Lenka22 já si plyn nechala odstřihnout, já to fakt nemám ráda. Indukce se mnohem líp čistí, má pojistku proti přetečení například a nemáš doma otevřený oheň. A je prý o trochu rychlejší, ale to bude záležet na nádobí.
Domáce spotrebiče
Lenka22 nevadí překypění - není co uhasit, lépe se čistí sporák - hladká skleněná plocha, není plamen - neusazuje se mastný povlak z hoření a neznečišťuje se vzduch v kuchyni (zplodiny, úbytek kyslíku)
Lenka22 snadny cisteni, nastaveni casu vareni, klidne muzes odejit a nechat tahnout vyvar treba, v mensi kuchyni jsem vyuzila i moznost pouzivat sporak jako cast pracovni plochy
ja varila na vsem a indukce jednoznacne vyhrava
Lenka22 argumety jsou hlavně úklid. Rychlost je přibližně stejná. Já jsem měla vaření na plynu ráda, ale ten úklid mastného bordelu všude bych už znovu nedala. Taky je fajn, že si na indukci můžeš spojit zóny na velké kastroly.
Díky všem za reakce. A ještě otázka - teď se dělají, hlavně asi u plynu, ty ovládací knoflíky hned vedle těch hořáků, máte to někdo? Mě to přijde extrémně nepraktický, musí to být pořád zablemtaný a zamaštěný...?
Lenka22My máme plynovou desku s knoflíkama hned vedle a není to tak hrozný. My máme spíš zablemcaný ty hořáky, protože se nechám snadno rozptýlit a vždycky mi přeteče polívka :o)
Ale teda na dovolený jsem vařila na indukci, tam mi ta polívka přetékala na ovládací panel, který je taky hned vedle a přepínala mi tím teplotu na plotýnce, to mě trochu štvalo.
Jo a já po plynu ani tak netoužila, chtěl ho muž, který teď tvrdí, že kdybychom předělávali varnou desku, tak by radši přešel na indukci, že už jsou prý stejně dobrý jako plyn. A fakt je, že na uklízení určitě lepší :o)
A co hrnce a kastroly? To chce asi nový, že?
A čistě prakticky - dám vařit brambory, voda uz vře, na plynu ztlumim s okamžitou reakcí vařené vody.Na indukci to taky reaguje hned nebo dobihá to teplo? Tohle je čistě otázka manžela :-) Úklid je mu prej jasnej :-)
Lenka22 indukce reaguje hned.
Lenka22 na indukci je reakce okamzita
Lenka22 Zkus na ně přiložit magnet, pokud drží, půjdou i na indukci. Ještě je teda dobré, aby měly rovné dno, aby se nehoupaly (což mi dělala jedna pánev).
díky moc všem.
Lenka22 Z plynu jsou očouzený hrnce a blbě se to čistí, ale zase bramborový lokše jsou z plynu/plotýnky lepší, nebo topinky a popcorn z hrnce líp puká nad plaménem. Jinak úklid jednoznačně indukce.
Lenka22 To vaření je dost stejný, ale jestli budete pořizovat indukci, tak si prostudujte jak funguje ovládání, protože jsem ji na těch dovolených potkala vícekrát a některá měla to ovládání hrozně otravný, že trvalo hodně kliknutí než si člověk nastavil, co chtěl.
Lenka22 To vaření je dost stejný, ale jestli budete pořizovat indukci, tak si prostudujte jak funguje ovládání, protože jsem ji na těch dovolených potkala vícekrát a některá měla to ovládání hrozně otravný, že trvalo hodně kliknutí než si člověk nastavil, co chtěl.
a jaký ma být to ovládání, aby to bylo sikovny?
To bude ještě souboj vůlí toto :-)
Lenka22 No mně připadalo lepší táhnout prstem po škále.
DruI anebo jak jinak než tažením? Ďubánim na teplotu, dokud nevystoupa?
Lenka22 určitě je nejlepší šoupací ovládání, to klikání je otravný. Žádné zbytkové teplo nedobíhá (jako na klasickém elektrickém sporáku), protože se nahřívají ty hrnce ne plotýnka.
Lenka22 No přesně, ďupáním na teplotu. Kdybych si to nevyzkoušela, tak bych nevěřila, jak to může být otravné :o)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)