne hledat nabíječku jakože už má dost. A přišla jsem na to, že když ho vypnu a znova zapnu (ani nevysypávám), v klidu začne rejdit znova a minimálně další hodinu ještě vydrží. Co to je zas za móresy?!
Zuzuli já myslela u něčeho, co stojí na zemi. Když je víc věcí k objíždění, tak to dýl trvá, ale udělá to. U podjíždění bude záležet na výšce, kterou on vyhodnotí jako průjezdnou, což je ti nejspíš jasný ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)