Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 13. října 2020 23:19
Reakce na mirajo:

To by se mi muselo hlavou honit i to, že tu třeba už příští rok bude tolik chudejch a hladovejch, že z toho v historii vždycky vzešel průšvih, co za sebou nechal ne tísíce, ale miliony mrtvol.

bohužel, tohle je co trápí mě a nemůžu to z té hlavy dostat:-(

Offline mirajo
2467 příspěvků moje polička 13. října 2020 23:30

viktorka_od splavu

To chápu. Protože tohle nikdy nešlo předpovědět z žádný tabulky, grafu a do poslední chvíle tomu spousta lidí nevěřila. 

Ale fuj, to neni hezký, na dobrou noc...

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 13. října 2020 23:33

mirajo no to je ten problém, že když nic neuděláš budou tady chudí a hladoví úplně stejne a k tomu ještě hodně mrtvých. 

Předstáva, že neřízena epidemie nezlikviduje ekonomiku je chiméra. Letecký průmysl balancuje bad propastí a létání bylo zakázáno celosvetove jak dlouho, pár týdnů? Stejně to nefunguje. Teď nikdo neomezuje hotelové služby a hoteliéři v turistických centrech se můžou past. Cesta z toho ven není nechat tomu volný pruběh. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 13. října 2020 23:34
Reakce na mirajo:

continuity Závažnost situace nijak nerozporuju, ale nevyžívám se v těch katastrofickejch vizích. To by se mi muselo hlavou honit i to, že tu třeba už příští rok bude tolik chudejch a hladovejch, že z toho v historii vždycky vzešel průšvih, co za sebou nechal ne tísíce, ale miliony mrtvol.

​No, ono jaksi k těmto průšvihům může právě snadněji vést enchat to být a nechat tu epidemii projít naplno

Ono to není rozhodování, jestli ekonomika nebo ochrana zdraví. Ono jaksi sedí obě tyto hodnoty na jedné straně společně

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 13. října 2020 23:37

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 13. října 2020 23:42
Offline mirajo
2467 příspěvků moje polička 14. října 2020 00:02

continuity Já ale nejsem zastáncem volného průběhu...na zavření škol mám jinej názor a znám pár lidí /samoživitelek/, co do karantény určitě nechce, protože další výpadek v práci už pro ně znamená nemít příští měsíc na nájem. Když jim zavřou 1.stupeň, nedostanou nic, protože OSVČ, dohoda atd. Ne, nemyslím si, že jsou to bezohledný sobci. Na rozdíl od těch, co srkaj po nocích po suterénech. 

Dadoo

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 14. října 2020 00:09

mirajo hele, ale s timhle se musí víc tlačit na vládu. To řešení není složité, bude to něco stát, ale není to nic komplikovaného ani neřešitelného je podporit. K těm školám jsem viděla dost zajímavé čísla i výpočty na Twitteru, prostě to má duvod, je zavřít, alespoň na chvilku. Myslím Šteffl.  

Offline mirajo
2467 příspěvků moje polička 14. října 2020 00:28

continuity ...a kdo bude jako tlačit? Je tak asi milion jiných, co maj páky na to tlačit, z těch asi bude někdo úspěšnej, části se to bude jenom slibovat, část to bude po přezkoumání muset vrátit, pro kamarády se ale najde vždycky...a pak jednoho krásnýho dne už nebude, co vytlačit, ne? 

Tak mnohem jednodušší je slíbit, je to jen na chvíli, pak no ne tak úplně, možná se to změní...hodně krátkozraký to je, v lidech to budí nedůvěru, zlost, rezignaci a dál už se nechci zase dostat. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 14. října 2020 07:08

tak u nás začína prihárať, teraz chce regionálny úrad od všetkých našich zamestnancov mená a telefónne čísla ich obvodných lekárov, a nastáva tu vzbura

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 14. října 2020 08:36

mirajoja

Já měla napsaný dlouhý příspěvek, ale nechci moralizovat. 

Tak jenom napíšu, že každý můžeme něco udělat,byt jenom nabídnout pomoc. To je, myslím si, hlavni problém této pandemie: všichni doufají, že to za ně Prymula nejak vyřeší a jich se to dotkne co nejméně, ideálně vůbec a budou moct žít jako predtim. Obtěžují i blbe roušky. Fakt souhlasím s Čermákem, že jako společnost jsme totálně selhali. 

48190 příspěvků moje polička 14. října 2020 08:41

continuity imho je to ale primy dusledek tech jarnich a letnich marketingovych tanecku. protoze mezilidska pomoc, siti rousek podoma, noseni nakupu a spoustu dalsiho ukazalo ze udelat neco pro ostatni nemame vubec problem..

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 14. října 2020 09:13

betsey eee... v jaky zemi to zijes, proboha?

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 14. října 2020 09:28
Reakce na continuity:

K těm školám jsem viděla dost zajímavé čísla i výpočty na Twitteru, prostě to má duvod, je zavřít, alespoň na chvilku. Myslím Šteffl.  

​Na druhou stranu Němci školy nezavřeli, a ponechání provozu doporučuje i Kochův institut včetně Drostena...

A rozhodně nesouhlasím se selháním společnosti, jako nás lidí. Jak píše viktorka_od splavu - co to šití roušek na jaře například?! Sbírky na všechno možný, podpora umělců ("vstupenky na nic") atd. atd. Teď je to teda kapku horší, protože vakcínu na chřipku si neušiješ...

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 14. října 2020 09:39

barbucha nemci jsou na tom o řád lépe, mají 500 aktivnich případů na milion obyvatel, my máme 6800. 

Tak je asi jasné, že si můžou dovolit víc.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 14. října 2020 09:44
Reakce na barbucha:

​Na druhou stranu Němci školy nezavřeli, a ponechání provozu doporučuje i Kochův institut včetně Drostena...

A rozhodně nesouhlasím se selháním společnosti, jako nás lidí. Jak píše viktorka_od splavu - co to šití roušek na jaře například?! Sbírky na všechno možný, podpora umělců ("vstupenky na nic") atd. atd. Teď je to teda kapku horší, protože vakcínu na chřipku si neušiješ...

​Jenze Nemci maji oproti nam polovicni cisla i pri sve 8x tak velke velikosti. Oni si dali za cil se tam, kde jsme my, ani nedostat...... Jinak v Bavorsku jsou rousky ve skolach i pri vyucovani uz od zari.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 14. října 2020 09:48

barbucha 

A k te spolecnosti - ja myslim, ze na jare byla spousta altruismu. Doufam, ze se projevi i ted. Ja mam teda pohled z dalky, mozna to jen neni az tak medializovane, ale zatim jsem nic podobneho jako na jare nezaznamenala :( 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 14. října 2020 09:54

A666 Ono když se dočteš, že ta či ona nemocnice opět shání látkové roušky, už je to jen čirá bezmoc. Většina lidí už se asi vyčerpala.

Ale obecně má pravdu i barbucha i viktorka_od splavu , vždycky jsou budou lidé z obou konců spektra.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 14. října 2020 09:55

Jinak ja strasne doufam, ze to tehle vlade daji lidi pristi rok ve volbach sezrat!

48190 příspěvků moje polička 14. října 2020 09:59

A666 to ja taky doufam alezaroven se bojim, aby to nehodili jeste nekomu horsimu

Sweet Potato cira bezmoc, to je presne