tinaBurtona mám moc ráda, ale znalec taky nejsem a ani jsem neviděla všechny jeho filmy.
Výstavy
notna no, já taky ne, ale tak snad mi to vyjde. Za 14 dní mám volnej víkend... Děkuju
Vyborne vlákno: rozbor obrazu van Eycka Arnolfinuv portret
continuity tady trochu jiný pohled, něco se shoduje, něco ne...je tam víc dobovýho kontextu, i o oblečení
Můj oblíbenej obraz!
Oba odkazy jsou super, (nejen) ta symbolika je vyladěná dokonale ![]()
barbucha heh...bych tě tipovala na tohle spíš ![]()
![]()
![]()
Cranach, co? Si je teda ke svý hanbě pletu... Hele ale zdání klame anžto mám nejradši tyhle klidný portréty a pak "momentky" ze života od Vermeera
to jest žádný drama!
díky za ten odkaz, má tam toho hodně! teď zrovna koukám na Bosche
Jo to je jiný kafe. Mně vždycky Bosch připadal jako takovej Dalí šestnáctýho století ![]()
Od středy na Špilberku výstava Brno nostalgické - brněnské veduty, jak ty nejznámější Richterovy, tak i předchůdců, současníků a generace meziválečné moderny, včetně interaktivních prvků.
Pokud byste sly na Jarcovjakovou, doporucuji jit i na film Nejlepe hned po A pak Cerne roky Vsechno se to spoji a dava smysl
Sweet Potato Díky!
Janecký v galerii u Betlémské kaple (stihla jsem dnes posledni den)
Líbil se mi Bruce Weber U Kamenného zvonu.
999 Včera jsem byla, bylo to skvělé, opravdu skvělé! Moc mi to zlepšilo den. Svět na těch fotkách vypadal pozitivnější, hezčí, šťastnější... reklamy konce osmdesátých let a začátku devadesátých let, hezký lidi a nádherní psi. No, dobře už bylo:-) Veliké doporučení, jděte.
Victoria Měla jsem ten samý pocit :-). Šťastný svět, krásný lidi a ty psi :-). Chvíli jsme si s manželem říkali, jestli to tak vnímáme, protože osmdesátky jsou naše mládí :-). Musím tam poslat někoho mladšího, jestli to na něj bude taky fungovat :-),
Český (figurální) porcelán tří století v Západočeském muzeu v Plzni. Krása, kýč i design. Vystavuje se do konce dubna. A archiválie k většině porcelánek máme "u nás" v práci. Takže se mi to moc hezky propojilo.

Mohu jen doporučit několik skvělých výstav v Brně:
Dům umění Marius Kotrba a TIMO
Conditio humana doporučuji navštívit opakovaně, za jednou tu krásu nelze pobrat. Cenu vstupného si zvolíte sami: 1 Kč, 50 Kč nebo 100 Kč
Kalina Gallery - Pavel Čech. Vystavoval v Brně už několikrát, ale tuhle výstavu v klidných prostorách galerie na Veselé si užijete. I s dětmi. Vstup zdarma
V neděli končí Výstava betlémů v Letohrádku Mitrovských, letos převážně těch exotických. Pastva pro oči :-)

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)