euridike Určitě napiš![]()
Omfg
euridike Prosim, napis, at vidime, jestli nase drzeni palcu finguje!
Muslik tvl tento stát financuje rekvalifikaci na studium tantrických tanců?
ano zcela vážně.
euridike dočetla jsem až dnes, držím palce. Rad už jsi dostala hafo, tak já jen budu držet palce (stejně nevím, co víc bych mohla dělat, jsem daleko a známosti tam u vás nemám). Doufám, že se kamarádka brzo dá do kupy. To je teda šílený osud, chudák holka.
Lamicka Mohlo by být. Ale taky záleží, jak na tom paní vlastně je. Aniž bych ji chtěla jakkoliv obviňovat nebo z něčeho podezírat, tak někdy není úplně nejlepší, když lidé, kteří sami mají nějaký problém, prošli si traumatem, apod., šli pracovat do pomáhajících profesí. Obecně je v tomto oboru velké riziko sklouznutí k pocitu moci nad klientem a u lidí, kteří vlastně řeší sami sebe se to riziko ještě zvětšuje. Bohužel jsem byla svědkem nejednou takového toho - nemám moc nad svým životem, tak si budu mít moc na jiným, zranitelnějším.
Ale zažila jsem i skvělé lidi, kteří si prošli peklem a pak bylí skvělí v pomoci jiným, ale bylo to až po nějaké době, kdy si to zpracovali.
Znovu ale říkám, nechci tvrdit, že by se to tady té paní stalo, to bych si nikdy nedovolila. Spíš jen upozorňuji, že obecně v soc.službách je málo lidí, tudíž se neustále nabírá, ale není to práce pro všechny.
Jsem naprostý laik, ale tohle mi taky vrtá hlavou. Ne tedy nějaký zlý skutek, ale spíš rychlé vyhoření, je to pořád ta stejná energie, kterou by v té práci člověk vydával, jsko to, co má/měl doma.
Monulinecenka Jak píšeš o pocitu moci - z tohoto důvodu jsem se na sklonku odmítla starat o mámu. Ani po letech terapie jsem si nebyla jistá, jak bych se k ní mohla zachovat, kdyby přede mnou byla ve stavu zranitelnosti a bezmoci. Nechtěla jsem to pokoušet. Neosobní péče je někdy zkrátka nejlepší.
Já tyhle myšlenky, které zde zmínila Monulinecenka , teoreticky chápu, na druhou stranu - neznám pokornějšího člověka, než je moje kamarádka, upřímně - tam, kde je, se dostala i díky tomu, že vše snesla, unesla, nikdy ji nenapadlo mámě vracet to, co jí dělala, takže poslední, z čeho bych měla obavy, je možnost, že by mohla nějakou frustraci obracet proti komukoli jinému, natož bezbrannému. Spíš bych měla obavy, aby neměla tendenci se emočně angažovat a obětovat až moc.
Karja tyjo, ja bych upalovala az by se mi za patama prasilo, abych byla co nejdal, a na majetky bych si ani nevpomnela
Upalovat mi taky přijde fajn resenj, ta dívka asi tento typ není, tak bych se na jejím miste nejakyma krokama znevýhodnila ještě víc, pokud chce v tom prostředí stejně zůstávat. Ono asi v tomto stavu těžko se začíná od nuly, když nic nemá, leda tak sramy na duši. Prostě já bych osobně nad tím v souvislosti toho trestního oznámení premejslela takhle, jestli mi to spíš v něčem nepritizi.
Karja no ja bych trestni oznameni nepodavala protoze s tim mam osobni zkusenost
ne kvuli majetku. ja takhle premyslet neumim(jo urcite chyba, ale aspon mam k tomu ten zdrhaci pud sebezachovy) zustat v tom a cekat az neco zdedim je uplne mimo mou predstavivost a uplne si nemyslim ze by takhle tyrana zena uvazovala.. ale kdo vi.
Spíš bych měla obavy, aby neměla tendenci se emočně angažovat a obětovat až moc.
To jsem mela na mysli v predchozim prispevku. Pokud to zila od detstvi, tak vlastne nic jinyho nezna, nez plnit ocekavani, vydrzet a rozdat se druhym. I tem, ktery za to absolutne nestoji. A pri pecovani potka nejen slaby a bezbranny a dobry lidi, ale i manipulativni a vselijak pochroumany lidi, ktery se starnutim hlavy a tela nestavaj moudrejsi a laskavejsi.
Karja Hlavne probirat tohle opakovane s policii a jinymi organy ve chvili, kdyz jsou modriny neviditelny, ostatni neprokazes, matka uz sanci nekoho tyrat tezko bude mit a na konec uz nebude koho potrestat, tim by si ublizila nejvic. Dokument s nekym empatickym, kdo to nebude delat pro senzaci, slavu a penize, by mohl byt terapeuticky. Pokud se na to citi. Kvuli sobe.
Já tyhle myšlenky, které zde zmínila Monulinecenka , teoreticky chápu, na druhou stranu - neznám pokornějšího člověka, než je moje kamarádka, upřímně - tam, kde je, se dostala i díky tomu, že vše snesla, unesla, nikdy ji nenapadlo mámě vracet to, co jí dělala, takže poslední, z čeho bych měla obavy, je možnost, že by mohla nějakou frustraci obracet proti komukoli jinému, natož bezbrannému. Spíš bych měla obavy, aby neměla tendenci se emočně angažovat a obětovat až moc.
za mě je práce v důchoďáku/domově se zvláštním režimem jen pro silné povahy. ono ti důchodci můžou být sice dementní, ale moc rychle zjistí co si ke komu můžou nebo nemůžou dovolit. aby to člověk v takovém prostředí vydržel, tak se musí starat jen do výše svého platu, jinak je to na vyhoření ![]()
euridike veľmi držím palce!!!
Ja si rovnako ako @MPMarge myslim, ze terapia je pi takomto niecom klucova.
Neviem, co a ako funguje v CR, budem vychadzat z toho, co by sa eventualne asi dali spravit pred rokmi tu (kym sa to teda nezosypalo) tak ber moj napad len ako taky...do zbierky?
No proste, ta kocka akutne potrebuje aby sa o nu teraz postaral niekto iny, ak to tak neciti, tak si myslim, ze pravdepodobne vobec netusi ake to je, ked sa o teba niekto stara + je stale v stave, ze ona je ta, co ma vsetko na hlave.
Takze ja by som odporucala pobyt v nejakom psychiatrickom zariadeni, s terapiou, ak mate nejakeho dobreho psychiatra, tak pomoze s hospitalizaciou, trebars na PTSD.
Kedysi u nas musela nemocnica prepustit do "ruk" terapeuta, vacsinou to bolo sice meno na papieriku, kde nikto ani nezavolal, ale tak by sa dalo prist k terapeutovi na krankasu, ktory by ju navrch v podstate musel zobrat po tej hospitalizacii.
Neviem, kde je matka teraz, ale kedze nemaju nikoho ak som spravne pochopila, musela by byt presunuta do nejakej institucionalizovanej starostlivosti, kde by ju boli zahodno udrzat uz aj po navrate dcery - hoci aj s poukazom na zdravotny/psychicky stav dcery.
Tym by bola matka "zneutralizovana" a zaroven by nebola pre nu bremenom.
S pracou v socialnej sfere rozumiem, ze ludia s takouto skusenostou maju casto velky sucit a drajv pomahat, ale musia najprv sami seba dat dohromady.
No a ta hospitalizacia by umoznila aj vytrhnutie z povidneho prostredia, aj urcity priestor a cas na rozmyslenie veci, kym by mala o.i. nie ktovieaku, ale pravidelnu stravu,navrch by tie moznosti mohla preberat zoci-voci bemocnicnej terapeutke/terapeutovi, ktora/y jednak nejaky rozhlad ma, ale predovsetkym bude vidiet, co by pre nu bolo vanom stave a siuacii vhodne.
Takze uz len sa docasne postarat o macku.
Bonus (ktory pri tak kontrolujucej osobe neocakavam) by bol, keby jej matka dala co najvseobecnejsie splnomocnenie na riesenie veci okolo bytu, to by ho trebars mohla prenajat a zacat za tie peniaze niekde inde.
MP Marge pardon, zmienila som Ta v predoslom prispevku a nejako to nezobralo...
Muslik pisu svoji zkusenost, jednu z roku 2019 a jednu z roku 2022. Pokazde mi urednice rekla, ze nemam narok, ze bych musela byt registrovana na UP rok. Navic ze jsem vysokoskolak, tak si praci najdu sama rychle. V tom roce 2022 jsem byla odkazana primo na vedouci, ktera mi potvrdila, ze smolik, ze bych musela byt rok na UP. Byly jsme s kamaradkou ve stejne situaci, ja si nasla jinou cestu, ona mela primo rekvalifikacni kurz a platila si ho taky nakonec sama (zubni instrumentarka).
Urednicim bylo vsechno dost jedno, hlavne, aby si odskrtly, ze jsem tam byla, ale moc je neobtezovala. Hmm, tak ja tady nic nemam, nic vam neporadim, to nejde. Kdyz jsem se na neco aktivne ptala, tak vetsinou nevedely. Takze asi tak. Jestli je to jinde jinak, tak fajn, tohle je zkusenost z P6.
A pri pecovani potka nejen slaby a bezbranny a dobry lidi, ale i manipulativni a vselijak pochroumany lidi, ktery se starnutim hlavy a tela nestavaj moudrejsi a laskavejsi.
Ano, tohle je taky pravda, navíc s pokročilým věkem se některé negativní povahové rysy ještě vyhrocují a víc vyplouvají na povrch... Jenže asi každá práce přinese nějaká negativa, každý si nakonec musí zvážit, která negativa jsou konkrétně pro něj zvládnutelná...
Lamickapražský pracak je dobrý tak akorát na to, aby za člověka zaplatil stát zdravko.
Ale hlavně, že když jsem zazdila informační schůzku 30.8., když jsem od 1.9. nastupovala do práce a přišla tam až druhého s podepsanou pracovní smlouvou, tak to byl problém kvůli kterému jsem musela shánět omluvenku.
Karja Hlavne probirat tohle opakovane s polici a jinymi organy ve chvili, kdyz jsou modriny neviditelny, ostatni neprokazes, matka uz sanci nekoho tyrat tezko bude mit a na konec uz nebude koho potrestat, tim by si ublizila nejvic. Dokument s nekym empatickym, kdo to nebude delat pro senzaci, slavu a penize, by mohl byt terapeuticky. Pokud se na to citi. Kvuli sobe.
Vidím to stejně jako Ty... Ale tedy na jednu stranu se mi příčí, že bývalý policista jí řekne, že řešit domácí násilí na policii nemá cenu, že jí to nijak nepomůže, to mi přijde dost wtf.
souhlas. Ze musim dorazit, to mi taky urednice zduraznila opakovane, ale aby mi zodpovedela dotaz, to ne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)