euridike tak to je opravdu hrozne. Pak se nedivim, ze se ji ani nechteji a nemuzou ted podivat do oci.
Omfg
Jos ad ta rekvalifikace - teď byly příspěvky na IT kurzy (80%), přes úřad práce. Člověk nemusel být uchazeč o zaměstnání. Byly to nějaké dotace z EU, ale teď někdy to končí.
euridike Jsi neskutečná, že se staráš
. A celé to má dvě roviny - za prvé, najít si práci a bydlení a vlastní život kdekoli jinde. Za druhé - odstřihnout se od matky, od pocitu, že by se měla starat o někoho, kdo jí ubližoval - tam je důležítá ta psychologická pomoc, která jí řekne, že se nemusí angažovat v péči o osobního tyrana - protože co se dělá v případě hospitalizovaných lidí, kteří nemají nikoho, kdo by se staral, nebo byl ochoten starat? Někam je umístí, ať tak či tak.
Přesně tak. Už jsme tady párkrát přece řešily, že nemůžou nikoho nutit, ani děti a jiný příbuzný, aby si vzali seniora domů do péče, zůstali s ním 24/7 doma... tak v tomhle případě bych vůbec o něčem takovým neuvažovala. Taky bych doporučila někam zmizet a začít znova - zvlášť když se zrovna naskytla vhodná příležitost (bába je mimo, takže bezmocná) euridike ![]()
Finančně to určitě není jednoduchý, proto jsem myslela na ten špitál s ubytovnou, pro začátek... knihovna mě napadla taky hned jako první možnost, jakože je tam klid a slušný lidi, ale tam ubytování nemají a navíc dost mizerný platy... v takový Praze se člověk navíc "schová", tam ji minulost nedostihne.
euridike jsi fakt úžasná. Držím vám palce, ať to dopadne co nejlíp.
euridike Je to strasnej příběh.V tom podání trestního oznámení, ono hlavně to musí vědět ona, co tím získá? Nevím, jestli nějaký pocit zadostiučinění nebo tak by přišel. Taky jde o nějaké majetkové věci, ten byt je matky? Pokud ano, tak bych chtěla ten byt, což by trestní oznámení dost ztížilo, kdoví co by ta matka vymyslela. Sebrala bych co nejvíce sil a zkusila si ho napsat na sebe pod nějakou záminkou, než ta matka něco vymyslí i z té LDN. Ta holka má život na dranc, tam ať má nějaké finanční zázemí. Toto bych zvážila i ohledně toho zveřejnění, co JÍ to přinese a co JÍ to může vzít a jen JÍ, žádné pomoc dalším obětem, těm se může pomáhat, až ona bude nějak zaopatřená. Ale to jsou věci, co musí vědět ona nejlepe;-).
euridike Jsi skvělá, jak se o ni staráš. ![]()
Ještě mě napadla jedna možnost, jak vypadnout pryč, i když nemá našetřeno. Au-pair v zahraničí. Nevyřešilo by to potřebu terapie, ale mohla by udělat za dosavadním životem čáru a získat sebevědomí.
Karja to by me zajimalo, jak bys ten byt dokazala ziskat, to neni tak jednoduchy.
KokoskaNo buď by ho napsala na mě, z nejakych praktických duvodů nebo bych na něj čekala v dědictví. Jako to trestní oznámení by mi v tomto případě přišlo, že jde proti ní.
Karja nemyslim, ze takova osoba by byla ochotna se cehokoli vzdat.
KokoskaJasný, tak ale je paní v LDN, když na ni podám trestní oznámení, dá do závěti sestřenici, co 20 let neviděla, prostě samé komplikace. Prostě na tuto stránku věci bych hodně myslela.
euridikeMně se na Kutnohorsku neustále objevuje Foxconn, že hledá zaměstnance, různé typy pozic, nezkusíte tam napsat? Je to asi velká fabrika, ale pozice hleda různé, nejen výrobní dělníky.
Karja tak byt může buď zdedit, což se pravděpodobně stane nebo by ji ho matka musela darovat, což se pravděpodobně nestane.
Jinak.si myslím, že trestní oznámení teď už není k ničemu, těžko bude něco dokazovat. Ale nápad celý příběh nějakým způsobem medializovat mi přijde dobrý a užitečný.
Celé je to děsivé, jsi úžasná, že pomahas. Moc vám oběma preju ať se vše v dobré obrátí. ![]()
Myslím, že Karja má pravdu. Ono keď teraz rozbehne nejaké medializovanie, a že teda podľa toho čo už tu padlo, by sa niečo hodne ťažko dokazovalo, tak by sa mala v prvom rade postarať sama o seba, matku umiestniť do ústavu a potom by sa videlo. Pokiaľ je to tak, ten byt je jej momentálne jediným možným majetkom, ktorý by mohla mať a keď sa matka rozhodne mohla by ho kľudne darovať hocikedy, hocikomu.
Nemusí sa obzerať dozadu, ale kráčať vpred.
Karja tyjo, ja bych upalovala az by se mi za patama prasilo, abych byla co nejdal, a na majetky bych si ani nevpomnela
ajo, proto su taky bezdomovec![]()
KokoskaNo buď by ho napsala na mě, z nejakych praktických duvodů nebo bych na něj čekala v dědictví. Jako to trestní oznámení by mi v tomto případě přišlo, že jde proti ní.
A proč by ho na ni měla napsat? Je to zřejmě jediná silná páka, kterou na dceru má - že nebude mít kde bydlet když nebude "poslouchat". (a to ale ani nevíme jestli je ten byt vůbec její, třeba je to jen nájem)
Navíc pokud je to taková svině, může ten kvartýr už dávno přepsat na někoho jinýho, darovat ho třeba útulku pro kočky... nebo holku vydědit, a je vymalováno.
Těžko můžeš někoho donutit, zvlášť takovej charakter, aby udělal něco co ho připraví o výhodu vydírání. Já bych tomu moc nevěřila a stejně jako viktorka_od splavu bych se rychle zdekovala, když je příležitost - ať se tím bytem bába třeba udusí.
Lamicka Mohlo by být. Ale taky záleží, jak na tom paní vlastně je. Aniž bych ji chtěla jakkoliv obviňovat nebo z něčeho podezírat, tak někdy není úplně nejlepší, když lidé, kteří sami mají nějaký problém, prošli si traumatem, apod., šli pracovat do pomáhajících profesí. Obecně je v tomto oboru velké riziko sklouznutí k pocitu moci nad klientem a u lidí, kteří vlastně řeší sami sebe se to riziko ještě zvětšuje. Bohužel jsem byla svědkem nejednou takového toho - nemám moc nad svým životem, tak si budu mít moc na jiným, zranitelnějším.
Ale zažila jsem i skvělé lidi, kteří si prošli peklem a pak bylí skvělí v pomoci jiným, ale bylo to až po nějaké době, kdy si to zpracovali.
Znovu ale říkám, nechci tvrdit, že by se to tady té paní stalo, to bych si nikdy nedovolila. Spíš jen upozorňuji, že obecně v soc.službách je málo lidí, tudíž se neustále nabírá, ale není to práce pro všechny.
euridike jestli se něco nezměnilo, tak na rekvalifikaci má nárok až po docela dlouhé době na ÚP. Celkově jsou ÚP dost k ničemu pro lidi se vzděláním. Tak aby si nedělala moc naděje... Já tam byla registrovaná 2x jen na krátkou dobu a bylo to vždy - máte vejšku, to vám moc nepomůžeme a na rekvalifikaci zapomeňte, ta je až po roce, na tenhle kurz stejně nepřispíváme.
to ale není pravda, nemusis byt zadnou dlouhou dobu na pracaku. Ono se o tom moc neví, ale ty možnosti rekvalifikaci jsou dnes velmi široké a není to o tom, ze bys musela např. rok byt na pracáku. Jde o to se tam o to aktivně zajímat, z mého okolí jsou ty úřednice rady, pokud někdo ma zájem se v něčem rozvíjet a pardon (cituji) není to Ukrajinec. Jsou na to ruzne dotace z EU a ty prostredky urad prace ma. Taky samozřejmě záleží na koho člověk narazí na tom úřadě, ale cesty jsou a z mého okolí znám tri lidi, kteří si prakticky ihned, pokud si trochu dali práci se zdůvodněním, dostali možnost na realitní kurz, další na mzdovku a třetí na kurz na výuku tantrickych tanců (at uz si o tom myslím cokoli).
Muslik tvl tento stát financuje rekvalifikaci na studium tantrických tanců?![]()
Všem děkuji za to, co jste napsaly, přiznávám, že včera večer jsem v devět usnula s pocitem zmaru, ale dnes už je to lepší, nějaký plán máme, kdyžtak sem napíšu, jak se to vyvíjí, možná by to mohlo být užitečné i někomu dalšímu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)