Zuzuli pes se jít vyvenčit může, tak proč ne dítě
držím palce ať jste v pohodě
Koronavirus
viktorka_od splavu doufam
dite doma zavrene deset dni je horsi jak korona ![]()
Zuzuli Taky v tom tapu. Byla jsem v kontaktu s pozitivnim, hygiena me teda nevytrasovala (ani ten muj pozitivni kontakt, sel na test po sve ose po svem pozitivnim kontaktu). Muj praktik mi doporucil izolaci pro me i manzela na 10 dni, coz nam uplyne zitra. Protoze jsem na materske a manzel na HO, nemuseli jsme resit neschopenku, takze na test bychom sli jenom v pripade priznaku.
Jinak mi teda prijde, ze snad zadny jednotny postup neni, v mem blizkem okoli se resily dalsi 3 pripady pozitivity v poslednich 2 tydnech a kazdy uplne jinak.
Zuzuli dítě v karanténě se smí jít vyvenčit na čerstvý vzduch, akorát se nesmí brát na nákup, atd.
Zuzuli pokud tě hygiena nekontaktovala, můžeš cokoli. Až tě kontaktuje, je to deset dní od posledního kontaktu s nakaženým, pokud budeš mít nejdříve 5. den negativní test, pokud test odmítneš, je to čtrnáct dní. Samozřejmě pokud si bez příznaků. Muž v karanténě nebude, dokud jedna z vás nebude pozitivní. Správně můžeš ven jen v nutných případech, což venčení dítěte asi nebude, ale uvidíš, kdy tě kontaktují, do té doby bych ven chodila. Alespoň teda doufám, že toto jsou aktuální pravidla.
Edit: tak nade mnou tvrdí, že se ven může. To je dobrá zpráva.
Myrtila muj kontakt mi volal ted vecer, ze nas nahlasil na hygiene a dostala jsem i jmeno hygienicky, ktera mi ma zitra volat, abychom se dohodly na postupu. Hlavne kam vubec na tem test mame jit, protoze ne vsude pry umi odebrat i petimesicni mimino. No jsem zvedava. Muz HO nema, takze uvidime, jak to bude resit. No evidentne to muze dohnat i matku na materske, ktera trci s miminem doma, maximalne se sama prochazi s miminem po okoli v parku a jeji socialni kontakty za poslednich 14 dni citaji sedm osob vcetne muze a dcery.
Evaeva diky, kontakt byl v patek, takze ma test mame jit nejdriv v utery? Pocita se i ten patek?
Zuzuli já bych asi ten test pro dceru odmítla. Sice to prodlouží její karanténu o 4 dny, ale pokud může ven, tak to pro ní nic neznamená. O možnosti test odmítnout jsem četla včera v nějakém článku v souvislosti s karanténou školek.
Zuzuli takže ještě v pátek byl dotyčný zdráv a v neděli už má pozitivní testy i vyřešenou hygienu s hlášením? no toto:-)
Zuzuli to právě nevím, jestli ten den kontaktu se počítá. To jsme řešili s mužem v týdnu, když mu přišla zpráva z eroušky.
Zuzuli S tak malým dítětem bych na ten test nešla, pokud by nemělo problém. Raději karanténa.
viktorka_od splavu rekneme, ze kontakt je zdravotnik, ke kteremu chodi denne hodne miminek... Hygiena pry bude nadsena, az dostane seznam vsech deti s rodici, co se tam koncem tydne protocily. Sama jsem zvedava, jestli opravdu budou zitra volat, ale pry to ma nejak domluvene.
Evaeva tohle rozhodne zvazim
Zuzuli já bych taky miminko netestovala, přijde mi to zbytečné. Raději tu karanténu. Postupovala jsem stejně i v případě tříletého dítěte, ale nás tedy jaksi hygiena nikdy nekontaktovala, uplynuly dva týdny, nestalo se vůbec nic.
Zuzuli Tak nez vas zkontaktuje hygiena, je to na vasi osobni zodpovednosti, jak s tou informaci o kontaktu nalozite. Pak by vam meli rict nejaka pravidla. (Jaka, to asi zavisi na konkretni hygiene, dle tech mych zprostredkovanych zkusenosti...)
My jsme s muzem zustali viset v takovem vzduchoprazdnu, ten muj pozitivni kontakt to mel potvrzene az ve stredu skoro v noci, takze pro nas 5. den od toho, co jsme se videli, do te doby jsem jenom vedela, ze jsem se potkala s nekym, kdo se potkal s nekym, a neni mu uplne dobre. Ja mela naplanovane 3 kontroly v souvislosti s tehotenstvim a nevedela jsem, co delat.
Zuzuli zdravotník ordinuje bez ochranných pomůcek? no potěš
Mohučanka už ani nekontaktují, ty kontakty, které nestihnou do nějakého času (myslím těch 14 dní), už neobvolávají
viktorka_od splavu s respiratorem. Typ jsem nezkoumala. Proto ocekavam, ze budeme negativni, ale nahlasene jako kontakt jsme
viktorka_od splavu kde ty chodíš na ty své rychlé závěry....
Zuzuli tak to bude v pohodě, to bych se nebála vůbec
Zuzuli Dítě, které se nikam nehne bez matky je asi zbytečné testovat? Vykašlala bych se na to určitě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)