Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline 4n4
249 příspěvků moje polička 05. dubna 2022 14:31

My teď máme doma taky covid, 5 lidí z 6. Nejmladší syn to zatím nechytnul. Jedno z dětí také zvracelo a mělo průjem. Ale horečky jim už přešly, tak snad už to bylo dobré.

Ale chci se zeptat, přišel nám kod v sms na sebetrasování - musím to dělat? Do práce, do školy jsem to už stejně nahlásila a nikoho do karantény stejně nepošlou. A pětkrát tam psát ty stejné členy domácnosti, kteří to stejně mají, mi přijde zbytečné. A nejmladší dítě je stejně s námi doma, takže pokud by mu něco bylo, tak na test půjde.

A volá hygiena ještě? Naposledy jsme měli covid v září 2020 a to platila jiná pravidla.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 05. dubna 2022 14:37

4n4 já jsem to udělala, díky počasí jsem vlastně od pátku nevylezla ven, tak to bylo s kontakty jednoduchý. Ale teď mi došlo, že jsem tam ani nenapsala manžela. 

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 05. dubna 2022 16:08

4n4 já to nevyplnila. Dcera se denně pak testovala a třídy, ve kterých jsem ten týden učila, by to stejně nijak neovlivnilo.

A protože karantény pro kontakty už stejně nejsou, bylo by to vlastně k ničemu. 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:08

Neni on ten koronáč nejaka sviňka zakerna? Dneska rano jsem si rikala, jak uz je mi uplne fajn, hlava neboli, nekaslu, nesmrkam. Tak jsem tady trochu uklidila, takovy to bezny vyluxovat, vytrit, utrit prach, umyt koupelnu... a sedim tu uplne vyrizena, bez energie, ani na kafe nemam chut. No co to je, toto?

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:19

Kokoska já se teď druhej den pohybuju po bytě a dělám drobné práce a klepou se mi nohy únavou. Jako kdybych ležela měsíc. A přitom jen od neděle. Vždy se mi zdá, že je to pryč, a najednou buď kašel nebo rýma nebo divný psychický pocity.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:23

Lenka22 ja jsem ani nelezela, fakt krome pocitu zastydly rymy mi nic nebylo, dneska uz ani to ne. Kdybych neplanovala navstevu u mamy, ani by me nenapadlo jit na test, to uz mi behem tech dvou let bylo kolikrat hur a vzdycky negativni.

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:30

Kokoska to je zákeřná věc, tenhle covid, fakt. A nevyzpytatelná. Hlavně, ať jsme brzo fit.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:33

Lenka22 urcite budem, uz se tesim z klece, mam to do pondeli vcetne.

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:36

Kokoska já taky se moc těším, nutně už potřebuju na vzduch a projít se a trošičku potrénovat. Plánuju být doma do soboty. 

Offline Lama_z_Lana
6593 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:38

Jako, ten covid je fakt divnej...tak divně se táhne, extrémně blbě se nejcitm, ale ani dobře. Já se cejtim jako spíš při zánětu dutin, asi mi exploduje hlava. Přišel někdo během covidu o hlas? Mě teď překvapilo, když jsem s někým mluvila po telefonu, tak řeknu normálně max 5-6 slov, pak "přemutuju" a pak už jen sípám. 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:38

Lenka22 ja bych asi mohla ven, na zahradu urcite nebo tady za barakem mame louky a les, tam bych pres poledne urcite ani nikoho nepotkala. Ale je tak hnusny vitr, ze se by se mi ani nechtelo. Uvidime dalsi dny.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:40

Lama_z_Lana ja jsem vcera trochu chraptela, dneska uz dobry. A ne ze bych ztratila cich, ale treba kafe citim vyrazne min, i manzelovu kolinskou. Chute citim normalne.

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:44

Lama_z_Lana já jsem minimálně půl dne chraptěla až skřehotala, ale zas to zmizelo...každýho půl dne vyskočí jiný nový příznak. 

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:49

Lama_z_Lana jo, ja a drzelo me to docela dlouho

Offline Lama_z_Lana
6593 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 13:52

viktorka_od splavu paráda...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. dubna 2022 14:00

Lama_z_Lana moje máma taky skoro nemluvila, ale jen pár dní. Já měla tu zastydlou rýmu, co popisuješ, taky nic moc.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 14:05

Lama_z_Lana já jsem bez hlasu už tretí týden. Dnes už jsem mluvila hodinu a zatím dobrý, tak snad

A presne jak píšete, nic extra mi není, ale dobre taky ne. Dvě noci dobrý, ale třetí se budím kašlem. Blbě spím, jsem taková celá lemrava. Přemýšlím, jestli už mě dohnaly ty dva roky stresu nebo je to COVIDem a třeba mi bude ještě někdy líp. 

Offline Lama_z_Lana
6593 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 14:07
Reakce na continuity:

Lama_z_Lana já jsem bez hladu už tretí týden. Dnes už jsem mluvila hodinu a zatím dobrý.

​Já bych taky chtěla bejt bez hladu

Mám to prešně naopak, kamarád mi dělá donáškovou službu a co já si vždycky naporoučím za dobroty, páč v nemoci na sebe musí bejt člověk hodnej, žejo

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 14:08

continuity ja bych naopak spala porad. Ted tady sedim, nic se mi nechce delat a zavrit oci, urcite usnu. A je mi porad zima.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 07. dubna 2022 14:08

Lama_z_Lana no víš co, jíst mi taky nechutnalo, ale to bylo stresem. Já jinak žeru dobře i s COVIDem.