Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 18. července 2025 20:05

euridike jelikož sledují některé ty ucty na X, které se oběťmi domácího a sexuslizovaneho násilí zabývají, tak mi je jasné, že policisty se nemá cenu ani ptát. Kolikrát to nezvládají ani státní zástupci..

Jedině obrátit na ty pravniky, kteří se tím zabývají, jako pod svicnem a řešit to s nima. Protože i oběti můžou mít (a měli by mít) právní zastoupení v trestním řízení, dokonce tyto služby stát nějak bídně,ale platí. Jinak bych do toho vůbec nešla, protože hrozí, že skončí traumatizované ještě víc.  

Zkuste si sjet @verimti nebo @podsvicnem jestli opravdu na to má kamarádka sílu, protože ty příběhy jsou dost těžko uvěřitelné a dosáhnout nějakého zadostiučinění je práce na léta. 

Offline euridike blogger
3868 příspěvků moje polička 18. července 2025 20:06

slniecko 

Tvůj pohled samozřejmě respektuju, ale přiznávám, představa, že by se kamarádka měla nechat dobrovolně hospitalizovat na psychiatrii, mi přijde jako extrémní, když k tomu není žádný relevantní a závažný důvod. Ano, bylo by fajn najít dobrého psychologa, terapeuta, někoho, s kým by si mohla o všem promluvit, aby se mohla posunout dál nejen fyzicky v životě, ale i ve vlastní hlavě. 

Offline euridike blogger
3868 příspěvků moje polička 18. července 2025 20:17

continuity 

V tom, co píšeš, máš bohužel naprostou pravdu, ale vezmi si tu situaci, kdy ona šla v krizi za soc. pracovnicí, ta ji odmítla, tak zkusila dalšího člověka, kterého znala, ten jí řekne, že chodit na policii nemá cenu. Žije na malém městě a pro tu chvíli tím vyčerpala svoje možnosti. Kdyby bydlela třeba v Praze, měla by těch možností, alternativ určitě víc. 

S iniciativou Pod svícnem jsme v kontaktu, zastupováním týraných, zneužívaných osob se hodně zabývá Lucie Hrdá, jenže mezi lidmi, s nimiž spolupracuje, nemá úplně dobrou pověst, protože v tom asi není moc řekněme altruismu a touhy po spravedlnosti, spíš čistě kariérní důvody, ale nevím, s tou jsem nemluvila. Plus mám i osobní kontakt na vládní zmocněnkyni pro lidská práva Kláru Laurenčíkovou, ale to si necháváme jako krajní možnost, plus možná by to bylo i téma pro ombudsmana. Myslím, že tenhle příběh opět ukazuje chyby nejen v jednání jednotlivců, ale problém v samotném nastavení systému pomoci těm, kteří ji potřebují.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 18. července 2025 20:25

euridike jako jo, jenže to je systémový problém, který vy dvě nezmenite. Hrdá to dělala, teď nevím občas píše, že už ne, že nestali prakticky zaplaceno za nějaké kauzy. Ona je komerční právník, ráda ji osobně nemám, ale prostě to tak je. 

Já bych řešila ty problémy, které teď má kamarádka akutně na stole a nesnažila se teď v krizi bojovat ještě s větrnými mlýny našeho soudního systému, protože je dost pravděpodobné, že to nedopadne dobře. Bohužel.

Pokud jí pomůže někam se vypsat, tak v pořádku, ale nedělala bych si velké ambice, že tím pomůže dalším lidem. V první řadě teď potřebuje pomoct sama sobě. 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 18. července 2025 21:36

euridikeHrdá měla nedávno nějakou kauzu rozmáznutou v médiích, zastupovala obžalovaného a k protistraně, tedy oběti, se prý chovala nedobře. Přesně tím způsobem, proti jakému vždy alarmovala. Ale jak to celé dopadlo, nevím.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 19. července 2025 00:05

Sweet Potatoodešla z té neziskovky, se kterou spolupracovala. Oběti zastupovala pořád, to spíš souvisi s tím, že ji několikrát seskrtali ty náhrady. 

Jak jsem psala, mně sympatická není, na druhou stranu když jdeš do podobného sporu, chceš právníka, co se bude za tebe prát do posledního dechu a ne milou paní, co tě bude utěšovat. Na to máme jiné profese. 

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 19. července 2025 09:43

euridike chapem. Tak ja beriem asi pobyt na psychiatrii inak, ale rozumiem, že pre niekoho to môže byť neúnosna predstava.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 19. července 2025 09:55

slnieckoHospitalizace asi ne, ale nějaký denní stacionář nebo terapeutická skupina by mohla být cestou.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 19. července 2025 10:10

Já si teda myslím že člověk který si prožil něco takového bude vevnitř hrozně rozbitý i kdyžvenku vypadá v pohodě to může dost klamat..  takže ta Psychiatrická péče by namístě nejspíš byla

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. července 2025 12:02

viktorka_od splavu souhlasím. Vždyť v tom vyrostla.

Offline euridike blogger
3868 příspěvků moje polička 19. července 2025 12:59

A k tomu, co jsem zde v předchozích dnech psala, bych ráda dodala ještě jednu věc. Jedna věc je někomu aktivně, sám ode sebe, nepomoci. Druhá věc je pomoc odmítnout. Obojí jsem schopná pochopit. Jestli mě něco fakt drtí, pak jsou to lidé, kteří pomoc aktivně nabídnou a slíbí - a pak dělají mrtvého brouka. A to mluvím o konkrétní dámě zaměstnané v arcidiecézní charitě na poměrně významném postu, s několika oceněními za obětavou soc. práci. Možná je to námi, nebo už nevím... 

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 19. července 2025 13:14

euridike Ono to svým způsobem možná může být vámi. Dvě slušné milé inteligentní ženy... A pak spousta jiných kteří křičí zuří kopou kolem sebe. těm se většinou dostane daleko větší pozornosti i pomoci

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 19. července 2025 14:31

viktorka_od splavu Primárně a hlavně psychoterapeutická. Na tu lékaři většinou nemají prostor. 

Offline euridike blogger
3868 příspěvků moje polička 19. července 2025 15:01

viktorka_od splavu 

Ano, my pořád žádáme, děkujeme, jsme vděčné, znova zopakujeme, jak jsme vděčné... Možná by to chtělo ostřejší lokty & občas něco prostě a jednoduše chtít. 

Offline mirajo
2467 příspěvků moje polička 20. července 2025 12:41

euridike Tohle na me dnes vyskocilo, treba by kamaradce mohl byt uzitecny odkaz na podcast, nekoho, kdo si necim podobnym prosel, nebo aspon davka nadeje uz v nadpisu

https://reportermagazin.cz/83778/matka-byla-narcistka-ale-i-pekelne-detstvi-se-da-pretavit-v-neco-dobreho

Offline euridike blogger
3868 příspěvků moje polička 20. července 2025 16:46

mirajo 

Moc děkuju, když to čtu, tak je to v mnoha ohledech naprosto shodné s tím, co se dělo kamarádce... Kdyby z nějakého důvodu nevyšla ta možnost s podcastem Pod svícnem, můžeme zkusit ještě tohle... Ještě jednou díky...

Offline Monulinecenka
402 příspěvků moje polička 21. července 2025 10:47

Sweet Potato Jitka77 euridike Abych to napsala naprosto upřímně, znám to ze své vlastní zkušenosti. Považuji se za normálního člověka, s docela dobrým sociálním cítěním, empatií a pokorou. Mám vystoduvanou VŠ pro tento obor, prošla jsem mnoha školeními, mám koníčky, které mi pomáhají relaxovat, práci v sociální oblasti mám moc ráda. Přesto jsem po skoro 10 letech v pobytové službě odešla jinam, a to jsem tu práci milovala. Pracovala jsem s lidi s velmi těžkým mentálním a fyzickým znevýhodněním, včetně autismu a s tím spojou agresivitou. Zvládli jsme covid, kdy jsme byli zcela izolovaní, kdy se v práci spalo, apod. Všechno bylo ok. Ale pak přišlo období, kdy jsem řešila nějaké věci s vedením, byla jsem ve stresu, chodila jsem do práce se staženým žaludkem a do toho nějaké mé osobní věci. A najednou jsem se přistihla, že musím od klienta z pokoje odejít, protože mě naštval a já bych byla schopna udělat něco, na co bych nebyla pyšná (a to mě naštval prostě jen tím, že měl projevy, které měl vždy, křišel, slintal, plival, apod., nic, co bych neznala a nedělal to schválně, byly to prostě jeho projevy). Prostě jsem se musela zvednout a jít pryč. Nakonec jsem  z práce odešla hlavně kvůli tomu vedení, ale tohle  byl pro mě ukazatel, že odejít musím, protože jinak to nedopadne dobře. 

Dodnes děkuji prozřetelnosti, že jsem si to uvědomila včas a dokázala odejít. Ale jsou prostě lidé, kteří to tak nemají, obzvláště, pokud jich je více na jednou místě a prostě už jim to přijde normální. Když to dělají oni, proč ne já. 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 21. července 2025 12:20

Monulinecenka Máš moji hlubokou úctu.

Offline Monulinecenka
402 příspěvků moje polička 21. července 2025 13:25

Sweet Potato Děkuji. 

Já chtěla jsem to tady napsat, abych ukázala, že všichni jsme lidé a máme své slabosti. A když přijde težké období, může se to projevit různě. Stejně jako tady někde padlo, že nemusí jít o nějaké ublížování nebo nepěkné chování, ale i extrémní péče a obětování se pro druhé není zdravé. 

Offline euridike blogger
3868 příspěvků moje polička 21. července 2025 13:47