Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 16. října 2020 22:04

999 

Četla jsem ho na jaře, vím moc dobře, o čem mluvíš.

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 16. října 2020 22:12
Reakce na Jennyfor:

Jdu se poradit. Už druhý den je mi tak "chřipkově". Jako když na mě něco leze, teče mi z nosu, z vočí, trochu kašlu, zimnice, bolest svalů, kloubů,  ale bez teploty.
Normálně tohle na podzim mívám, vezmu Acylpyrin, horkej čaj s citrónem, zalezu, vypotím a jedu dál. 

A teď nevím, co dělat. Čuch mám, chuť mi nezmizela, teplotu nemám, snad to covid není.

​Mě tam nesedí to, že ti teče z nosu a z očí a že nemáš teplotu/horečku.

Čich a (eventuálně) chuť odejde až později, po několika dnech. A je to tak zvláštní tím, že přitom vůbec nesmrkáš, nos je čistý.

Ale zase ty projevy můžou být hodně variabilní...

DODATEK: Co vím, tak všechny, koho znám, bolela hlava, ale teda moc.

A pokud jde o mě, bylo mi divně tak nějak jinak, nedokážu to popsat.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 16. října 2020 22:35

Ellen no vidíš, to potvrzuje moji teorii, že jen virózka. Je mi blbě tak nějak standartně, tak jako už mockrát.

zato na jaře, při tom "zápalu plic", mi bylo blbě teda úplně jinak. Hlava mě bolela hrozně, měla jsem i ty strašný závratě, horečky, kašel, ale bez rýmy, ale hlavně mne teda fakt bolelo všechno, oči, svaly, kosti, klouby, kůže mne pálila, jako bych se polila vařící vodou, byla jsem ráda, když se mi povedlo se doplazit na záchod a zpátky. Jinak jsem jen ležela a čekala, až to odejde. Ani číst se nedalo, jen ležet potmě, ale spát jsem taky nemohla, všechno se se mnou točilo, usínala jsem a zas se propocená probouzela, nevěděla jsem, jestli je noc, nebo ráno nebo večer.

Možná to byla jenom hnusná chřipka, covid mi pak vyšel negativní, ale to už mi bylo líp. Ale tehdy bych se fakt o nikoho nepostarala.
Proto jsem teď trochu vystreslá, kdyby přišlo něco podobnýho.

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 16. října 2020 22:43

Jennyfor 

Pane jo. Nevědět o tom negativním testu, tak bych podle toho, co popisuješ, řekla, že to covid byl, a škaredej... Takovou hrůzu jsem rozhodně neměla. Rozhodně mě nepálila kůže a neměla jsem závratě, i v té nejhorší fázi jsem číst dokázala... Potvrzuju obrovskou únavu (prostě se plazíš - na toaletu, do koupelny, umejt hrnek...) a bolest za očima.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 16. října 2020 22:47

Jennyfor když ten test delali pozdě, tak už nemusel nutne vyjít pozitivní. Ale tys měla i vysoké CRP?

Možná bych si nechala spíš nabrat protilátky - ale Elisa metodou z krve, ne ty rychlotesty. To udělají v normalni laborce a je to levnější. Pokud ti vyjdou vysoké, budeš už vědět, že jsi v klidu. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 16. října 2020 22:54

continuity To jsem právě našla v tý thomayerce, v laborce za 590, test na protilátky, ne ten rapid.

http://www.ftn.cz/clanky/nabidka-pro-samoplatce-stanoveni-protilatek-proti-onemocneni-covid-19-953/

tam si zajdu. Přesně, kdybych toho prevíta měla už za sebou, byla bych klidnější

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 16. října 2020 23:09

Jennyfor potřebuješ Elisa IgG protilátky, dělá to i synlab za necelé pětikilo (aeskulab dráž), jenom pro případ, že to nás někam na odběry blíž. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 17. října 2020 09:04

999 no to je krása. Takže stát ma celý úřad zdravotních statistiku, ale prediktivní modely neovládají?

To není žádná extremni matika, učí se to sice až na VS, ale nemusíš na to mít matfyz. Nebo moje oblíbená žába na prameni, prof Dušek, tam sice ty lidi má, ale ty data neposílal nahoru, jako většinu ostatního?

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 17. října 2020 09:13

999 výborně, excelovská tabulka od laika zvenčí - to neni možný tohlencto, jsme v rukou bandy idiotů a diletantů

Offline Isca
4798 příspěvků moje polička 17. října 2020 09:16

999 No ty kráso, takže žijeme v nějakém scifi thrilleru, ve kterém přikvačí katastrofa, a zatímco ve státní správě vládne čilá panika, situaci zachraňuje chlápek zvenku? To jsem si vždycky př.., ne , fakt nepřála. 

Offline 999
18864 příspěvků moje polička 17. října 2020 09:21

continuity RoSa Isca Aneb od včerejšího Dada k Absurdnímu dramatu? 

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 17. října 2020 09:24

ale stejně nejlepší predikce má Lidl - opět nezklamal!

Ložnice - od pondělí 19.10.

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 17. října 2020 09:29
Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 17. října 2020 09:40

Uz ty vsechny clanky snad ani cist nechci. Predstava, jak se o me v nejake hale stara veterinar (viz Flegr, ted to z mobilu nenajdu), to fakt nepotrebuju.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 17. října 2020 10:02

RoSa teda jestli to nějak přežijeme, tak tohle je námět na kasovní trhák.

Úplně to vidím, epidemie v počátku, na horní palubě se tančí a příjde jeden člověk s excelem, nikdo nevěří.... prognózy se naplňují...bum prásk, jedem podle modelu, #bestofcovid, vyhráli jsme, slavíme, záběr na zapadající slunce nad Jadranem s dvojicí v objetí....... načež break, začíná přituhovat, nikdo nevěří, ten člověk, sice ten samý, ale přišel v jiným čase a ti co měli přijít, nepřišli.... a pak už jen mindfuck a jestli ten člověk nepříjde potřetí v ten správný čas, tak jsme v prdeli....

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 17. října 2020 10:03

Kokoska ja bych veterinare brala!

Jennyfor  skoda ze velky bijaky uz asi nebudou, kdyz krachnou kina..

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 17. října 2020 10:09

999 Žijeme v klasickém katastrofickém filmu. Zápletka. První kolize, malá krize. Přichází zachránce. Katarze. Další mnohem horší krize...Nakonci musí být happy ending, že jo?

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 17. října 2020 10:10

Sweet Potato Jo a hrdina loser, co všechny zachrání 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 17. října 2020 10:10

Kokoska Vždycky jsem říkala, že naší smečce závidím péči, jdu si rezervovat místo u nás na klinice.