Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 14. října 2020 10:03

A666 to ja taky doufam alezaroven se bojim, aby to nehodili jeste nekomu horsimu

Sweet Potato cira bezmoc, to je presne

​Pozitivni je, ze extremy jako okamura ci trikolora se zase tolik neprojevuji........ Ale je fakt, ze bohuzel ti extremne protikovidove nalozeni co hltaji aeronet a spol. budou spise inklinovat k temto resenim :( 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 14. října 2020 10:09

Jinak teď na něco cekam, tak jsem chvíli počítala,v počtu aktivních případů na počet obyvatel jsme v top5 celosvětově.

Offline Liesel
1574 příspěvků moje polička 14. října 2020 10:15

continuitytaky to bude hodne souviset s množstvím provedených testů v ruzných zemí, nijak tim nezlehčuju naše blbé výsledky, ale fakt by mě třeba zajímalo, jak je na tom ve skutečnosti třeba Čína? Jedna věc jsou jejich oficiální výstupy a druhá je skutečnost...

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 14. října 2020 10:22

Koukám na video Čaputový a vedle mám otevřenej článek s laskavými doporučeními našeho báťušky, otce národa... 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 14. října 2020 10:24
Reakce na Liesel:

continuitytaky to bude hodne souviset s množstvím provedených testů v ruzných zemí, nijak tim nezlehčuju naše blbé výsledky, ale fakt by mě třeba zajímalo, jak je na tom ve skutečnosti třeba Čína? Jedna věc jsou jejich oficiální výstupy a druhá je skutečnost...

​Opet, tetsovani v CR neni nikterak zavratne. uz jsme tedy zvladli lehce predstihnout Nemecko, ale porad jsme jen v Evrope nekde uprostred....

Ze Cina informace pravdepodobne taji je druha vec.... na druhou stranu Cina se tvrde zavrela, neni snadne se dostat ven ani dovnitr. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 14. října 2020 10:26
Reakce na barbucha:

Koukám na video Čaputový a vedle mám otevřenej článek s laskavými doporučeními našeho báťušky, otce národa... 

​ To video Caputove je fakt dobre my muzeme jen cekat,s cim se Zeman vpatek vytasi 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 14. října 2020 10:29

Liesel

Tahle Zaloudikova mantra, že testujeme moc a proto máme hodně případů se koukám vryla hodně hluboko. Z Evropy máme nejméně testu na jednoho pozitivního. Nebo jinak řečeno, na 100 provedených testu najdeme kolem 20 pozitivních. Všude kolem jich najdou na 100 testu méně

Prostě by bylo na case se smířit s tím, že jsme opravdu, ale opravdu v prdeli a je úplně jedno, jako metriku k tomu hodnoceni použijeme.  Ještě dočasně nemáme tolik mrtvých, to je jenom otázka času a nic se s tím nedá dělat.  Bohužel.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 14. října 2020 10:35
Reakce na A666:

​ To video Caputove je fakt dobre my muzeme jen cekat,s cim se Zeman vpatek vytasi 

​My se můžeme jen bát!

Ale přitom stačí tak málo... kdyby to hovado prostě jen sedělo a řeklo lidi mějte rozum, dejte si na sebe bacha a já vám budu držet v týhle mizérii palce, tak by to úplně stačilo a byl by to nejlepší projev ever.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 14. října 2020 10:39
Reakce na continuity:

Liesel

Tahle Zaloudikova mantra, že testujeme moc a proto máme hodně případů se koukám vryla hodně hluboko. Z Evropy máme nejméně testu na jednoho pozitivního. Nebo jinak řečeno, na 100 provedených testu najdeme kolem 20 pozitivních. Všude kolem jich najdou na 100 testu méně

Prostě by bylo na case se smířit s tím, že jsme opravdu, ale opravdu v prdeli a je úplně jedno, jako metriku k tomu hodnoceni použijeme.  Ještě dočasně nemáme tolik mrtvých, to je jenom otázka času a nic se s tím nedá dělat.  Bohužel.

​Jeste bych doplnila, ze podle vseobecneho konsensu ze pri vyssim vyskytu pozitivnich nez 5% testu se zacina ztracet kontrola nad epidemii. my to mame 4x tolik

Bohuzel, v metrice na 100 tisic obyvatel uz zaciname stoupat i zebrickem umrti za poslednich sedm dni uz jsme v top 5 (https://twitter.com/marekl/status/1316281823001968642)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 14. října 2020 10:40
Reakce na barbucha:

​My se můžeme jen bát!

Ale přitom stačí tak málo... kdyby to hovado prostě jen sedělo a řeklo lidi mějte rozum, dejte si na sebe bacha a já vám budu držet v týhle mizérii palce, tak by to úplně stačilo a byl by to nejlepší projev ever.

​Jo, ale ja tipuju, ze si v projevu kopne do Hulky a dalsich....... On by asi momentalne udelal nejlip, kdyby zustal zalezly a mlcel.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 14. října 2020 10:48

A666 to jsou zatím "jenom" přírůstky. To už je asi vysoká matematika na mnoho lidí. 

Já furt přemýšlím, jestli se Zaloudik chytne za nos alespoň ve chvíli, kdy na Covid bude umírat víc lidí než na rakovinu. Takže příští týden. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 14. října 2020 10:49
Reakce na continuity:

A666 to jsou zatím "jenom" přírůstky. To už je asi vysoká matematika na mnoho lidí. 

Já furt přemýšlím, jestli se Zaloudik chytne za nos alespoň ve chvíli, kdy na Covid bude umírat víc lidí než na rakovinu. Takže příští týden. 

​Smucler zatim na chytnuti se za nos nevypada....... Bohuzel

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 14. října 2020 10:59
Reakce na A666:

​Jo, ale ja tipuju, ze si v projevu kopne do hulky a dalsich....... On by asi momentalne udelal nejlip, kdyby zustal zalezly a mlcel.

​Bohužel... každej svůj projev vždycky, bez výjimky, využívá jen k tomu, aby si do někoho kopnul (a nasral kavárnu jako bonus). To je jedinej smysl jeho vystoupení.

Offline Liesel
1574 příspěvků moje polička 14. října 2020 11:00

continuity počet testů je u nás fakt nízky, to nikdo nezpochybňuje. Já měla na mysli spíš počty testů ve světě, např jižní ameriku nebo státy blízkého východu.

Offline vanilka
2138 příspěvků moje polička 14. října 2020 11:08

barbucha Čaputová je skvělá a upřímně (a moc!) ji Slovákům závidím. Krásné video, až mi vyhrkly slzy do očí. Tipuju, že po projevu našeho prezidenta mi hrknou taky.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 14. října 2020 11:15

Liesel asi bychom se měli zrovnávat se státy, které jsou v podobné situaci jako my. Pokud někde v Africe mají jiniu věkovou strukturu obyvatelstva a celkem 5 posteli na JIP, tak asi nebudou řešit přetížení intenzivní péče a je docela dobře možné, že ta smrtnost bude u nich nižší. Navíc v situaci, kdy tam porad umírají malé děti na infekce to zas řeší i s ohledem na to. 

Nebo jinak řečeno, vůbec nijak mě neuklidní, že v Africe nebo v Brazilii mají taky problém. I kdyby ho tam měli, co zatím úplně nevypadá. 

Offline Mirka
3998 příspěvků moje polička 14. října 2020 11:27

Dadoo skvělé!

Offline Mirka
3998 příspěvků moje polička 14. října 2020 11:33

continuity zrovna jsi tu Afriku zmínila, často mě napadá, co se děje tam.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 14. října 2020 11:45
Reakce na A666:

​Pozitivni je, ze extremy jako okamura ci trikolora se zase tolik neprojevuji........ Ale je fakt, ze bohuzel ti extremne protikovidove nalozeni co hltaji aeronet a spol. budou spise inklinovat k temto resenim :( 

​Já se trochu bojím, že čas Trikolóry teprve přichází. Mlaus je v osobním kontaktu velmi přesvědčivý a charismatický, umí ti dát najevo, že "patříš do party", to je dost nebezpečné.